majki da ve prasam oti jas ne sum bas zapoznaena,na bratucedka mi kerka ima godinka i 3 meseci i eve sega pocnuva da odi ama ednoto stapalo i e krivo,na vnatre i treba da zeme ortopedski kondurcinja i kaj se kupuvaat,se odi kaj ortoped pa toj gi poracuva ili kako?? zal mi e taka da ja gledam.
Majki ke ve molam za sovet. Bebeto mi ima mesec ipol i malku mi grci so noseto poradi mlekceto,ne e nastinato. Pocnav da ja stavam na visoko da spie za polesno da dusi. Sto mislite dali pravam greska, dali moze da ima problemi so rbetceto i dali moze da ja boli vratceto? Blagodaram
Подигни му го душечето, значи под него стави нешто за да дојде како да спие на удолница. Не е страшно, сите новородени бебиња хрчат првите 2-3 месеци.
Има капки за нос АКВА МАРИС кои служат за секојдневна хигиена на носето кај беињата, значи немора да е настинато за да му дадете капки. Обично кога ке му ставиш по една капка водичката го дразни и ке кивне и така ке се одзатне и нема да хрчи. Навистина е непријатно толку мало бебенце да хрчи и ти прави нервоза. Иначе ова е јонизирана морска вода и дури и во упатството пишува дека може да се употребува и повеке пати не ден и нема контраиндикации Не се ни скапи, околу 120 денари се
Ne me plasi hrcenjeto tolku , poveke se grizam da ne mu napravam belja na rbetot. jas pak stavam golema pernica pod bebeto ili pak na nejzonoto pernice ja legnuvam na raka kaj mene.
stavi mu nesto epten nisko 1cm na primer,jas taka pravev na sin mi,ama veruvaj period e koj ke pomine so vreme.
И ние ја примивме пред 3 дена добро поминавме,не крена Т,дента беше кенкав,плачеше насекое,во раце сакаше цело време дури и во раце ми спиеше.Иначе му ставив на местото на боцкањето лепенки антипареа се викаат мислам со ментол се и држат ладно до 10 часа,да не го малтретираш бебето облечи-соблечи за ладни облоги.Благо би ти ги препорачала.
Ако ти дозволат дели ги.Јас не дозволив ниеднаш да ги прими сите 3 наеднаш.Две боцкања се голем стрес за мене а не пак за бебето.
Ние до сега примивме две дози дтп и немавме баш никаква реакција, ни темп ни кенкање... Инаку и ние одлучивме да ги делиме по совет од педијатар. Со лесно нека ви е.
majki mi treba sovet od vas kako da prepoznaam dali go boli uvceto na bebus moj?? znaci deneska e vesel se igra si jadi ama nokeska ne spiese,non stop bese kenkav i sabajle vidov vo desnoto uvce zolta tecnost duri i nadvor izlezena ne samo vo usnata skolka a mi dozvoluva da go dopram,da go cistam .. aj help
Обично ја вртат главата на таа страна каде што ги боли,го влечат или допираат со рака.Тоа жолто може да е и ушна маст,не би требало да е страшно.Уво кога боли-боли силно ,така да ако е тоа не би бил сега весел.
Sum slusnala za akva maris ama ne znaev deka se i za sekojdnevna upotreba.Znaci nema da zgresam ako gi stavam niv namesto fizioliskiot rastvor koga go cistime noseto so aspirator?Pretpostavuvam i poprakticni se za stavanje,fizioloskiot go stavam so spric deka e vo golemo sise.
Ги земам од аптека во едно паковање има 3 лепенки 147 денари ги земам,а одделно едно по едно се 50 денари една,види во зегин.
Јас физиолошки немам ставано, ова е во мало шишенце, да Ти кажам право прво јас ги пробав па после на детето му ставив, за да видам колку се солени, немој да го пече после.Одлични се, многу се благи во соленоста.
Jas od raganje koristam edno skros nisko, anatomsko. So dupcinja nekoi i mnogu e meko. Od jumbo go zemav...
Majkicki da ve prasam dokolku vi se slucilo bebceto da vi pobrati vo mlaz za kolku vreme mu davate da cica ? tri pati mk se sluci bukvalno kako pustena cesma ne znam odosto no mnogu se isplasiv...a i bebusot mi se isplasi ni odma barase da cica i jas i dadov no ne znam dali e vo red...