Ќе се убацам. Кај ќерка ми ефералганот и симна наеднаш од 38.3° на 35°. Се тресеше цела, имаше некој стаклен изгубен поглед, со ќебе ја замотав да се стопли побрзо. Језивко беше малку
Како и по колку ставате физиолошки во носе? Ја однесов сабајле на преглед, цела ноќ кашлаше и добивме пак инхалации и спрејче Марисимо. Ама никако не остава да и прснам, нема како да ја држам сама настрана, в очи ја изнапрскав од што мрда Шлајмот е негде зад нос, немаше ни таму со аспираторче ништо, измеѓу нос и грло и не знам ни дали ќе има ефект да капнувам.
Јас ставам убаво и во една и во друга ноздрва па после аспираторот со душа го чека да извлече се од носе
Majki hello Vekje puknav beba navecer na sekoj saat se budi ama bukvalno na sekoj.Nz vekje sto i e odma i davam mleko ili caj i kje zaspie i pak za saat e budna. Ne funkcioniram, mrtva umorna sum,moram nekoe care da naogjam. Nekoja slicno iskustvo i kako se spravila?
Исто и кај нас периодот. Препишувам на 4ти скок, зашто претходно не беше така. Немам совет да ти дадам ама те гушкам за подршка. Претешко е
Две ноќи веќе од 4 кога ќе се разбуди за цицање, стопати да ја заспијам до 7 малку е. Заспиј разбуди се. И на спална, и во креветче, и со цице, и со цуце, и со нишање, и со држење рака на градите... ќе заспие, ќе ги спушти рачињата, за 2 минути се буди со плачење. Ме пукна. Ама во раце топ си спие, не се буди Мислам дека во 5ти скок влеговме. Регресијата демек помина, ама спиењето уште крш. Да си се испукам само. Треба да е човек зен како монас за да не се изнервира. Ват да фак. Како раѓале бе бабиве секоја година. Цел живот ненаспани биле. Фан фект, баба ми ми кажуваше многу жени на времето до 5-6 години доеле за да не забременат. Женски маки, блазе си им на машкиве, толку само ќе кажам.
Кај баба ми у село се чувало афион, на бебињата со ноже ваделе од чашките и во млекото, ретко која доела само, давале и млеко зошто имале работа по нивите, во шишето со млеко и куфер по 5 саата.
Хардкор ептен биле тие. Ама да, реално тогаш многу поинаку ги гледале бебињата. Немале време толку да се замараат. Борбата за преживување била многу посурова. Верувам дека сега помодерниве генерации мајки се можда едни од најпосветените на бебињата. И не сметам дека тоа е лошо, напротив. Дел од човечкиот напредок. Назад во времето во село, баба ми била доста плачливо бебе, мајка и палела малку коноп на лажиче да се направи пепел, и го давала со малку млекце. Така баба ми, сега 85 годишна, си спиела со саати.
Со игла и шприц, моето 4 ипол месеци ми рекоа да инхалирам со помалку од 2мл физиолошки сабајле и навечер. Едит: дали прашањето ти беше за директно да ставаш физиолошки во носе? Така не сум ставала, јас ти одговорив за инхалации.
Немој да ме сватиш погрешно , но од превентивно давање антипиретици може поголема беља да направиш , знам дека ти е страв , и јас сум била во иста каша , прво дете на три месеци тт wtf , ама ќе мериш почесто , на 15 мин сум и мерела , за 15 мин нема да ти качи од 37 на 39 верувај . Супер штом сте сега добро , ќе помине се
Dali nekoja ima iskustvo so ifrlano lice na bebence. Eden mesec e bebceto i nez sto gresam. Pedijatarot mi kaza nisto strasno samo so krema da ja mackam. Jas ja mackam so pavloviceva ili so weleda ama nema podobruvanje.
Моето бебе е 4 недели и се буди на пола саат, освен во раце/слинг кога е, тогаш со саати си спие.. ќе мора да се стисне заби некој период, се изнаплакав денес читајќи ја песнава https://www.jessicaurlichs.com/post/mama-all-i-see-is-you
Не, за да и ставам во носе директно наместо спреј оти е научна фантастика да прсниме. Кај се погоди ко брат и иста, ништо не остава, се научи и на капките да го држи устето затворено. За инхалација почнав веќе 0.5 атровент и 2 мл физиолошки, 5 дена треба. Па и тоа почна да ја турка маската, се бори со мене да не и ја држам на нос.