Јас пијам само изворска уште во бременост се навикнав и сега не можам да пијам друга вода освен таа. Па затоа не знам да ти одговорам колку треба да стои отворено пошто јас одма го пијам. И на ќерка ми и давам ама она не сака вода така да мое е да ја понудам.
Веројатно нема сила да цица, мало е. Измолзувај се што повеќе и ставај во шишиња, после подој дај и шише со молзено да го испие, ќе видјш дека ќе има напредок. Ноќе обавезно му давав од шише, затоа што знаев дека од што е успан нема да се нацица како што треба, а од шишето му беше многу полесно и знаев дека е најаден, плус во сон си го пиеше без проблем. Моето на месец дена пиеше по 90мл. Молзев дури и ноќе за да имам цело време залихи со млеко. Пробај вака, ќе видиш дека ќе качи килажа, проблем е што е мало и не цица како што треба, исто следи дали голта кога цица.
Кралици да не има некоја апликација што можаѓ да ја спуштам на два телефони од кои едниот телефон ќе биде камера за да го гледам бебето во другата соба а на другиот телефон да ја гледам снимката? Ме сфативте шо барам мислам
Има. Напиши baby monitor на плејстор. Babycam ја имав јас, не е совршена ама брка работа. Другите не сум ги пробала
Zdravo majki, aj sovet ve molam maloto mi e dva i pol meseci namese nekji da sedi nikako i ne ja kreva seuste glata place mnogu. Dali nekoj ima vakvo iskustvo uste malku 3 meseci ke prai a vikaat deka na 3 meseci moraat da se krevaat bebuskovcote od meseto. Dali treba da se plasam nesto?
Нос растечен, малце црвено грло, ја дочекавме и првата температура... Синомарин колку пати во денот може да ставам? И за температура давате над 38 или 38.5? Педијатар ми вели над 38.1. Е сега, на слепоочници ми дава над 38, на чело 37.6, под пазуви со живин 37,3. Кај да измерам најрелевантно?
Не бројам за синомарин, прскам по потреба. Кога беше болен сигурно 5 пати во 24 саати, по еднаш во секоја ноздра. Сируп давам над 38.5, ако е весел не давам до 39. Ако е малаксан сум дала и на 38. Мерам со безконтактен на чело точно покажува. Со живин ти е најточно, ако дозволува. Не паничи, може само од себе ќе помине. Мојот беше болен на 3 месеци, 2-3 дена температура 38.2 и помина без лекови.
Фала мила. Таа е весела и си цица баш убаво, затоа и не паничам толку. Ама ми е мисла дека од пладне ко крена, цело време и движи тука некаде, не и паѓа... А томпломериве со различни бројки уште повеќе ме бунат и не знам кога треба да делувам со сируп. Со цицање секогаш се запотуваше, а сега ни капка пот нема.
Мало е, нема сила да истрга доволно, се уморува. Молзи и давај шише, ќе видиш одма напредок ќе има само треба упорна да си. Пиј премногу течности и молзи често за да достигнеш солидна количина да измолзиш.
Mami od koga gi stavavte bebusite na stomak? Nie sme 16 dena i kratko posle kapenje sum ja svrtela kolku da ja izmackam na grbceto. Vie od koga gi stavavte i po kolku vreme da stojat taka ?
Од првите денови дома, прво по минута-две со постојано зголемување на времето. Слободно ја ставај на меше по некоја минута.
Во болница со безконтактен им мерат во уво. И мене таков ми покажува различна температура во рок од две минути, ич не го сакам, не се веродистојни. Живините топломери се најточни, со нив нема грешка.
Ќе се спушти, супер си се бори, си цица, не качува над 38. Само следи ја, малку без спиење ќе останеш ама ќе помине
Некоја од вас ја имаше прикачено сликава. Ние сме 6 месеци овие неколку дена ќерка ми вака почна да спие со главата понекогаш. Нешто опасно е?
Е сакав да прашам, син ми имаше трета контрола на 19 јануар, првите две му беа во болница. На третата контрола му ги проверуваа колковите, таква била контролата, педијатарот рече се е во ред. Ама некаде слушнав дека на третата контрола секој педијатар им препорачувал на бебињата некакви вежби за колкови, тоа било важно за потака кога ќе прооделе. Јас не знам мене не ми препорача педијатарот никакви вежби. Сега се мислам да не пропуштивме нешто?