Ја мислам дека ти е преоблечено за таа температура, имаш и на интернет на која температура како да го облечеш а икањето не е поврзано кај бебињата од ладно туку учат како да го контролираат дишењето https://babyshop.mk/ikanje-kaj-bebeto-kako-da-go-soprete-i-sto-ne-treba-da-pravite/
Па истото е од брзо цицање голтаат воздух и икаат. И мајка ми ми вели ко ќе ика од ладно е, тоа од порано е останато, ама нема никакво медицинско објаснување. Исто ко кај нас, од голтнат вишок воздух стомакот допира до дијафрагмата и се прават мали спазми.
Ако е за грчеви, јас пиев и немаше никаков ефект. Иначе ставав мало лажиче да врие 15 мин. Да поседи уште 10тина и го пиев. За грчеви само нерви и трпение. Зборувам за оние бебиња со интензивни грчеви како моето. Нас ништо не ни помогна. Сега пред некоја недела престанаа.
Преоблечено ти е, внимавај да не го прегрееш. Нема никаква потреба од хулахопки, капа и нараквици, ниту од повивање. Бебињата немаат развиен вид и на почеток треба да им се слободни рачињата затоа што преку допир го осознаваат светот околу себе. Штом грбчето и градите се топли значи не му е ладно. Нормални се ладни дланки и стапала кај бебе.
I nie sme na ad zatoa mi bese cudno zasto znaev deka od doenje se pravi. Mnogu e lakoma i nema sansi da i zemes sise stom go pikne vo usta.
Јас пиев и мислам дека му помагаше. Воопшто немаше јаки и чести грчеви е сега дали е до чајот не знам, во исто време му давав капки и му го затоплував стомачето и плус вежби правевме. Инаку ставав три кесички ким да зовријат малку во литар вода. Ке го тргнеш тенџерчето на страна така да одстои 15мин и ке го процедиш после. Во тек на ден испиј го целиот литар.
Еве буквално исто, на тело нема ништо, свилен е. Испадна дека има егзема, ајде тоа на страна ама од егземата мислам дека не се прават бубуљички полни со гнојче внатре, а и тоа знае да му излезе понекогаш.
Od frezyderm ima ulje? Specijalno e za ira? Jas od frezyderm imam gel za grcevi i definitivno ako menuvam kozmetika samo frezyderm bi zela. Za usteto imam sudokrem, od nego mozam da stavam.
Синко мој по цела ноќ, ама буквално цела ноќ е на цице. Ако го тргнам плаче, се буди. Јас сум жива ненаспана и цела укочена. Кажувајте чаре како да го одвикнам
И мојот правеше така, период му е, ќе му помине. Бело вино на бебе? Првпат слушам... Јас не би ставала, си има гелчиња за таа намена.
Мене еден стар педијатар ми кажа да гривкам зрна од ким и вака ми е попрактично. Земам 10-15 зрна и ги грицкам Јас не би ставала на уста судокрем ниту било каква крема што не наменета за уста. Има во белина на натура сиберика специјално за усни за бебиња 0+ или во краен случај подобро лабело отколку крема. Уста е и може да голтне.
Sinoka i padna. Ne staviv nisto, sakav patronaznata da ja prasam sabajlevo za sudokrem dali da stavam ama nokeska koga i davav mleko, kako sto ja prebrisuvam 200 pati so ligavkata vidov i se odlusti i i padna.
Мајки какви витамини им давате? Мојов од раѓање (8ми ден) пие д3 + К и омега на бејбитол. Сега е 3++ и Д3 му давам од пливит, каква омега му давате? И до кога треба да ги примаат овие витамини?