Мајки колку време по отварање ви стои пробиотикот? Пробуваме нови па да знам колку фора имам за давање.
Вашиве бебиња после цицање ждригнуваат ли секогаш? Некогаш ја држсм и по еден час и ништо, само што ке ја легнам ке и се врати ќе ми поврати, но не секогаш А после шише само што ќе ја исправам ждригнува
Додека не се засуши скроз подвиткував. Инаку дури ставав хидроген ми солзеше крвче, прекинав и се исуши скроз. Ништо не му е, не се сеќирај. А не ја тапкаш по грпче? Јас понекогаш се шетам со него низ соба и така некако побрзо ми ждригнува. Оние бубулички ситни црвенилца, до кога се јавуваа? Брзо проаѓаат, само да го измијам со водичка и ќе поминат, ама ме нервираат. Ги има на глава само и вратче.
I na ime i koga mu svirkas mu vikas dali reagira so tropalki ko ke mu tropas? Moeto oti ne sekogas reagira, i dali ima meato za panika ili sepak e malecko..
На 2ипол месеци уште не е свесно што го снашло, какво вртење... после 3м може да се очекува некаква реакција, пред тоа се е рефлекс.
Си го знае името? Јас мислам мојот не го знае, реагира на звук, ама ретко кога го слуша баш своето име, повеќе е сине, мече, злато, зајче, среќо.. и реално не ми се верува дека 4-5 месечно бебе разликува свое име од било кој друг звук
Како давате еспумисан? Пробав денес 25 капки како што треба пред подој, не можеше сите дс ги голтне од еднаш, ги бљуцна. Можам ли да ги двојам? Или евентуално дс ги ставам во шишенцето кога се измолзувам?
Tie mozea puataj gi no ne ocekuvaj odma deka kje pocne da reagira na niv....do 2 meseci mozev da tropam vo kujna, da si zboruvame glasno beba ne reagirase ama zatoa sega reagira.na sekoj sum
Ние пробавме со лажичка директно и така не ги сака. Сега опција ни е во млекото. Секако на адаптирано е. Мислам дека може и така, или барем се надевам дека може.
Да јас ги ставав во млекото. Само внимавај да ти го испие цело. Јас правев прво помалку со капките за да бидам сигурна дека ќе го испие, па правев уште едно ако бара уште
Уште не сме излезени од 4ти, веќе влегуваме во 5ти. Dear lord. Да спремам отров, јаже или барбитурати?