А јас па ќе се жалев што ми бара да спие уште во 6ипол... Сериозно, последна дремка и да заврши во 5ипол,за саат време вришти за спиење. Дење спие вкупно 3-3ипол часа, не е ненаспиен, не е гладен.
И јас да се пожалам. Од 4 сабајле бебе станува на секој пола саат веќе 3 ноќи. Што се случувааа, регресија ли е?
Мојава во скок повеќе спие. Се обратно е кај неа. До 4ти скок навечер кога и да се разбудеше не знсеше да презаспие па си седевме будни и после со нишање обсвезно. Од 4ти скок научи навечер сама да презаспива со цицање. Се тешам дека било бетер пс идеме на подобро хаха. Самошто сега повеќе од 3,4 сати не може да сврзе поврќе наеднаш. А претходно сврзуваше еднс дремка по 5. И после обавезно седење будна па нишање. Сега е добро што презаспива сама ама па почна овие денови се во 1 да заспива и сабајле рано станува. Бебе неспијач од старт. Вие како сте?
oooo па кај вас има ептен подобрување. Супер . Кај нас исто, долга е оваа зима. Битно се е во ред од медицински аспект.
Искрено се помирив веќе. На почетокот ми беше многу тешко пошто бев навикната да спијам неколку часа без прекин. Првите денови дома после болница беше хорор ми требаше време да се навикнам на ова темпо. Тогаш па ич не спиеше навечер. Буквално седевме будни по цела ноќ. Се чудев како луѓево имаат по 2,3 деца. Кога читав колку им спијат бебињата паѓав во депресија и дека имаат ред. Мојава 6 месеци уште нема никаков ред. Имаше периоди кога прва дремка и беше 5 часа ноќта и после се будеше на секој сат. А сега се буди на 3 часа обично или 2 или зависи од ноќта. Па таман сум задремала прета ме буди од кога научи да се врти многу немирно спие. И буквално пак сум уништена. Таа за себе си спие мене не ме остава да спијам. А без мене не спие. Кога и да станам до вц да одам одма ме осеќа и се буди. И кога ќе се вратам плачки маж ми не може да ја смири. Па ќе ја гушнам и со мене се смирува. Такви ни се бебињата имаат премногу енергија. И малку да дремнат за нив е исто како да ја преспале цела ноќ. Пукаат од енергија. Битно живи и здрави да се. Ќе поминат и овие денови.
Таман се израдував дека изеде повеќе од пола кашичка компир, морков и тиквица, по пола саат исповрати. Од памет сум извадена, и додека јадеше се гадеше. Ви се случило нешто вакво?
Ние од вториот месец навечер спиеме топ ама преку ден со дремките имаме голем проблем. Навечер околу 8 само од умор си се успива, си лежи занесено околу 15 минути, ќе си заспие и го ставам во креветче. После се буди на секои 3 часа, јаде, менваме памперс и пак го враќам во кребетче без проблем само се успива и си заспива. Пред 8 сабајле е будно чим види светло, преку ден прекратки дремки има. Една дремка пола час, друга дремка 1 час и толку е. Се жалев кај бабицата, рече немало гајле чим навечер спиело. Да ама сепак е премалп бебенце, треба и да одмора преку ден, а не толкав период будно како возрасна личност. Ама џабе не помага ништо, бел звук, затемнување, нишање, пеење. Околу 8 навечер стварно е преморено. Се прашувам и јас што правам погрешно.
Поздрав до напатените мами https://www.instagram.com/reel/CnHeFtogn50/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Жива вистина. Особено навечер, е баш кога си утепан, ти се спие, грбот и кичмата плачат.
На обравчињата и под усте што мачкате? Лом е дечково мој, црвен дури и како ситни мали брунченца има, многу се лигави и се трие по обравчињата, си ги размачкува лигите...до сега мислев ќе испаднат забиве ама доооолг процес бил
Јас ова го мачкам многи е ефикасно.На поголемото синче прво запче му излезе 1 недела пред 8 месеци така да мислам дека ке почекаме за заби, и моето се лигави и сака двете раце да ги лапне од еднаш.
И ние сме исти , се исипа цела , само бута нешто во уста што докачи , едно запче ни излезе пред некој ден јас од ова ставам , ги смирува ама пак и се појавуваат , мислам додека не помине тој процес ќе се исипува
Bio gaja e probiotik ili protiv grcevi? Mi donese majkami od stranstvo dve kutii ama neznam dali e probiotik ili protiv grcevi