Isto i jas kupiv na chicco, probav od kremot staviv po nodzinjata, nemase reakcija Fala mu na Gospod. Ti koga se porodi? Mislam vo isti den ni se maleckite. Jas denes prvpat ke ja kapam so kupkata i sakam celo telo da i go izmackam. Imam maslo bademovo od babylove mnogu mi se najde dosega, stavav vo vodickata sto ja odmivav i taka ja miev, posle samo so tapkanje po teloto da ja izbriseme vodata i super bese. Denes ke vidime kako ke pomineme. Sakav da te prasam, dali bebusot ti spie vrzani 2-3 casa? Koga se vrativme od bolnica bese super, ke se napiese mlekce i spiese vrzani 3 casa, ako ne ja razbudev i poveke si terase. Eve ima 3 dena edvaj 2 sati so niskanje i sosila da gi vrzime. Samo slapka so ustata deka e gladna a pie po 40-50ml na 2ipol-3 sati. Ne povrakja, ako e najadena go pluka siseto. Neznam sto e promenava, mleko koristam babylove od start si go prifati mockame i kakame sekoj den normalna stolica. Grcevi najverojatno se, ke pocnam da masiram so freezyderm sekoj den.
Нистатин капките за орална кАндида можат да ми напрсват пролив и ако да дали да ги прекинам? Сошто друго би ја третиралакандидата?
18.01 родено - предвреме За спиење има денови кога спие и по 5-6 часа без проблем со тоа што редовно на спиење на 3 часа максимум даваме дохрана. За капење ја имам само купката и од прв ден дома комплетно капење имаме со тоа што не прави проблем, за капењето. Деновиве ќе го земам и лосионот нa Chicco, па ќе ставаме и тоа дополнително. Грчеви на два три пати имаше јаки, деновиве нема така голема реакција. Чекавме ние да падни папочето, пс да можи и топло да ставаме на меше. Неделава ќе направиме контрола на педијатар за понатамошни насоки. За количина на млеко најчесто пие по 30 макс 40 мл со тоа што стартуваше со мала тежина. Сигурно следните денови или недела веќе ќе треба да зголемиме на храна.
Nie sme 17.01 - rodena 36+2 a na kartonot ni stoi 38 bidejki bese napredno bebe. Nie davavme po 50 otprilika na 3 casa i poveke ako spiese. Eve ja se budi na sat ipol, pa ja preslekuvam i zanimavam barem uste pola cas da projde za da dadam 30ml, potocno ispaga 40 bidejki 30ml voda+ dozerka mleko ispaga 40ml. Ama za navecer e pomacno, zatoa prasav.
Мајки дадов ова на 5ипол месеци. После загледав дека стои 6+. Треба да пазам нешто реакција? https://zegin.com.mk/mk/holle-organska-kasha-tikvici-tikva-i-kompir-6-meseci-190-g
Сите овие намирници според листата од матичен се дозволени од 4+ е сега дали ги имате пробано сите само претходно иначе ок се за возраста
Следи ја мила како за секоја нова намирница што ја воведуваш и не се секирај, јас исто една житна каша на Неутрино по грешка ја дасов нешто порано од 6м а ние бевме 5+++
Зедовме дозер за млеко плус термос, плус 3-4 шишиња. Сето до нас на комода и така спремаме млеко по потреба. Засега фунционира, да не стануваме, да одиме во кујна.
Isto, i dozer i termos, cel set nuk sisinja + uste edno od babylove. Spremni sme ama kenkava e vo zaspivanjeto. Valjda normalno e, ke pomine.
Jas davam probiotik otkako stignavme doma, a od 8mi den davam D3+K1.iako sme na adaptirano mi kazaa da gi davam. Za omega ne bev sigurna od koga, vo bunilo koga me ispustaa od bolnica i ne slusnav. Zaedno gi davas so probiotikot? Da pocnam i kas od denes. Gi kupivme ama ne sum gi pocnala
Ќе сака некоја мајка да ми пушти листа за дозволена храна за бебе сега ќе пробуваме вкусови па матичната набрзина ми објасни нема листа и слично па ми е страв да не погрешам
Можеш да си почнеш со омега, мама. Подоцна ќе ви смени педијатарот, обично се продолжува со Д3+К1, и се дава Д3+омега, а не чиста омега. Засега чиста омегата давај си ја