Уште прави. 10 месеци откако почнавме со цврста храна. На почеток од шо и беше непознато, ново, чудно. Сега и е lifestyle тоа
Телефонски се консултирам секојдневно со педијатар, но ме советува ако не е итно да не го носам многу болни имало. Не знам што да правам, продуктивна кашлица е се слуша дека има шлајм и носето му хрчи негде горе а со носко не вадам речиси ништо. Ќе видам до утре ако не се смири ќе го однесам сепак да го преслушат
А што е разликата меѓу бебешка и обична флаширана вода? Ова стварно ме интересира зошто прв пат слушам и баш кога поголемиот ми беше бебе изби скандал дека Јана бејби и обичната Јана е иста бода, само во посебно пакување и со повисока цена. И онаа нера кертис во зегин ја продаваат како бебешка, а уствари колку што се сеќавам имаше високо ниво на натриум. Озбилно ме интересира кое е објаснувањето за бебешка наспроти обична флаширана и која е разликата? А ако треба да се превеива, тогаш подобро од чешма ќе превривам бар ќе заштедам некој денар. Мислам дека сите ја имаат истата фаца
Со водава многу се потресувате некако бе. Бебешките води не се ништо посебно освен што се поскапи како што кажа и @Ano Е сега што се однесува за ова дете јас отидов дирекно на горска вода и ја превривав на почеток ама сега ни тоа не правам. Баш денес се консултирав и со педијатар вика за купечка нема потреба од превривање. Ај тоа мање битно, секој си се води по препораките на педијатарот на кој му верува. Муабетот ми е, кога големата ми беше бебе пробав повеќе купечки води и сите ги превривав прво за на крај горската да ми има најмалце бигор што за мене беше пресудно да ја давам таа. За инфо јана бејби беше со највисока цена и тогаш и со најмногу бигор
Не, јас во бебешки води не верувам, за мене се е тоа исто. Прееска се доевме па не стигнав да ти пишам, јас овие ги пијам поради проблеми во бубрезите, со идеален пх ми се и состав најсличен на Проломот, затоа и за бебе ги зимам. Маја ми е мислам најубава, ја обожавам.
Ајде јас и друго да си прашам. Ме пукна свекрвата од 6 месеци да почнам да го учам бебево во нокшир да мочка. Не мислите дека тоа е рано? Демек брзо ќе се научело да врши нужда во нокшир. Јас еве не сакам, а секое гледање тоа ми го зборува. Утре и на маж ми ќе му збори, па ќе испадне дека јас детето го уназадувам. Прв пат и слушам од 6 месеци некој да тренира толицко бебе. Па тоа едвај ќе седи до тогаш. Јас сум ненормална или што?
Прерано е и може негативно да влијае на детето од медицинска страна. До 2 години јас не би учела дете на нокшир од лошо искуство од блиски пријатели.
The fuck? Јас мислев мајка ми е врвот, од година ме тера на нокшир да ја ставам ама свекрвичка ти е кралица
Vo koja apteka da kupam Nosko? Citav ovde pisuvase imalo so pravosmukalka i bez? Sto znaci toa? I ako ne najdam dali Nose Frida bi mi zavrsilo rabota?
И мојата ме тера, и од порано дури, тоа ќе се научело само така. За првото ми беше лута зошто дури на 3 се одвикнавме. Она така ставала... Само што јас не се убедувам, ахам и терам по свое. Ќе купам нокшир додуша ама не планирам да го ставам, те ќе мачкам очи што би се рекло. Аптека Гороцвет 700ден, во Ѓорче. Најди ги, јави им се, може и по Карго да праќаат ако не си од Скопје, многу се фини.
Majka mi sestra mi ja nauchi da mochka na 6 meseci i da kazhuva so zvuk koga i se mochka koga i se kaka, mene mi e prerano. Bez pritisok
A sto znaci so pravosmukalka? Da kupam soodvetno zatoa prasuvam. Za koristenje prvo prskam fizioloski pa vlecam? Pretpostavuvam so usta vlecam
Не ги плаши, ништо страшно не се случува. Еве мојата се оправи со спиењето дури. Друго сакав да ви пишам. Синко мој ги шиеше сите бебиња овде мислам. До 5 сабајле седеше и не спиеше. Исто преку ден. Само квичеше, не јадеше. И да не должам. Јас поминував низ многу лош период тогаш, и се си мислам дека бебето осеќаше и затоа и он беше вознемирен. Сега сум многу опуштена. Не спиела, ок, бебе е. Плаче, пак е бебе. Пробајте да прифаќате дека тоа ви е сега нормалното секојдневие. Ве читам и постовите ви се многу негативни, фрустрирачки. Сериозно. Не знам што сте очекувале, очигледно е дека не сте подготвени. Ама не можете и да бидете. Помалку паники, очекувања, само прифатете дека тоа е бебе и дека баш се е нормално. До 18 месеци децата не се ни свесни за физиолошките потреби. Нема зошто да се форсира. Ова доктор ми го кажа.
Едно е Носко, се приклучува на правосмукалка. Звучи пострашно од тоа што е. Можеш наместо правосмукалка ти да влечеш со уста. Не сум пробала така, но имаше некој пишано дека и така функционира. Јас го земав во Бети аптеките.