И ја користам роса значи најмногу три дена и после нова да отворам. Иначе и на мојата рацете и се ладни некогаш ама битно ако градите и грбот се топли значи не им е ладно така ми кажа педијатер по тоа да гледам.Кај нас е 21 степен за спиење
Исто и кај мојов. Спиеме во соба со 19 степени , вреќата му е за таа тт, а наутро мраз се рачињата. Ќебе нема шанси да го припокривам, се замислив нараквици да не треба.
Нашиот педијатар рече се дури вратчето позади, грбот и мешето се топли нема гајле. Така да не се секирај. А не треба ни да биде бебето жешко на тие места.
Мајкиии што е ова незнам дали е до 5тиот скок или правам некоја грешка, првично си имаше 4 дремки потоа од 5 месеци си ги скрати сам на 3 дремки некои 2 3 недели …. а сега кога ќе го легнам да спие се буди(како тоа да му е 4 дремка) но кога ќе стане несака апсолутно ништо ни да го нишкаш, ни да го шеташ, ни играчки за све плаче вришти…. дали на други мајки во 5 скок вака ви правеле?
Ние спиеме на температура од 20-21 степен, па пак му се ладни рачињата. Ноџињата му се топли, ама рацете камен, дека не му се покриени. Проверете на грбот дали се топли, рачињата и ноџињата е нормално да се ладни кај бебе.
Zosto samo. ROSA ili Maya? Jas koristam izvorska, vo bokal ja zovrivam (bokalot e samo za nea i samo flasirana voda stavam) isto i druga voda flasirana koristam. Sekoj den citam nesto sto me vadi od pamet, neznam dali e moda ili od potreba. A jas so prvo detence cekano godini stresena za se i sesto i na sekoe se preispituvam dali nekade gresam..
Јас ретко кога давам АД користам само Бебелан. Колку што знам водата за бебиња важно е да биде со ниско ниво на натриум.
Od kade ja kupuvas? Sega ke se javam kaj pedijatarot sto ne ispusti od bolnica da prasam za ova. Navistina veke neznam da procenam sto od potreba a sto od marketing, sasma sum vo glavata.
Ако ја превриваш можеш било која флаширана или од чешма. Водата за бебе треба да е со ниско ниво на натриум.
И јас изворска и превривам , или каква и да имам флаширана дома , два пати купив бебешка и откога ги фрлив цели користам било каква.
Не се паничи веќе ти кажале било која флаширана што има пониско ниво на натриум. Јас за првото користев Бебелан или Ладна. Влези во маркет и види која вода е со пониско ниво на натриум. И незнам зошто превриваш флаширана вода?!
Добра е вака не кашла повеќе, не ни даде ништо терапија матичната, само спрејче прскам и толку, не знам како ќе се излечи. Големиот е настинат пак очекувам да ја фати и неа, носето од сабајле затнато, па ќе ја носам деновиве и ќе барам барем локално антибиотик. Вие како сте?
Прекина кашлицата и секретот е намален ама на моменти се уште си хрчи високо во носето. Прво цитерал ми рече, најдов замена, па се предомисли, ми рече само хлорамфеникол во носето да ставам. Денеска се слушнав ми рече да прекинам со се, само синомарин спрејче по потреба. Вика добар си е, чисти гради и грло, нема потреба од ништо. Јас сакав скроз да оздрави ама изгледа со вторите вака е.
Мајки како можам да приметам ако секрет се симнува на гради? Бебе кашла па страв ми е, не знам дали ќе препознаам.
Тешко се препознава на почеток, може би приметила кога веќе ќе биде поболно. За кашлица секако однеси го на доктор. Може нема ништо ама подобро да си мирна и да се реагира на време, многу полесно се лечи.
Sega zboruvav so sestrata vo plodnost. Mi kaza bilo koja voda, flasirana ili od cesma da se prevrie pa da se dade. Tie sto se bebeskite vodi bile bez prevrivanje i odma za koristenje.