Мајκа,синκо еве 8месеци отκаκо е ρоден повρаќа во млазеви,еве сега и цвρста хρана јаде и паκ исто,а супеρ напρедува. И κај нас исто,по повρаќање веднаш баρа да цица,κаκо да е огладнет Стρашно е знам и јас се плашев,и следи го,аκо пρодолжи,се ρазбиρа,κонсултација со педијатаρ.
Majki vo dubak da letame bosi(po corapi de) ili paticinja,kondurcinja(meki,so gjon)?!Uste ne sme pocnale ama kaj i da e,ke bide.
Јас со вакви чорапчиња одоздола со кожичка (мукасинки) ја ставам во дубак и ич не се лизга на ламинат. Ги земав од Стружанка мислам дека околу 200 ден. беа.
Исти вакви со кожичка од доле и во разни бои машки женски дезени,има во Сара Фешн за син ми од таму купувам исти 159 ден.
@Rabbit i @TIGARCE86 Aaa gi znam, imame vakvi ama nozete epten mu se spuruvaat vo niv deka ne mu gi oblakav na golo,tuku so obicno tenko corapce a pustiot skletdzija e garant veke i mali mu se,pred NG mu gi zemav i kratko gi nosese...aj ke vidam...Ako sepak se resam za takvi taman ete duplo poevtini kaj sto rece Tigarce,jas mu gi zemav u Biser vo edna corapara 350 den,demek so Mickey mouse
И моето бебе е умно си легнува кај 21ч еднаш се буди кај 3ч и сабајле кај 8ч...После тоа си спие до кај 10-30ч...
Доκолκу е по чоρапчиња само,ќе се лизга цело вρеме по под,нема да чеκоρи и после ќе му биде чудно со патиκи или чевличκи,но и тешκо ќе научи да пρави чеκоρи. Јас не го ставам често во дубаκ(најмногу до 15мин) но и за тоа вρеме,обавезно му ставам патиκи или чоρапчиња со κожичκи.
За првиот проблем и ние го имавме истиот и само камилица ни помогна.На секое менување пелена го измивав со памбуче со камилица и чекав да се засуши,и го облекував после два три дена помина. За вториот проблем на папочето немој да му ставаш пудра,и јас ставав и ме искара педијатарот.Само со алкохол да го чистиш ниту пудра ниту хидроген.Јас му го чистев со хидроген и пудра ставав и никако да зарасне,со пудрата се закорчуваше па со хидрогенот се разлигавуваше и немаше крај.Откако ми кажаа само со алкохол да го чистам зарасна многу брзо ..
И на моето исто му се деси и ми рекоа да го легнам на рака со стомалето надоле свртено и со другата рака да го тапкам по грпчето од кај газето накај вратчето.. Никако немој на високо да го легнуваш мене ми кажаа не смеело..
Јас да прашам моето бепче има 3 месеци и една недела и еве неколку дена има како почна многу да се лигави..Многу, и кога спие и кога е будно.. Можно ли е да му излегуваат запчиња? Не е рано?
Симптомите почнуваат оттогаш, индивидуално е колку ќе трае. Син ми од 3 месеци е со рачињата во уста. Еве 10 ипол месеци е, уште нема ни едно запче.
Majkicki ve molam za sovet ..Moeto bebce pocna mnogu retko da kaka ednas na tri dena . I znam deka e vo red dokolku e na majcino mleko no mnogu se maci veke dve nedeli sme so placenje nervoza se budi i vo son za da ispusti gasovi bidejki ima mnogu gasovi otkako pocna poretko da kaka i potoa maki macime da se zaspieme pak pa stanuva nervozna od premor i veke pocna da mi stanuva zal kako da ja macam bidejki sakav da pomine samo od sebe bez da i davam nekakvi hemii... Ve molam za sovet ako ste imale vakov problem kako ste go pominale ...dali e podobro da ne davam nisto ?
Potpolno te razbiram.I sinmi bese taka,od 2-3 mesec,od prv den na AD.Ne kakase po 4 dena,istite maki,gasovi,prtkanje,nervozi...me sovetuvaa nisto da ne mu davam,stavam oti moze da stane zavisen od site tie iks preparati,pa posle da imame pogolema maka.Od druga strana recisi sekoe bebe mora da pomine niz taa faza,sistemot za varanje,vooposto,celiot organizam uste sto se vika si doagja na sebe.Majka samo trpenie,site sme go minale toa.P.S.Vo slucaj da ne kaka poveke od 7 dena,pobaraj pomos od pedijatar.
Majki mozebi e glupavo prasanjevo ama...na sinko otkako e roden palcinjata mu se kako sto gledate na slikata,nikogas ne mu bile ispraveni,spusteni.Ima prostor za griza?P.S.pustite kakvi se samo mu gi lapkame
Хемиски чуда не давај, но покрај масажи на мешето, можеш да пробаш механички метод (ич не го сакам, ама успева) - топломерче во газето.
Не гледам колку месеци сте?Вие имате проблеми со столицата или грчеви имате?И од грчеви може да плаче ,да е мн нервозна,да се стидка,црвенее,гасови да пушта.Ако се грчеви после третиот месец сами поминуваат.Што и да дадеш нема целосно да ги одстрани
2 ipol meseci. ne znam dali se grcevi posto preku cel den se maci napnuva i ispusta gasovi toa pocna otkako prekina da kaka poveke pati vo denot naednas. resiv da ne davam nisto zasega. sabajle se iskaka na vtoriot den i bese prepolna belki ke se sredi