Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    majki da ve prasam kakva crema za telo da mu zemam na sin mi,voedno sto moze da se koristi i za lice,oti gledam ednoto obravce mu e nekako suvo pa neznam sto da mu mackam

2. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    ve molam za sovet od sto bi mozelo da se isfrli vaka liceto? Imame 41 den utre zakazavme na kozno ama mene mesto ne me fakja IMG-1428399037416-V.jpg

3. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Бацување, допирање со ткаенина перена од јак прашак, и најверојатното - се чисти бебето, до кај 3ти месец би требало да и биде супер лиценцето :)

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.988
    ... Евентуално може да е и алергија на нешто ти што го јадеш(ако цица).
    Од снаа ми малата 4 месеци беше вака.Она буквално се исфрли од исхрана.Особено цитрусни овошја,зачини,конзервирана храна,млечни производи.

5. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84

6. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Vi blagodaram na brzite odgovori uste nesto sakav da ve prasam majki prvo dete mi e samo digam paniki za se pieme ad mleko od 10 dena imam mnogu grcevi probavme i so kapki i so caevi nisto ne ni pomaga mozno li e da ne i odgovara ova mleko pa toa da i gi pravi tolku jaki grcevite?

7. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    На ќерка ми атопичниот дерматит не беше вака, повеќе како лишаи, ама ќе ти ја видат беба утре на кожно па ќе ти кажат.
    Баш пиши што ти рекле :)

8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mozno e,cesto se slucuva kaj deca sto se na AD baska ako ne im odgovara mlekoto.Nekako za klasicnite bebeski grcevi kako da e rano,ne znam. I sekoe bebe e individualno sto se odnesuva do AD-to.Nie od prv den sme na "aptamil" i super go prifati vo sekoj pogled a na moja bratucetka ic ne im odgovarase.Proba so masazi,termoforce na mese,"bell zvuci"...?

9. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Probavme bukvalno so se i so beli zvuci i termoforce kupivme od zegin pie cajce bekutan i kapki colief preku den e dobra navecer pocnuva kosmarot cela vecer se macime so grcevi.sega znaci moze da probam da kupime nekoe drugo mleko? inace sega pieme nan1

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.988
    Има 41 ден бебето.Ич не е рано за грчеви.Ке поминат до кај третиот месец,што и да даваш пак нема скроз да поминат.Ако мешаш ад плус цицање тогаш може само да се зголемат.Јас не би го сменила млекото.Можеш поголем дисбаланс да направиш со новотот.
    Горе доле сите имаат грчеви.И тие на ад и тие што цицаат.И кај сите обично навечер почнуваат.

На PUPICA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ete @Matea212 @joy1 ko sto vika,ne e rano(Ja rekov ne znam,ona sepak e poiskusna majka),klasicni grcevi se.Ne znam dali da probas drugo AD,ke bide toa mec so dve ostrici.Ili kolku tolku ke se stabilizira ili,pak,uste poloso...

12. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Ti blagodaram na odgovorot i jas pomisliv na toa deka ako smenam mlekoto moze samo poloso da napravam.na eden forum procitav deka imalo nekoe mleko aptamil confort ? Ima nekoj iskustvo so ova mleko

13. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    Off neznam vise sto da mislam ako probam i bide poloso od sega samo ke go iznamacam deteto uste tolku... :/

14. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    inace od kako ni padna papoceto pocna da ni izleguva mnogu nanadvor mnogu bese ispaknato i ni konstatiraa papocna kila mi kazaa deka sama se povlekula kaj povekjeto slucaevi kaj mali deca nosime anatomski pojas za pobrzo da se povlece i kaj se nervira so pojasot na stomaceto i sega uste ova so gcevite ni falese pamet nemam vise izvinete za dolgiot teskt ama moram da si ja kazam makata :(

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.988
    Не и се грижи.Да е проблем до млекото ке има мака и преку ден.Кај нас грчевите почнуваа точно во 7 и траеја до 11.Два пати на дежурен ја имам носено од хистерично плачење.Знам колку изгледа загрижувачки.Но нормална појава се грчевите.Јас користев еспумисан капки но немаа ефект ич.
    Пробај со ким,3-4 зрна зовриј ги во 100 мл вода.Прецеди,олади и нека пие по малце.

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Bratucetkami proba i so toa,no,zaludno.Pred se,toj e demek da nema grcevi sto gi predizvikuva AD-to.Recisi da nema vrska so ublazuvanje na bebeskite grcevi.Na mese da legne pod tvoj nadzor,proba?Ili so mese svrteno,legnato nad kolenoto tvoe?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.937
    Допаѓања:
    326.988
    Епа може и тоа да плаче.Мојата поголема керка е оперирана од кила.Но не беше кај папокот туку во препоните.

18. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    ne sum probala da ja legnam na krevet na stomak samo ja legnuvam so stomaceto na mojot stomak se smiruva nekoj 10-15 min i posle e pak isto placenje i setanje vo race od soba vo soba

19. Matea212

Matea212 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    84
    jas bas na toa pomisliv i koga bevme na kontrola doktorot mi kazuva deka toa ne ja boli deka taa kila ne e kako taa sto se javuva na preponi i sto se operira ama mislam deka sepak najdobro ke bide da pobaram i vtoro mislenje od dr doktor

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Epa,vidi probaj,ama nikako ne ja ostavaj sama.