Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    2.475
    Лелее значи секој диспанзер приказна за себе. Мојот секогаш пред вакцина бил најаден, за ротата ми нагласуваа само 30мин после примање да не му давам да цица .

На Alexandrite, Erika.greeneyes, Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Друго да ве прашам тие што веќе јадете во хранилица, моево борба водам нарочито сабајле да го нахранам, мислам сака главата да ја нурне во тањирче, со нозе клоца, се бориме за да се навали и да јаде. Кога е во креветче истото е и со шишето, со рацете игра и ја бутка мојата рака што го држи шишето а ако ја употебам другата ме заробува со ноџињата одма:D:sweat:, прашањето ми е бесни ли се вашите вака или ова моево ко на некоја дрога да е:rofl::rofl::rofl:

На Alexandrite и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па како ќе ставиш или залажеш бебе од е и пол месеци, стварно не ми е јасно.

Па не знам што им беше поентата, пред саат време јадено беше, башка и не бљуцка многу, ретко се случува ама веројатно на сред кафе им влегов па ги прекинав и затоа вака се испонашаа.

На Alexandrite, TheGoldenPeach, Doktor F и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.392
    Допаѓања:
    31.787
    Да. Ми кажаа дека можело да ја бљуцне. Ама не ме вратиле. Башка шо она тогаш не цицаше баш, и АД и давав, и после пола саат отидов. 45 минути може поминале.
    Ме праша дали бљуцка често, и кажав да. Ми кажа ако бљуцне за пола саат да се вратам да им кажам.
    Освен таа една шо ме погледна ко кучето да сум и го згазила ко и кажав дека и давам дохрана АД, никој ми се нема испонашано таму

На Freckles., Alexandrite, Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Глупости...ццццц значи страшна работа се....
    Нас ни потенцираат само пола саат после вакцината да не јаде инаку гладно бебе да се носи ..... ненормални

На Iris-1234 и Rtulka им се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.562
    Допаѓања:
    8.565
    Сат. Сат и пол. Два. Нема правила некогаш и пола сат или 40минути.
    Ама ние сме 6+

На Freckles., Coco31, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    1.556
    Бебчето ми е 3 месеци до пред 2 недели си какаше на секое јадење но сега почна на 2 3 дена тоа е нормално знам но какото последните 3 дена му е зелено од што може да е не е настинат си јаде доволно е му напрабив промена пиеше чај хип но неможев да го најдам последниот пат па му земав бекутам од анасон и камилица има ли шанси од тоа да е какото со таква боја му го давам веке 2 3 недели тој чај но сега се промени бојата...ваше искуство

8. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Во таа една минута таму што бев, не знам колку пати го слушнав зборот ГЛАДЕН... Па уште ми рекоа, аууу зарем никој не ви кажа дека треба гладен да е?!? Не, жено, кој да ми каже:?:

На Freckles. и Alexandrite им се допаѓа ова.
  9. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Babytol со омега.

10. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Немој да мислиш дека ги дохрануваат секогаш, јас првата вечер на ГАК доживеав ужас 50 бебиња имаше јули месец со цараски ги прашав, ги оставија од 12-6 сабајлето са вриштат сите како во некој жабјарник да бев пикната, греови беа....сабајлето ја прашувам сестрата зошто плачеа ми вика: бебиња се мора да плачат. Си реков ќе ве решам јас вечер. Ми го земаа моето покасно него што ги хранат и тоа кутрото веќе расплакано и на мајката до мене....е сега пошто после пола саат сеуште се слушаше плач, мене ми се чинеше дека е моето, прв ден после операција станав и се влечев барајќи ги низ ходници кај се по плачот. Кога ги видов кај се викам дојдов само да си го ѕирнам бебето, во меѓувреме една идиотка оди позади го крева моето заспано и го тресе виаоко викајќи: еве ти ги бебето. Викам немој да го тресеш, врати го во кревет дојдов само да го видам, што е ова да ви вриштат по цела вечер, до еден шприц млеко ли дојдовте, нахранете ги. Една па важно ми вика: не смеете тука! Викам знам дека не смеам ама колешка сум ви ќе ме истрпите. Срамота! Е вечерта спиеа добро кутрите бебенца. Не дека се уплашиле од мене но не знаат со кого си имаат работа, не само по медиуми имаше парче да ги направам до министер. Мизерии, каде ќе ти отиде душата да не им дадеш на новородени да јадат и да ги оставиш да вриштат цела вечер. Муабетот ми беше ни на ГАК не се цвеќиња тоа сестриштата.[/QUOTE]
    Јас кога бев во Чаир па ептен фини ми се погодија и цело време ме прашуваа дали ми треба нешто, за болка да ме боцнат и сл.
    Дури една од болничарките ми помагаше, ме облекуваше зошто првиот ден после царски ми беше хорор…
    Бебињата си плачеа ама не по цела ноќ плус ги зимаа секоја вечер (3 дена бев во болница)

На Freckles., Eluna и Rtulka им се допаѓа ова.
  11. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Прв пат слушам вакво нешто.
    Овие во Јане па не се ни замараат, и ние денес бевме, си плука бебево од вакцината таа па вика а лиги прави а, викам не, дај ми го тоа јас ке и ја дадам…
    Не дојдов за да се шетам туку вакцина да прими…
    Страшно!
    И ми даде и си ја испи тоа што остана-пола, и ми вика уште дигни ја ке се задави така, викам нема не се секирај.
    Муабетот ми беше на сите пунктови различна политика, а тоа не е точно, еве оваа сестра да ти се погодела не ја интересира дали е гладно или не, дали бљуцка, прди, ждрига и сл.
    Уште ми кажуваа како го хакирале системот немало плата да земеме!
    Очај!

На Rtulka и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  12. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Јас па намерно и давам да цица пред одење , нели да не биде гладна и да плаче. Ненормални се , таа гарант од дома карана со маж и дошла и ќе се дере цел ден на сите ...

На Freckles. и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  13. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    69.476
    Леле јас колку сакав да и речам дај јас ќе му дадам.. Ама мислев не смее.
    Абе директ у грло му ја истураше, се засркна два три пати детево и крчеше после до дома :(

На Doktor F и Rtulka им се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Па и јас намерно го најадов едно саат време пред да одиме, за да не плаче... Да е гладен, ќе не дигне сите во вис.

На Freckles., LiquidLuna, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Моето секогаш ждригнува и кога сеуште јаде и после јадење. Кпга го шетам низ соба во раце знае неколку пати да подригне а и кога лежи на стомаче.

16. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Ние сме постојано надвор и на минуси уште од првата недела. Се си е во ред.

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Јас кога бев во Чаир па ептен фини ми се погодија и цело време ме прашуваа дали ми треба нешто, за болка да ме боцнат и сл.
    Дури една од болничарките ми помагаше, ме облекуваше зошто првиот ден после царски ми беше хорор…
    Бебињата си плачеа ама не по цела ноќ плус ги зимаа секоја вечер (3 дена бев во болница)[/QUOTE]

Во соба сестрите беа супер, кај бебињата ужас....ко ќе се погодеше некоја асална мир и тишина цела вечер беа кутрите, а имавме исто проблем при отпуштање, јас требаше во 9 да си одам а жената до мене во 2 и ни ги тупнаа бебињата во 5 сабајле и не се појавија до 11, т.е додека не ги дигнавме во воздух сите, не сакаа да им дадат да јадат, требало да ги стимулираме на града....абе ај нек се носат, ќе го стимулирам дома не при испис гладно да го носам, ај мене во 11,30 ме пуштија а другото бебе до 2 ли гладно ќе седи? Поголеми кретенки од нив немам сретнато!

На Doktor F и Alexandrite им се допаѓа ова.
  18. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Е уште плата да не пуштат треба нив БОМБА да им ставиме!

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мојата таму цицаше пред да ја прими рота, само за после ми рече докторката пола саат да не и давам.

@Rtulka и јас така прочитав денес, хакиран бил системот, нема породилно навреме да земеме најверојатно.

Да прашам јас, дали испуштаат звуци бебињата ваши ко ќе заспиваат, како офкање? Ко сама да се заспива овие 2-3 дена некои звуци си пушта дури цица, се мислам да не ја мачи нешто.

На Iris-1234, Erika.greeneyes и Rtulka им се допаѓа ова.
  20. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.917
    Да моето си се засоива навечер со звукче како да го боли нешто уствари како пеаничка му доаѓа, додека го сконтав и јас мислев дека има некој проблем:)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.