Јас ама моето од 3 ипол до 7 сабајле почна да не спиеее До пред некоја ден си спиеше со две станувања само да цица и веднаш сс успиваше, сеа не знам шо му стана
Моето има 4 месеци па го гледам последно време почна да пушта рачиња по играчки кога е на стомаче. Нема многу сила ама битно ги фаќа.
Здраво мајки на колку време менувате цижуцли лажливки? Колку време може да се користи една цуцла? Имам 4 Филипс агент . Нај изменично ги користиме више 2 месеци. Дали е време да ги сменам со нови?
Мамички ќе може ли да споделите искуство стомакот после царски рез за колку време се повлекува одприлика?
40 дена после породување, скоро 95% е повлечен. Има останато зошто и претходно имав стомак, ама не нешто страшно. Здравје сега после 40те дена ќе одам на лекар и ќе барам дозвола за вежбање и ќе уплатам пак програма.
@Lavica2602 , дали почнаа грчеви кај вас? Педијатарот ме убедуваше дека нема шанси да се грчеви на олку мало бебе, а тоа на моменти, еднаш два пати во ден се стега во стомачето цело, плачи, и во ликот е како да го боли премногу...
Индивидуално е, кај мене е доста повлечен, уште ептен малце е останато, сега речиси се повлече и тоа што малце што висеше над резот. Исто така провери дали имаш дијастаз, тој придонесува стомакот да не се повлече целосно.
Здраво мајки, бебето ми е родено во 30та недела, сега е скоро 3 месеци. Меѓу очињата има како пори и кожата на челото му е сува, му се лупи. Прашав педијатар, ми рече да продолжам со мустела, тоа користам од козметика. А по лицето има ситни црвени точки кои сами се повлекуваат па пак се појавуваат, за тие педијатарот кога го гледаше последен пат рече дека се нормални кај бебиња. Ако може да споделите искуство некоја крема за лице што ви помогнала кај ваква кожа.
Епа рано ти е да проверуваш, заздрави прво. Дијастаз е разделување на стомачните мускули, во прилог ќе ти ставам слика со нормален стомак и стомак со дијастаз. Кај Драгана fitlife на инста имаш и видео како да провариш дали и колкав дијастаз имаш.
2 и пол недели е бебе. На неколку пати досега се случува истото макар што кратко трае. На последниот преглед на педијатар, докторката вика премало е за грчеви нема шанси.