Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Може сте во скок па сака да цица повеќе а меки ти се градите зашо може ти е воспоставена лактација почекај не се губи одма млеко и не давај одма дохрана тоа е мое мислење

2. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Мајки кажете ми кога пробуваме вкусови може на пример во кашичката да ставам мое млеко измолзено да не биде само водата кај што се варел зеленчукот да ставам малку и млекце и дали водата флаширана ја превривате пред да ја дадете да ја пие бебо

3. eli25

eli25 Форумски идол

Па баш во Ремедика не беше така…
    Освен ако не го смениле подрумот. Сме чекале пред пултот и со болни деца. Зошто онаму нема кај да седнеш.
    Во Систина се поделени убаво, педијатријата нема споредба.
    Ремедика Сме чекале и со саати и на закажано ако имаат итен царски отиде возот.
    А и цената е мн. поприфатлива во Ремедика . Со син ми од 10 пати , 3 пати ќе му наплатат. И јас го носев на приватно зошто немав добра матична. Сега ја сменивме и сум супер задоволна инаку и со ќерка ми ќе теравме Систина, 4.000 ки,4ри тоа е

П.с Живковиќ да отвореше една ординација , преполно ќе беше. Многу добар доктор и син ми ја обожаваше.

velesanka and Iris-1234 like this.
  4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас не сум чекала, се договарав со Живковиќ и не сме чекале ниту еднаш и да, од 5 прегледи само 2 ми наплатија.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Јас и давам бебелан вода и не ја превривам инаку од вашата ако е , треба.
    Ставам млекце и јас АД, кашите житарки ги спремам така

6. eli25

eli25 Форумски идол

Ние многу чекавме и многу се нервиравме. 3 години го носевме таму, невидена гунгула
    Можеби сега е полабаво .

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Може претходно поинаку било, сега воопшто не сме чекале, едни излегуваат други влегуваат, сите со термини. А да треба да чекаш, незгодно е, многу е тесно и нема баш кај да чекаш.

eli25 likes this.
  8. arontt

arontt Популарен член

Јас го имам истото. Го порачав од Али Експрес.

Iris-1234 likes this.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Супер ако е така. Можеш да замислиш претходно во тоа тесното.

Iris-1234 likes this.
  10. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Ние ја примивме два пати и немавме реакција мила

11. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

А сокчиња почна одма да даваш матичната ме убедува морало одма и сокчиња да пие јас мислам доволно е вода додека пробуваме вкусови или грешка сум

Anaksunamoon, eli25 and Rtulka like this.
  12. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Точно така, што дека имаме матичен, со такви одговори и нас не враќа а бебето кое сега ми е 6++ ми го има прегледано 2 пати, еднаш да ја запише и еднаш на 2м....катаатрофа!

13. eli25

eli25 Форумски идол

Јас давам само вода сум пробала и сокчиња ама не сака

Rtulka and Fudbalgirl like this.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Паскалов.
    Да, штета голема е. Јас зошто нема термин за здрави бебиња одам наутро пред 8, прво нас не прегледува па после болни деца.

Blue moon likes this.
  15. Srcka28

Srcka28 Популарен член

И ние сме кај Паскалов , јас онлајн закажувам , пуштаат термини за здрави деца при крај на месецот , јас имам закажано и за фев и за март , ако не можеш да одиш го откажуваш, супер се сите доктори таму , башка се достапни цело време на вибер

AngelOfArh likes this.
  16. fana

fana Форумски идол

Шо бе 3800? :o
    За вагање? :o
    Им една поговорка за оваа работа али мудро ќе ја премолчам :|

Perla* and AngelOfArh like this.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Купуваш вага и кусур останува:D

Шала на страна. За првото го однесов на трите прегледи што следат по испис за да потврдиме дека напредува, преглед за папочето (ова ми беше најстрашниот дел) и да прими вакцина. После тоа кај матичната бевме еднаш, повеќе да се запознаеме. Понатаму купивме вага и го меревме наоредокот дома, а кај матичната мислам бевме кога почнувавме со дохрана и наредно кога тргна во градинка и почна да се разболува. За вакцините мислам само за една бевме кај неа, понатаму му правев кс и го носев (секако во ј. сандански ги прегледуваа пред вакцини убаво).
    За второво исто планирам трите контролни по испис да ги истерам и после по потреба да го носам. Евентуално за вакцини зошто сега од брат му е поизложен на сешто. За мерење сигурно нема да го носам секој месец. Додуша оваа е и подостапна од претходната па консултирам на вибер. Сега имаше конјуктивит и само и пишав и добив терапија.

Anaksunamoon, Rtulka and fana like this.
  18. oblace1

oblace1 Популарен член

Можеш да ми кажеш подетално за методот со паричка?

Во мојот град нема добар матичен и немам доверба во ниеден за да му доверам дете.
    Ја фатив Марина во Ремедика и од докторката сум пре презадоволна. Нема шанси да ја менувам, колку треба ке платам ама не ја испуштам, ке скратам на друг трошок ако треба. Ептен е стручна, темелна, убави и детални извештаи прави и дава. Пристапна е многу исто така.
    Башка битен момент ми е што не чекаме воопшто во ходник, туку во амбуланта за здрави бебиња и до сега не сме чекале многу.

И не е само за кога детето е болно, за било каков совет сакам одличен педијатар.

19. GirlLady

GirlLady Активен член

Почнавме со вкусови и почнав да и давам вода, па сакам да прашам флашираната вода од кога ке ја отворите колку време ја користите? Има некој рок или нема врска?Ми кажаа од кога ке се отвори три дена да стои после да сум отворела нова не била убава таа вода ако стоела повеќе од три дена да му се дава на бебе. :wasntme:

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па и не е, отвори, затвори, се развиваат бактерии... јас не планирам бебешки води да купувам туку со Роса ќе тераме, засега не ми треба ама кога ќе ми треба таа ќе ја зимам. Или Маја.

Да прашам, на Бејби навечер рачињата и носе му се мраз ладни, облечен соодветно плус врекичка и покриен, ама нема шанси да го покриеш преку раце, се штреца, се плаши и се покрива преку глава. Бате немаше ваква мака, ама па бате беше во пролет роден. Спиеме во проладна соба, не сум мерела тт ама така не е мразарник, не е ни топло. Не ми се ставаат ракавички, ама па језиво ладни му се рацете.

Rtulka and GirlLady like this.