Кое млеко го даваш? Сигурно се зголемува волуменот, вода+прашок е повеќе од само вода и така правилно се пресметува. За литро така ми кажа и педијатар, а препораките на повеќе произведители е 32oz или околу 1литар. Консултирај се со педијатарот што го следи бебето. Едит: сега ми текна дека даваш без лактоза.
Мора да се зголемува ако правиш се како шо треба. И јас мислев дека не се зголемува, а цело време сум правела со 110 вода не со 120. На крај кога сфатив сакав да удрам глава в ѕид Провери дали правиш точно. 150+5 мерици е 170
Точно правам ама пена малку ми се прави, па може не догледувам добро. На двете ви се зголемува 20мл? И колку ви качуваат месечно? Мојот 1кг, мислам дека е ок. @Tiny Love
Мешај го со кружни движења, така не би требало да се прави пена. Обично по дозерка е 5мл плус. Моето од 3-5м мислам дека најмногу качи, по кило просек. Потоа почна по помалку да качува. Кога беше во скок тогаш му се зголемуваше апетитот и постојано беше гладен. Второто пак помалку качуваше и додека е во скок одбиваше јадење.
I kaj moevo e vaka od pred 4 dena. Jas se isplasiv mislev deks e aktopicna koza, pa zemmav da gledam koja kozmetika da ja koristam.. no prasav i po forumov, i se javiv kaj pedijatar, mi rece isto, se cisti kozata ke pomine samo od sebe... Jas eve dva dena izmivam lice so kamilica i se smiri crveniloto, probaj.. i ne macka nikakva krrema. I vnimavam na temp vo sobata da ne se pregreva bebe...
Dali vi rekle pedijatri da stavate ladni oblogi za cicinjata Mislam kako da i stavam ladna krpa na gradi!?
Јас ставав на првото дете зашто му беа потечени од раѓање. На мали газички ќе ставиш ациди борици, не цела крпа. Тоа е, ќе истрпи малку.
Не е со секоја мерка + 20, на кутијата си пишува колку вода со прашок колку излева на крај. Јас не сум го мерела од деќември, до тогаш беше кг на месец, рекоа супер е. Ќе го носам наредна недела ама напреднат многу ми личи
Da zemam acidi borici i gazickata da ja natopam so nea da ja stavsm malce vo frizider i da i ja stavam taka?
Не ја ставај во фрижидер, само натопи ја, исцеди ја и стави под бодито додека не се исуши. @Anturium Не пишува на ова млеко, а знам на претходното пишуваше. Нема везе, ве испозамарав, ќе терам вака додека напредува нормално, па ќе видиме на следна контрола што ќе правиме.
До 32 ра недела Незнам пресметано така ли му доаѓа. Инаку, правеше кс само за рота? Јас мислев така да ја однесам матичната ми рече да им кажам само рота да ставиме бидејќи беше болна до скоро
Не дента кога требаше да примиме вакцина се разбуди со плачна маска: очињата беа нон стоп влажни од солзи и се уби од кивање, затоа правевме крвна слика па се одложи вакцината
A papcevo si bese super denes bevme na kontrola i go rascepkaa i sega osekam mi smrdi Dali koga treba da paga mirisa vaka?
Zdravo Za edna nedela polnime 4 meseci. Sekoja vecer nakaj 22h 00h pocnuva da place,da vristi,gi istega nozinjata,nesaka nitu cucla,ni da jade,nitu da lezi,ako spie se budi i ne zapira pola cas Duri vcera trgnavme da ja nosime vo bolnica do sega taka ne pravese. Koga ja stavivme vo skafanderot odma prestana da place,na pat do bolnicata taa si zaspa i si se vrativme doma. Vecerva pak isto.Ja stavivme vo skafander ja izvozivme i si zaspa. Mozno li e da se grcevi ili stanuva zbor za nesto drugo?
Истото како мене. Секоја вечер во 10 саат станува и не можам да го успијам. Ако откриеш зошто, кажи ми. Веќе месец дена е вака. Препишувам на болни гасови. Ама како можеше како навиено во 10 да се разбуди. Имаш среќа што е само пола час. Кај мене трае по 4 часа. Секоја вечер ,,тргам" за во болница, затоа што не знам што да правам. Преку ден имам едно бебе, навечер друго. Прашав педијатар, не дознав ништо повеќе од тоа што го знам.