Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.266
    Допаѓања:
    50.862
    За некој ден 7 месеци и уште подригнува.

2. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    866
    Допаѓања:
    2.751
    Исто.

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мајки, пред малку малиот ги искриви очињата, буквално ги донесе до почетокот на окото, како да сакаше носот да си го види... 2 и пол месеци е ама ме преплаши... Дали да го носам негде на лекар? Вака право убаво си гледа, не знам што му стана, од памет ме извади:worried:

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.062
    Извини ама се насмеав на описот... Инаку ова е страв на секоја мајка со прво дете. Не, нормално е, го вежбаат очниот мускул, мислам дека до кај 4м ќе им се исправат. Исти е и синко мали, а исто беше и големиот. Сосема е нормално.

Инаку мене прашањето ми беше за подригнување вие да ги држите да ги тапкате да подригнат, навечер не секогаш подригнува, некогаш особено ако цица само веднаш заспива и не го мачам. Ако пие шише се трудам максимално да подригне ама не ми успева секогаш.

На Rtulka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Нормално е, не се зајакнати и координирани очните мускули уште. Се носи ако прават така после 5-6 месеци.

На Rtulka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  6. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    211
    Мајки колку пати во еден ден можам да дадам пробиотик на бебо 5+ месеци има проливче цел ден

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Леле многу страшно изгледаше, почнав да викам по маж ми да дојди да види што прави малиот... Сега и на интернет прочитав дека е нормално, уф ми олесна, фала ви:l:

Јас на тикток гледав едно видео за подригнување, кога ќе го кренеш на рамо да го протриеш со дланката од половина нагоре неколку пати со благ притисок па после да го тапкаш. Наводно, така му помагаш на воздухот да оди нагоре и полесно да излезе, јас пробував и навистина функционира.

Инаку, ноќе кога ќе заспие цицајќи не го кревам да подригне, го оставам да си спие.

На Freckles., Eluna, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.950
    Допаѓања:
    12.960
    @Iris-1234 Ти за твоето ќе си помислиш носот си го гледа, а поголемиов мој кога му шетаа китка матка знаеш кои паники беа :D Уживај, ќе се среди за брзо :)

На H.VAGA, Rtulka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Ужас е за гледање, му велев: Те молам синче немој вака да правиш, те моли мама (ко да ќе ме разбере:rofl::rofl::rofl:)

На Eluna, Alexandrite и Skyler им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.385
    Допаѓања:
    31.695
    Хахахаха легенда. И мојата ме вади од памет некогаш со некои работи. Ќе се загледа преку прозор па не реагира шо и да праиш пример и после пола минута се врти ко ништо да не било, си продолжува

На TheGoldenPeach, Eluna, Alexandrite и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Децата се чудо ама и колку повеќе време врвиме со нив, толку повеќе наоѓаме причина за анализа и страв(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На H.VAGA, Eluna, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Јас после првиот месец престанав навечер да го кревам а преку ден мислам дека до 3,5-4 м

На Freckles., Alexandrite и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  13. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Подригнува и моето да не се разбереме погрешно но мислам јас не го кревам специјално за тоа, ако тоа мислеше членката

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Ni mene ne mi uspeva stalno i se nerviram mnogu. Nie sme na ad, i retko podrignuva, ni tapkanje, ni ispravena, nikako nejke.
    Ama zatoa ika kvalitetno sekoj den. Od mesto skoka, a mene dusava me boli pa ko ke ja gusnam silno, da ublazam kolku mozam, ama normalno bilo..

15. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    2.475
    Јас уште го кревам/држам да подригне.. ако не го држам после уште толку мислам плаче од мешето (може и грешка сум) + така не ми бљуцка. Ако не е подригнат често бљуцка, па ика, па плаче.. наједноставно ми е да подригне :D

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.888
    Допаѓања:
    110.062
    Тоа мислев да, јас приметувам дека од цицање не подригнува како од шише, од шише обавезно, од цицање не.

И моето се мачи, стенка ако не подригнал, како некор старче, ама коа нејќе што да му правам. А ако го држам долго па се расонува.

Мене знаете што ме извади од памет последно? Цицаше легнат, после преубаво преспана ноќ, и го гледам му течат мрсули и млеко измешани од нос, од памет се извадив... Ама после 3 дена мрсули не задржи у нос, чист ко солза му беше :rofl:

Инаку мајмунот мој напраи 3ипол кила и тоа шише ретко ретко добива, само навечер. А во фрижидер имам литар мајчино измолзено :?: Сега се мислам да го смрзнам пошто цица немам потреба баш баш а молзам и редовно наутро навечер за олеснување и што ќе ми е толку млеко си мислам да имам на залиха. Недајбоже да ми затреба ќе го одмрзнам. Планот е за во каши да го користам.

На Jordanovska-K, Iris-1234, velesanka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Машала мила, да си расте бепче:makeup:, гледаш борец мал како тој е напреден, браво! А браво и за залихата од мајчино млеко во фриз, па ти имаш за уште едно бебе млеко! :hug::l:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.138
    Допаѓања:
    6.719
    Од кога му прекинаа грчевите не го кревам навечер, негде пред 40те дена беше. А вака преку ден ако треба да спие после млеко исто не го кревам, ако не спие го држам исправен некогаш подригне некогаш не. Во принцип негде од 3ти месец не се оптеретувам да подригнува секој пат

На Rtulka и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  19. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Извини, ќе се вмешам. :$
    Јас така на мм му се јавив да си дојди од работа. :D
    Се разбудивме од спиење, бебо ни мрда ни прета, само се гледаше во една точка. Се преплашив, а тој не бил сеуште расонет.:D

На H.VAGA, Rtulka, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Значи сите нè мачи по нешто, добро е ако останеме при здрава свест(facepalm):rofl:

На H.VAGA, Rtulka, arontt и 2 други им се допаѓа ова.