Во чаир си? Зар по цела ноќ ги оставаат? Јас на гак лежам моментално навечер ги зимаат а и општо ако немаш млеко си ги хранат со дохрана. Греотка така да плаче[/QUOTE] Јас се породив во Чаир пред 4 месеци. Секоја вечер ги зимаа бебињата. Една вечер ме прашаа само дали сакам да ја остават ама бев у некој полусон од аналгетици и ја земаа. А се слушаше дека таму кај што се плачат, сега кое плачеше не знам ама да плаче до тебе е сепак стресно а не можеш во тие моменти да направиш многу…
Во Чаир, постојано се со нас само ги средуваат они, на 3 часа ги хранат ама кога ќе поврати ова моево нема утеха и не ги зимаат измеѓу. @Freckles. Уште сум во болница па не даваат соблакање. Плачело зошто не цицало, нивен одговор, толкава вина ми направија.[/QUOTE] Само ова не им чини во Чаир... и јас на ова имав замерка. Не може млеко да имаш втор ден за да се нацица па макар и природно да си породена, не се обвинувај. Побарај дежурен педијатар има, мада сега веќе сигурно и дошол педијатар, ама бебињата воглавно плачат, тоа е тоа, нема друга филозофија. Моето пример плаче ако не заспие веднаш, ако му се пролонгира заспивањето, уште од болница е таков. Гушни го, теши го, нека се дерат, ти расоблечи го може да е какано и да го штипе, исто тоа го нервира и моето, и во болница кога го раслеков ме искараа ама гајле ми е. Ако можеш да шеташ земи го во прегратки и шеткајте. Мада и за ова се дерат. Воглавно сестрите кај бебињата се малку лошички.
Зошто може бебе да има зелена столица? Има 10 дена и кака неколку пати во денот, последните два пати е зеленкасно, а претходно нормална столица имаше. Има гасови и грчеви, незнам дали е од стомачето или нешто друго. Дали треба да посетам педијатар?
Само ова не им чини во Чаир... и јас на ова имав замерка. Не може млеко да имаш втор ден за да се нацица па макар и природно да си породена, не се обвинувај. Побарај дежурен педијатар има, мада сега веќе сигурно и дошол педијатар, ама бебињата воглавно плачат, тоа е тоа, нема друга филозофија. Моето пример плаче ако не заспие веднаш, ако му се пролонгира заспивањето, уште од болница е таков. Гушни го, теши го, нека се дерат, ти расоблечи го може да е какано и да го штипе, исто тоа го нервира и моето, и во болница кога го раслеков ме искараа ама гајле ми е. Ако можеш да шеташ земи го во прегратки и шеткајте. Мада и за ова се дерат. Воглавно сестрите кај бебињата се малку лошички.[/QUOTE] Јас генерално сум задоволна од Чаир, и ме бодреа сестриве за доење ниедна не ми изреагира лошо а првиот ден им досаѓав ми покажаа две три како треба. Денес трет ден ни е, си одиме дома, прво ми е и се со страв ми е така да не се осудив сама нешто да направам. И ја земаа само кога побарав синоќа и тоа со лошо однесување како тоа она ја наранила као што да и прави, а јас сакав совет не да ја земе. Темава осеќам ќе ми е отворена 24/7, во другите сега за сега не стигнувам да отворам Паничарче во најава
Моето има такво црвенило од раѓање. Имаше и на окцето.На окото и пројде. Позади уште го има.2 месеци е. Ми рекоа ќе пројде со тек на време. Многу бебиња така се раѓаат . Инаку кога заспива бебе ја врти главата лево десно не контролирано. Онака нагли движења. И после ќе си заспие. Малку језиво изгледа. Јас да ја вртам главата така би ми се свртело у глава . Тоа го прави одамна. Читав на интернет дека така заспивале некои бебиња и ќе прекинела со тек на време. Заборавам да прашам педиатар. Има ли некој со слично искуство?
Zdravo, bebence 3 meseci, kombinirano se hranime so sise, majcino plus AD. Bevme na aptamil ama ne kakase po 5 dena i zeleno kakase, preminavme na holle kozjo i super si go prifati ,pocna zolto da si kaka i sekoj den barem po ednas, ama vcera i denes kako jarence se iskaka brbalanki samo, dali moze da e nesto privremeno ili ke treba pak mleko da menuvame ? Maz mi zavcera vo brzanje stavil prasok pa voda pogreshka pa si vikam do toa da ne e nesto mnogu koncentrirano da ne bilo mlekceto. Nesto i slabo jade denovive, se molime na rati a do pred nekoj den bez problem 130 ml si gi cucase na edno jadenje.
Ако сте смениле нагло млеко му треба на оргамизмот 2 недели да се навикне и обавезно внимавајте на сооднос прашак и вода да биде точно како од кутијата што пишува
Ne e naglo, go smenivme pred 3 nedeli i toa mesav eden podoj aptamil eden hole, pa edna merica hole edna aptamil vo istoto mleko, super si go prifati i si go piese ova naednas vaka posle 3 nedeli.
Ова бебе којзнае колку се мачело да го искака сиротко. Но, како мајка на дете кое еве 7ма година кака тврдо, од прва пелена после цврста храна навака, он кака брбушки, буквално сува и чиста пелената, комотно можев да ја истресам и да ја вратам назад ако не е мочан, дури ни на газот нема каки, до толку суво кака, би ти рекла сепак да видиш ако продолжи вака да си консултираш доктор. Мислам дека не треба да какаат суво бебенцата кои не се на цврста храна. Да пробаш да доиш како коала, исправено, исто и шишенце. Моето еднаш се засркна во болница додека имаше докторка тука и ми рече и дома ако прави така да го дојам или да давам шишенце така. Фактички бебето скоро седнато е, исправено, за да не оди млекцето назад во дишникот. Така има и најправилно фат.
Јас колку што имам слушнато не треба да се мешат млека. На пр ако почнеш со аптамил продолжуваш со него, а во случај да треба да смениш го правиш бавно на пример само наутро ќе даваш од новото до дека се навикне па продолжуваш.
Не, ако се мења млеко се почнува со 1 шише од новото и секој ден се зголемува бројот на шишиња додека не се сменат сите, зависи колку пие во денот
Така имав слушнато и јас па ме зачуди членката што мешала така ама ај реков да препрашам, иако моето е на доење, сепак ме интересираше.