И мојава денес се заборави од какање, од 3 ди 5 попладнево 4 полни пелени, а вчера ниту еднаш. Во средата прими 3 доза рота препишав на тоа, ама па сега ме замисли со пробиотиков. Јас престанав да и давам.
Болна е, до вчера и температура качуваше, денес не надмина 38. Синко нема пролив, ама она да. И јазикот и е бел. Среќа моча доста. Прекинав и со пробување на вкусовите.
Ние исто уште имаме проблем со какањето и препорака од педијатер да не се чека повеќе од 4 дена да се стави чепче, исто на мајчино млеко сме.
Уште ништо еве 24 часа. Утре ќе пишам на педијатар да видиме што ќе каже. Пиев компот од сливи и јогурт со ленено. Се надевам ќе се олесни во меѓу време
земав од бугарија. Не знам колку капки има 5 месеци,ама имаме ортопед месецов па ќе каже. Иначе уште давам две бејбитол, чисти без омега.
Следна? Мене матичниов ми рече сум доцнела, негова препорака е од 4 и пол да се почне. Мене тоа ми беше прерано. Сега планирам со вкусови, т.е. овие денови. Не знам зошто некои педијатри напнуваат од 4 месеци да се почне.
Слободно се купува без рецепта околу 2-3 евра беше, ако не е поскапено. Во капсулата има 400ие+600ие во пливит, значи треба 2 капки Вигантол.
Мене Антоније ми рече да давам еден ден две капки, вториот три дури не достигне 10кг. Штом надмине 10кг, тогаш секој ден по 3 капки Вигантол.
По царски рез: 2 пати на ден, три месеци од раѓање. Целосниот ефект се постигнува со примена до воведување на претежно немлечна исхрана. ме збуни зашто јас уште давам од овој
Уште не ми се почнува сп храна 5+ сме ме фаќа паника не знам кај да тргнам. Хранилка земавме бебе супер. Него кажете ми вчера имав гости денес сопругот на жената качил 37.4 температура и сега ме стави у мисла за бебебо кнаку цица плус аптамил како да следам знаци на настинка?