Мајки, пред малку малиот ги искриви очињата, буквално ги донесе до почетокот на окото, како да сакаше носот да си го види... 2 и пол месеци е ама ме преплаши... Дали да го носам негде на лекар? Вака право убаво си гледа, не знам што му стана, од памет ме извади
Извини ама се насмеав на описот... Инаку ова е страв на секоја мајка со прво дете. Не, нормално е, го вежбаат очниот мускул, мислам дека до кај 4м ќе им се исправат. Исти е и синко мали, а исто беше и големиот. Сосема е нормално. Инаку мене прашањето ми беше за подригнување вие да ги држите да ги тапкате да подригнат, навечер не секогаш подригнува, некогаш особено ако цица само веднаш заспива и не го мачам. Ако пие шише се трудам максимално да подригне ама не ми успева секогаш.
Нормално е, не се зајакнати и координирани очните мускули уште. Се носи ако прават така после 5-6 месеци.
Леле многу страшно изгледаше, почнав да викам по маж ми да дојди да види што прави малиот... Сега и на интернет прочитав дека е нормално, уф ми олесна, фала ви Јас на тикток гледав едно видео за подригнување, кога ќе го кренеш на рамо да го протриеш со дланката од половина нагоре неколку пати со благ притисок па после да го тапкаш. Наводно, така му помагаш на воздухот да оди нагоре и полесно да излезе, јас пробував и навистина функционира. Инаку, ноќе кога ќе заспие цицајќи не го кревам да подригне, го оставам да си спие.
@Iris-1234 Ти за твоето ќе си помислиш носот си го гледа, а поголемиов мој кога му шетаа китка матка знаеш кои паники беа Уживај, ќе се среди за брзо
Хахахаха легенда. И мојата ме вади од памет некогаш со некои работи. Ќе се загледа преку прозор па не реагира шо и да праиш пример и после пола минута се врти ко ништо да не било, си продолжува
Децата се чудо ама и колку повеќе време врвиме со нив, толку повеќе наоѓаме причина за анализа и страв
Подригнува и моето да не се разбереме погрешно но мислам јас не го кревам специјално за тоа, ако тоа мислеше членката
Ni mene ne mi uspeva stalno i se nerviram mnogu. Nie sme na ad, i retko podrignuva, ni tapkanje, ni ispravena, nikako nejke. Ama zatoa ika kvalitetno sekoj den. Od mesto skoka, a mene dusava me boli pa ko ke ja gusnam silno, da ublazam kolku mozam, ama normalno bilo..
Јас уште го кревам/држам да подригне.. ако не го држам после уште толку мислам плаче од мешето (може и грешка сум) + така не ми бљуцка. Ако не е подригнат често бљуцка, па ика, па плаче.. наједноставно ми е да подригне
Тоа мислев да, јас приметувам дека од цицање не подригнува како од шише, од шише обавезно, од цицање не. И моето се мачи, стенка ако не подригнал, како некор старче, ама коа нејќе што да му правам. А ако го држам долго па се расонува. Мене знаете што ме извади од памет последно? Цицаше легнат, после преубаво преспана ноќ, и го гледам му течат мрсули и млеко измешани од нос, од памет се извадив... Ама после 3 дена мрсули не задржи у нос, чист ко солза му беше Инаку мајмунот мој напраи 3ипол кила и тоа шише ретко ретко добива, само навечер. А во фрижидер имам литар мајчино измолзено Сега се мислам да го смрзнам пошто цица немам потреба баш баш а молзам и редовно наутро навечер за олеснување и што ќе ми е толку млеко си мислам да имам на залиха. Недајбоже да ми затреба ќе го одмрзнам. Планот е за во каши да го користам.
Машала мила, да си расте бепче, гледаш борец мал како тој е напреден, браво! А браво и за залихата од мајчино млеко во фриз, па ти имаш за уште едно бебе млеко!
Од кога му прекинаа грчевите не го кревам навечер, негде пред 40те дена беше. А вака преку ден ако треба да спие после млеко исто не го кревам, ако не спие го држам исправен некогаш подригне некогаш не. Во принцип негде од 3ти месец не се оптеретувам да подригнува секој пат
Извини, ќе се вмешам. Јас така на мм му се јавив да си дојди од работа. Се разбудивме од спиење, бебо ни мрда ни прета, само се гледаше во една точка. Се преплашив, а тој не бил сеуште расонет.