Леле мајкооо вечерва шо беше ова не знам. До 12 ноќта абе грло си одра. Таа пресреќна максимумот го вади од неа, јас и сопругот со рацете на уши. Првата минутка као ни беше смешна, али послеее... Туку ние според апп имаме уште една недела до 5ти скок, ова е најава или можно е да ни подранил?
Да ти кажам и јас се плашев од 4 скок читајќи тука а го поминавме со песна. Затоа 3 скок маста ни ја извади, сега е во 5 паааа е така повремено облачно со мали сончеви периоди што би се рекло
Нормално е и мојава црка и многу е забавна Мене ми се вака многу поинтересни кога почнуваат со звуци. Па се смее, души И од спиење кога ќе стане знае да плаче. Нормално е. Јас темата ја напуштам, се селам кај 6 плус, порасна бебка моја
Ах, ме стегна срце за темава, ама па растат срцки, кога поминаа месециве. Ајде таму ред за ред сите идиме за 2-3 недели.
Vi se slucilo li od probiotik waya bebe da ne kaka sekoj den...pred da davam probiotik si kakase sekoj den, otkako vovedov probiotik i kapki za grcevite kaka na 2 dena ednas, a prethodno 2 pati dnevno....ili mozebi od hranata sto ja vnesuvam jas e?
Pa jas davam probiotik i planirav da prodolzam, bidejki bev porodena carski pred se, no izgleda ne odgovara ovoj
И јас сум царски, пробав 3-4 различни од сите беше исто и решив да не давам. Нема мака со мешето. И првото ми беше со царски пред 7 години, тогаш не даваа пробиотик по раѓање.
Мајки вчера прими вакцина малата рота 3 доза и уште една па денеска мерам температура беше ок сега гледам 37 дали ова се смета за температура? Сега планирам да ја истуширам со млака вода
https://deca.mk/shto-mozhe-da-ochekuvate-po-primaneto-na-novata-rota-vaktsina/ Do 22 nedela ako so red se primeni dvete ako ne najkasno do 32 preporacuvaat.
Колку често какаат бебињата т.е новороденчињата? Моето ( дете од една недела плус прематурно) во главно на адаптирано млеко,многу малку мајчино, во последните 24 часа има некаде 5-6 валкани пелени. Некогаш многу малку меѓутоа мене ми личи како многу пати да е. Изметот е жолто зелена боја.
Мамички на 3 месеци кој број цуцла користите? Уште сме со 1, се мислам може време е да почнам со 2ка веќе?
Не се сеќирај. Мојов мислам секоја пелена му е и какана или кака кога го преслакам. Така беше и со првото дете.