Може да ми кажете искуство со памперс кој да го купам за почеток? Од кој сте позадоволни teta violeta или baby love од дм? Како де се со цените разлика?
знам дека исти ден родивме јас и ти зарем веќе бевте на ортопед? Нас ни рекоа дека после 2ри месец ќе треба да ја носиме
Мајки кој инхалатор ке ми го препорачате? Дали сите работат приклучени во струја? Претпоставувам треба да не е бучен. Гледав има од 2-6 илјади па сум во недоумица.
Ке може ли да споделиш кој модел? Сега гледам има многу? И дали работи приклучен во струја? Уствари дали сите работат така или имаат полнач/батерија па може да се користат и без струја? Никогаш не сум користела и не знам.
Јас од Зегин земав Емед а610, во струја се уклучува и има 2 маски, голема и мала. Околу 2000 и нешто ситно беше цената. За бучност не знам, не сум имала друг да споредам ама мислам дека не е бучен.
https://www.instagram.com/p/ClrVU2erW-y/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Јас овој го имам работи на батерии и на струја приклучен
@Doktor F ние сега купивме Piconeb од Еурофарм, околу 3000 беше. На струја е, бучен е ама не многу, поточно мислам сите дека се. Има гаранција и маски за возрасен и дете и додатоци за уста и нос. Јас сум задоволна, а и @fana мислам рече го користи неколку години истиот и добар е.
Бевме да, педијатарот нас ни рече што побрзо одиме на ортопед подобро било. Јас закажав во Орто плус пед и баш кога закажував на интернет си одбрав преглед за новороденче. Го прегледаа, ни рекоа дека е супер и следна контрола ни закажа понеѓу 4 и 5 месец.
Пред некој ден земавме на Nimo од Зегин, ги има во разни дезени за децата да не се плашат од самиот процес на инхалација, ние зедовме риба ги има и како мајмун, камион и нз уште какви. Мене ми е одличен, има две маски за возрасен и за дете и плус она што е додатокот за уста, јас него го користам оддалеку распрскува што мислам дека е најповолно за бебе. Не е многу бучен и воопшто не беше скап, ние го зедовме 1800 имаа некоја акција не знам дали трае уште. https://zegin.com.mk/mk/nimo-detski-inkhalator-vo-forma-na-riba еве го
И јас го имам на PicoNeb повеќе од 5 год. На одреден период менувам филтер, чашката, перката и маската уште тогаш во аптека ми рекоа после секоја инхалација убаво миење, зашто солта од капки,раствор може да се згрутчи и да го затне филтерот. Ми се погоди, јас сум задоволна.
Мајки, под скафандер, за шетање што им облекувате? Грбчето и мешето му се топли, но ножињата ладни, се мислам дали да додадам плус хулахопки?
Зависи колку е дебел скафандерот. Мојот е баш зимски, му го ставам само навечер ако излегуваме некаде. Долу онака како што оди по дома, боди по краткј, тренерчиња и чорапи. И пак се прави жива вода.
Од Бејбилав сум презадоволна, ни дадоа пола пакување Памперс премиум, ужас, газето му се вцрве, ја пратив сега мајка ми по Судокрем. Додуша сменив и влажни, Слипи земав, може и од тоа да е, ама мислам од пелените е. Ако имаш мало бебе или знаеш дека ќе биде мало ( јас знаев од старт дека ќе родам мало бебе) Памперс премиум ти се големи, на Бејбилав ми се таман. Уствари Памперс 1 ми се исти со Бејбилав 2. Тета Виолета за толку мало бебе не сум пробала, мислам дека се многу парфемирани.
@LaDyDoLl а го стерилизираш некако? И јас мијам со жешка вода после употреба и пред, ама да не треба да се зовријат деловите или во стерилизатор? На упатството мислам со средство за стерилизација пишуваше, се мислев да побарам во аптека зошто немам стерилизатор.
Бебе е 4+ дење на секој пола еден саат цица навечер на секои 2 ретко 3 сата станува. Освен цицка никако не презаспива на друг начин. Некој нешто совет да даде