Издржи мајка уште некоја недела. Ноќе знаеше и на 15мин да се буди да му дадам цице. Не да цица, само му го ставам и заспива. Се тргам, за 15мин пак исто. После еве смени, си спие. Чекаме петти скок сега.
Ako ne nosi termo trenercinja jas oblekuvam hulahopki, sepak na ladnovo oni lezat i mislam deka treba malku povekje obleka
Да ве прашам тие што имате повеќе искуство, гриз со АД млеко како го приготвувате, може да се вари млекото?
Го варам гризот со вода ама погусто да биде. Потоа додавам АД за да ја добијам саканата густина. АД не се вари.
Зоштоооооооо? Јас имам искуство со Јана, Николина, Милена, Реџеп (овие неонатолози се) и Валентина (кардиолог) и се многу профи.
Моето е со целосна интолеранција. За искуство па што знам, се уште е бебе. Пие аптамил без лактоза, супер е вака.
И мојата е со целосна и коли прев до 7 месеци ми рекоа пред подој да давам додека не воведеме млечни производи. Иначе укинав скрос млечни производи јас и има многу разлика кај неа не кака по милион пати, шо значи проблем и правело и покрај капките
И јас додека го доев давав Колиеф ама пак имаше грчеви. А поголемиот додека го доев и капки давав и џабе. До 5 месеци имаше грчеви и други пропратни проблеми. Мене еве возрасна само млеко ми смета ама намерно ставам во кафе од сабајле за да се испразнам. @see.emily.play Во болницата ми понудија бесплатно да му испитаат и си реков зошто да не и онака со првото дете мака видовме. Јас сум интолерантна ама не знаев за маж ми, значи 99% и поголемото дете ми е. Симптоми како бебе: грчеви, крв во столица, лигави и чести столици.
кои се тие гранули, просветли ме. И мојата исто прави ама заб не гледам на подвидог, ниту па отечени и се непцата нешто посебно.
Исто и мене само млеко ми смета ми ствара тежина на желудник, а сега увидов од кога укинав се млечно усвари се ми сметало, стомакот одма ми се направи даска рамен, ме дуеле сигурно. Мојата нема изразени грчеви од кога е родена само што какаше многу многу и на два пати имаше крвца во столицата, тоа беше пресудното да укинам се млечно. Колкаво ти е големото и како е сега со млечните произовди?
@Skyler од симптомите мојата има чести и лигави столици. Крв досега немала. Доено бебе е, педијатар само ни кажа нормално е, не спомна за лактоза ништо. Сега си го враќам филмот, баш кога прекинав да давам колипрев почнаа течните и чести столици, а згрешив што го прекинав нагло. Вреди да ја макнам по лаборатории за да испитаме сега? Малку ми е и страв со грипови вируси на најјако пуштени... Јас инаку сум нетолерантна на глутен, млечни производи доста конзумирам, ама немам мака од нив.
Еве ги мила Барај некој од Германија да ти донесе. Ги има слични и во Бугарија. Со заспивање како сте? Последни 3 дена многу тешко заспива, ама барем после не се буди.
Ќе се убацам во муабет мене колипрев ми рекоа до 7 месеци да ги давам се додека не почнеме со млечни производи. Не конзумирај млечни производи и ќе видеш разлика за некој ден чим цица, кај мене има огромна разлика во какањето.