А беше ли вознемирен? Моево е цело време. Му дадоа Б комплекс, шубе ми е да му дадам. Не јадеше ич или прибираше храна? Ич не ја отвара устата за ништо освен за цицка. Железото и хемаглобинот му се на долна граница, ако не пројаде ќе му стават сонда. Со првото немав никаков проблем, знам дека деца не треба да се споредуваат, ама не знам веќе што да мислам. Си барам решение.
Нервозен беше, само квичеше. Како нема кога не јадеше. Не прибираше, туку не отвараше уста. Он цицаше до две години. Се случуваше да апне неколку лажички банана на пример. Максимум 10 и тоа кога беше околу година. Јас само готвев и фрлав. На крај и смоки давав и тоа едвај го јадеше. Ужина никогаш не воведов. Јас всушност никогаш 3 оброка не воведов. После почна да јаде помалку и прибираше. Еден период исто на долна граница железо и му дадоа сируп и му се расипаа забите. А пази он какаше минимум 5-6 пати на ден. Боди 68 носеше до година. А 92 носеше докај 3 -4 години. Само растеше во должина. Е сега јаде многу. И да ти кажам освен рота и еднаш што ми спушти, се нема посериозно разболувано. Има прилично добар имунитет. Нормално, вируси, стрептокока тоа е нормално, ама ги минува од нога. Затоа не се плаши, ќе биде бебе во ред.
До 4 - 5 години носеше исто зимно палто, од крштевката што му го донесе кумот. Сега е како мене пораснат. Колку мака видов со тоа нејадење, затоа бебка сега дури може ја и прејадувам. Не можам да се изнагледам како отвара уста.
Првото мое на 1г. беше 13кг. До ден денес заспива со храна во рака, значи не може да заспие ако не држи храна. По цел ден џвака нешто. Спие па макар и со тапани да влезеш во соба кај него. Небо и земја се децава.
Ве прочитав сега за свекрвите. Мене ми велат дека на 9 месеци маж ми зборувал се. Многу брзо зазборел. Абе да пушти некое зборче ај, ама да зборува се? Некако многу напредни генерации сме биле ние Бебето мое порасна се селам во темата 6-12м. Ве чекам и останатите
Ја сум користела нокшир на 9 месеци наводно... П. С. И моето има 7 месеци ама редовно си ја отварам темава
Првите три дена од кога не испуштија од болница не напредуваше. По совет од педијатар го будев на 2 часа да цица и плус се измолзував и му давав од шише, така за 10 дена стави 500гр. После супер напредуваше, првиот месец стави вкупно 1000гр, вториот месец 1600гр.
Колку дена ти стои отворено шишето? Прочитав негде до 3 дена после да не се давало туку ново да се отвори?
I jas procitav do 3 dena. Ama jas i vtijam vo bokal i polnam termos za denta. Ostatokot od siseto go pieme nie. Taka ispaga deka sekoe polnenje termosot e od novo sise.
Тоа од термосот колку време стои? Мојава ич несака вода по малку пое затоа нема логика ја само вода да купувам
Купи си мали шишенца, бар нема голема да ти биде маката што фрлаш многу вода, мада зошто да ја фрлиш, испијте си ја вие.
Mojata veke dve nedeli istata kilaza ja drzi so koja ne ispustija me faka veke panika Ko da se spremaat adaptirano da ni bapnat Da i davam da cica, a po kolku se izmolzuvase ti i koga i go davase izmolzrnoto ako cicala na dva casa+?