Не е тоа вие како ќе го научите, него сите бебиња како новороденчиња можат да заспијат во бучава, до одредена возраст, ако се сеќавам добро до кај 3-4 месеци тоа траеше кај нас, кај некои и порано. Потоа морав да ја успивам во темница и тишина, само бели звуци пуштени, поинаку никако не заспиваше, а на секој друг шум знаеше да се разбуди.
Te molam kazimi koja aplikacija e taa, se spremam jas za prviot ama da gi proucam i drugite so vreme.
Мојот лесно заспива и во креветче спие, ама освен диплење алишта и спиење друго ништо не правам тогаш. Најнаспана и одморена мајка сум, 4 пати по пола саат дневно си дремам и јас како бебенце
Ve molam kazete kako da mu pomognam na bebevo so grcevite? Deneska e vrv, plaxe ne prestanuva, se vitka od bolka. Davav kapki co lactase do pred nekoj den i gi zavrsiv, ne bese kojznae sto no ne se vitkase non stop. No izgleds problem napravi waya ne kaka nekolku dena, i uste poveke go maci. Caj od anason ne saka. Staviv tetra topla na mese se smiri zaspa... Sto da zemam, da mu dadam?. Da napomrnam na AD sme + majcino, ama poveke na Ad
Масажите на мојот најногу му помогнаа. Ги правев речиси на секој саат. Прво масирав кружно околу папок по стелките на часовникот со маслото за стомак на веледа, па нозете ги дигав прво една по друга како точаче, па двете заедно, па кружно. Тоа околу 10 пати секое. Па облекував и веднаш ставав топла тетра. Вака мн лесно ги поминавме
Nema temperatura, cica a mi kaka na dva saati po malce zlatno zolta boja Cat pat ke mi povrati Dali ima dijarea i dali moze da e od dijasyop ili nistatinot stto go stavame? Obicno spie preku den a denes se kenka
Da se prejavam.... Uspesna misija. Probav taka i bebe se pokaka. Fala ti premnogu. Mi padna kamen mi se cini. Ete nekogas "lekot e 5 pari" ❤️
Samo espumisan ili kombiniras so nesto drugo. Mi pomogna sovetot na Anturium, ama ke zemam i kapki da ima
Да прашам и јас за грчеви. Бебе нема нешто многу често и јаки грчеви, можеби и е рано сепак се случува да се стега во стомачето и нозете. Засега даваме пробиотик само. Дали еспумисан или други капки се дозволени веднаш од после раѓање? Ви ги препишува педијатар или се купуваат без рецепт?
Сите лекови на база на симетикон, како што се Саб симплекс, Еспумисан итн се препорачува да се даваат од кога бебето ќе направи 1 месец, но некои педијатри ги даваат и од раѓање и немало проблем. Не се избезумувај без потреба, грчевите може полесно или потешко да се поминат, тоа зависи најмногу од детето и кога ќе фатат вистинските грчеви реално ниту едни капки не помагаат. Масажи и термофорче може да му олеснат на бебе. Нормална појава е ова и нема потреба од грижи. Со лесно, ќе помине
Бебе има затнато носе. Ставам физиолошки, ама навечер во сон е затнато и нема како да ставам пак. Имаше нешто за кромид или некое друго чаре?