Сите се дават мила, некое заради нов вкус, некое заради лажичката но не се плаши нема да се задави, само биди смирена и се ќе б7дњ во ред. Беба осеќа и право во очи те гледа кога се засркнува, барем моето така правеше а и ден денес ако му дојде некое грутче неиспасирана храна. Но ако ти не паничиш колку и да ти е страв, побрзо совладуваат и они. Пробај различно како што ти викаат ќе пројаде секако мила!
Жени како се разликува нормално од ненормално повраќање? Мојава деновиве 3-4 дена уназад почесто знае и да бљуцне и да поврати како засирено Дали што се напрега да стане и на меше е почесто или вкусови што пробуваме па нешто ново е за желудничето? 5+ сме
Ненормално е поголема количина во млазови повеќе пати. Нормално е засирено да бљуцне. Моето е 9 месеци, поретко ама уште се случува.
До кога може да трае секретот во носето? Веќе три недели како има и ми се смачи. Многу плаче кога му го чистам и многу ми е жал. Еве си легна со недочистено носе, сами сме и колку можев сама му го исчистив. И дали секретот смета за вакцина? Крвната слика му е добра, го слушаа, му го гледаа грлцето, се е во ред.
Штом другото е се ок ќе ве вакцинираат , ние денес бевме , исто значи , секрет во носе има , ама другото е се ок , ќе ве слушнат секако пак пред вакцина , ако е се ок само за секретот нема да ве вратат.
Кога бевме на контрола ни рекоа памперсот да го врзуваме под папчето затоа што сеуште не беше паднато. Денес му падна папчето, прашањето ми е до кога треба со хидроген 3%да го бришеме и дали може памперсот да оди врз папукот?
Јас прво со алкохол чистев, кога падна со хидроген. Мислам дека после не ги превиткував пелените. Иначе аплицирав уште една недела.
Zdravo majki, sakam da ve prasam malku se zagriziv. Bebeto mi e 2 ipol meseci prilicno od 1mesec mozi i pokje mu pustav fen za spienje, e sega me kopka dusata dali toa mozi da mu nasteti na bebeto na mozoceto nesto? Bi mi znacelo da mi kazite nesto, da me utesite oto pocnuva panika da ke fakja.
Сѐ додека врие и има крв кога ќе поминуваш со газичката, до тогаш ќе чистиш. Кај нас тоа траеше 3-4 дена. Памперсот не го подвиткував, само лепенките гледав да се залепени малку под папочето.
И ние уште бљуцнуваме најчесто кога се напрега да стане или е на стомаче и тоа е нормално но ако е во млазови не е нормално
Без паника мила шумот од фен спаѓа во бели звуци кои го релаксираат бебето и го смируваат за подобро да заспие нема никаква штета. Се продаваат и играчки со шумови.
Златна, ќерка ми е година и два месеци па кога изводи пуштам фен оти и најмал звук ја интересира што е. Ако ти заспива со бели звуци ( фен ), јас ја користам Baby Sleep aпликацијата. Да не се замараш вистински фен да пушташ. Таму има перални, аспиратори, свашта нешто Ние сме спиеле по цела ноќ со вакви звуци. Телефонот подалеку од нејзе само, нормално.
Си ја симнав и јас апликацијата, не ја знаев фала ти Само рекламиве се јавуваат само на почеток или во сред звук има?
На почеток само или ко ќе претиснеш пауза без да ја исклучиш апп, ќе ти се пуштат реклами. Намали прво звук да не го извадиш бебе од памет Јас така се навикнав, прво намалувам постепено па ако спие гасам скроз
Па тоа ми падна чудно претходно по малку бљцкаше па и заурдено, овие денови е почесто ама не е обилно