Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Изгледа крајот е кога ќе ги омажиме/ожениме.
    :rofl:
    Освен ако не сме свекрви од вицот синко, како си уморен уште ладна чаша вода сега ти треба...
    За вас со ќерки, не знам хах.

Се шалам, кај нас помина 5ти скок, ама заспивањето е сеуште нежогуча мисија. Секако пробав едвај го заспав.

На Srcka28, Rtulka, TeddyGrey и 5 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.208
    Допаѓања:
    258.567
    Бебка навечер ќе заспие после цел час успивање и се буди среде ноќ со вриштење.
    Има вирус и си велам ја боли нешто. Денес ја однесов на доктор, нема спуштено, нема грло, уши добри, меше и давам пробиотик навечер, реков дека 5 дена е со температура и ај и проверија крв и вироза. Врескањето е ваљда од скокот, во 5 ти е.
    Преку ден само надвор спие, денес излезени се отспа околу 2 часа и јас ја разбудив кога ја префрлав од количка во кола. Ама дома само очи одмара.
    Ама не се жалам.
    Се уште не може со брат и:D:D
    Ве читам и знам како ви е, едно такво пораснав.
    Не спиеше, не јадеше, квичеше:worried:
    Ама да знаете дека второто ќе ви се погоди:D

На danichap, Erika.greeneyes, Rtulka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не ги лажи, еве и второво не спие хахах.

На Rtulka, LiquidLuna, Tiny Love и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.208
    Допаѓања:
    258.567
    Ти од ептен среќните си:D:D:D

Инаку да се пофалам, бебе мое конечно доби крвна слика. За прв пат од кога е родена:D:D

На danichap, Rtulka и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Веќе два дена тешко се успива, по саат време тинтрање конечно ќе заспие, за да се разбуди со плачење ама поинакво некое. Како жално цивкање. Ваљда најава за петти скок му е. Уствари цела недела долго време го успивам, ама барем си лежеше и цицаше, не квичеше, плачеше, маваше со раце и нозе.

На Erika.greeneyes, Rtulka и Alexandrite им се допаѓа ова.
  6. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    3.079
    Вечерното успивање?
    Не успева да заспие со млеко?
    Кај нас ако не заспие така јас искрено немам никаков начин за успивање, го држам 2.5ч пред тоа после капење, облекување и со млекото успева да заспие и си спие без проблем.

Уште вечерва ако ја преспиеше цела ноќ ќе славев, ама згрешив.
    Бебе два вечери не се будеше за млеко ама како викаат би свадба помина:?:

На JuLleE, Rtulka и Freckles. им се допаѓа ова.
  7. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    2.5 часа бил буден само во четврти скок од што не сакал да спие. Вака по саат ипол само, никако не сака подолго време. Што помине саат ипол плаче за да го легнам во вреќичка и да цица. Иако претходно цицал,значи не е гладен, за спиење плаче.

8. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    3.079
    Затоа го капам пред легнување да му одвлечам внимание и така се собира повеќе време, кога гледам дека веќе беснее за спиење го соблекувам па додека спремаме вода и се останато ни одзема 40-45 мин.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Марисимо спреј за носе колку време по отварањето се користи? Почеток на декември го користевме, сабајлево кашла пак, горе е полна, се мислам дали да прскам и да инхалирам со физиолошки пак или да ја носам?

10. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.526
    Допаѓања:
    8.133
    Јас до 2 месеци не давав, иако нели препорачуваат да се дава.
    Некако поврзав дека има појаки грчеви од неа, дали беше вистина така не знам.
    Сега давам, редовно - не мора.
    Го прашав ортопедот и ми рече као се ова е помодарство, дека штети не ама и дека помага нема докази, се ова вика се воведе пред 5-6 години...

На V.N. и Skyler им се допаѓа ова.
  11. Stoppel

Stoppel Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2021
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Sekoj den li se upotrebuva?

12. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    2-3пати после правиш пауза ама кај нас немаше некој ефект,абе си го малтретирав бебето и му ја доисушив со хипермаганот уште толку кожичката

13. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.285
    Допаѓања:
    15.135
    Имам пишувано претходно. Имам една ќерка 10 год е, за неа освен вигантол и тоа навечер после бањање и го давав по 3 капки ништо друго. Сега ова го носам кај истата докторка ама препораки за суплементи еден тон. И јас верувам дека е некој тренд ама нели за дете ко ќе ти кажат...

На Rtulka, Freckles. и Doktor F им се допаѓа ова.
  14. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.520
    Допаѓања:
    8.511
    5 i pol.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    109.003
    Купив Неонато Бебитол и давав скоро 2 недели и вчера што ме натера ѓавол да се загледам, гледам доле како сталожено нешто. Размучкав убаво и се раствори, сфатив дека јас на бебе само водичка сум давала 2 недели, не биле растворени скроз капките пробиотик. Да ги џитнам да купам нови? Пошто многу гадно смрдат вака растворени, ваљда поконцентрирани се. Дека темно шишенцето и не се гледаше на дното тоа како талог, јас очекував како Еспумисанот само да протресам и да дадам.

Инаку јас имам опасен бицепс од 2 кила и 800 грама бебе, за само 20 дена, ми кај ми е крајот? Нека е жив и здрав, ама опасно ме тренира, со ова темпо нит Ана Стојанова нит диета ќе ми треба, личен фитнес тренер си имам, без мака.

Исто да прашам, вие со мали бебиња, имате мака со термотегулација? Не сака да му е ладно никако, синоќа се дереше зошто му беше ладно, се откорна од дерење. Го стуткав во дебело рунтаво ќебе и заспа мирен, бајче, спиеше до 3 без да претне, исто и за чорапи, нема ли чорапи, ќе не изеде живи, вика урла, па облакам чорапи и врз пантолончиња со ногавички и врз шпихозни. Вакво терсене не е на мене сигурно, од мене само лепота има земено, карактерот му е на татко му :rofl:

На 1209, danichap, Rtulka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    @AngelOfArh треба баш енергично да ги протресеш пред да дадеш, ќе приметиш и во лажичката дека не е течноста како водичка. Во фрижидер ти стојат нели?
    Иначе мене ми мирисаат на оцет, така киселкасто ама неубаво.

17. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.270
    Тоа за облека е секое посебно мајка.
    Мојава големава од бебе не трпеше ништо, ги триеше нозете за да соблече чорапи, а еднаш и облековме долго боди наместо по кратки и шпикозни, зима беше де, се откорна додека ни текна што е работата :wasntme:
    Ја преслековме и спиеше до сабајлето, заморна од викањето (lalala)

На Freckles. и Rtulka им се допаѓа ова.
  18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    На сите пробиотици за бебиња пишува јако да се протресат околу 15 секунди пред секое давање.

На Freckles., Rtulka и V.N. им се допаѓа ова.
  19. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    2.238
    Како сте? Исто сме и ние го однесив на педијатар ми рече чист на гради ама носето е со секретче проѕирно, направивме крвна слика и црп супер е, мала настинка ми рече. Исто ми кажа два пати на ден со физиолошки инхалација, аква марис спрејче и да влечам со аспираторче и се разбира многу да го форсирам да цица. Сега еве почна да му се одзатнува носето да му тече само секретчето надвор од носето и не се закашлува толку. Да поминува побрзо :hug:

На Rtulka и kristina.k им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    109.003
    Не ми стојат во фрижидер, не прочитав ништо такво. Додуша не знам што читав чим не сум прочитала и дека треба да се даваат 2 пати на ден. Ги чувам на неговата полица, ама не е ладно баш.
    Овој си сака да му е топличко.
    Не сум имала искуство со течни пробиотици. На бато давав прашок Провен.

На Vanilla15 и Iris-1234 им се допаѓа ова.