Може сте во скок па сака да цица повеќе а меки ти се градите зашо може ти е воспоставена лактација почекај не се губи одма млеко и не давај одма дохрана тоа е мое мислење
Мајки кажете ми кога пробуваме вкусови може на пример во кашичката да ставам мое млеко измолзено да не биде само водата кај што се варел зеленчукот да ставам малку и млекце и дали водата флаширана ја превривате пред да ја дадете да ја пие бебо
Па баш во Ремедика не беше така… Освен ако не го смениле подрумот. Сме чекале пред пултот и со болни деца. Зошто онаму нема кај да седнеш. Во Систина се поделени убаво, педијатријата нема споредба. Ремедика Сме чекале и со саати и на закажано ако имаат итен царски отиде возот. А и цената е мн. поприфатлива во Ремедика . Со син ми од 10 пати , 3 пати ќе му наплатат. И јас го носев на приватно зошто немав добра матична. Сега ја сменивме и сум супер задоволна инаку и со ќерка ми ќе теравме Систина, 4.000 ки,4ри тоа е П.с Живковиќ да отвореше една ординација , преполно ќе беше. Многу добар доктор и син ми ја обожаваше.
Јас не сум чекала, се договарав со Живковиќ и не сме чекале ниту еднаш и да, од 5 прегледи само 2 ми наплатија.
Јас и давам бебелан вода и не ја превривам инаку од вашата ако е , треба. Ставам млекце и јас АД, кашите житарки ги спремам така
Ние многу чекавме и многу се нервиравме. 3 години го носевме таму, невидена гунгула Можеби сега е полабаво .
Може претходно поинаку било, сега воопшто не сме чекале, едни излегуваат други влегуваат, сите со термини. А да треба да чекаш, незгодно е, многу е тесно и нема баш кај да чекаш.
А сокчиња почна одма да даваш матичната ме убедува морало одма и сокчиња да пие јас мислам доволно е вода додека пробуваме вкусови или грешка сум
Точно така, што дека имаме матичен, со такви одговори и нас не враќа а бебето кое сега ми е 6++ ми го има прегледано 2 пати, еднаш да ја запише и еднаш на 2м....катаатрофа!
Паскалов. Да, штета голема е. Јас зошто нема термин за здрави бебиња одам наутро пред 8, прво нас не прегледува па после болни деца.
И ние сме кај Паскалов , јас онлајн закажувам , пуштаат термини за здрави деца при крај на месецот , јас имам закажано и за фев и за март , ако не можеш да одиш го откажуваш, супер се сите доктори таму , башка се достапни цело време на вибер
Купуваш вага и кусур останува Шала на страна. За првото го однесов на трите прегледи што следат по испис за да потврдиме дека напредува, преглед за папочето (ова ми беше најстрашниот дел) и да прими вакцина. После тоа кај матичната бевме еднаш, повеќе да се запознаеме. Понатаму купивме вага и го меревме наоредокот дома, а кај матичната мислам бевме кога почнувавме со дохрана и наредно кога тргна во градинка и почна да се разболува. За вакцините мислам само за една бевме кај неа, понатаму му правев кс и го носев (секако во ј. сандански ги прегледуваа пред вакцини убаво). За второво исто планирам трите контролни по испис да ги истерам и после по потреба да го носам. Евентуално за вакцини зошто сега од брат му е поизложен на сешто. За мерење сигурно нема да го носам секој месец. Додуша оваа е и подостапна од претходната па консултирам на вибер. Сега имаше конјуктивит и само и пишав и добив терапија.
Можеш да ми кажеш подетално за методот со паричка? Во мојот град нема добар матичен и немам доверба во ниеден за да му доверам дете. Ја фатив Марина во Ремедика и од докторката сум пре презадоволна. Нема шанси да ја менувам, колку треба ке платам ама не ја испуштам, ке скратам на друг трошок ако треба. Ептен е стручна, темелна, убави и детални извештаи прави и дава. Пристапна е многу исто така. Башка битен момент ми е што не чекаме воопшто во ходник, туку во амбуланта за здрави бебиња и до сега не сме чекале многу. И не е само за кога детето е болно, за било каков совет сакам одличен педијатар.
Почнавме со вкусови и почнав да и давам вода, па сакам да прашам флашираната вода од кога ке ја отворите колку време ја користите? Има некој рок или нема врска?Ми кажаа од кога ке се отвори три дена да стои после да сум отворела нова не била убава таа вода ако стоела повеќе од три дена да му се дава на бебе.
Па и не е, отвори, затвори, се развиваат бактерии... јас не планирам бебешки води да купувам туку со Роса ќе тераме, засега не ми треба ама кога ќе ми треба таа ќе ја зимам. Или Маја. Да прашам, на Бејби навечер рачињата и носе му се мраз ладни, облечен соодветно плус врекичка и покриен, ама нема шанси да го покриеш преку раце, се штреца, се плаши и се покрива преку глава. Бате немаше ваква мака, ама па бате беше во пролет роден. Спиеме во проладна соба, не сум мерела тт ама така не е мразарник, не е ни топло. Не ми се ставаат ракавички, ама па језиво ладни му се рацете.