Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Нормално дека ќе ти биде црвена пресоблечено е. Хулахопки не ти требаат, ни ракавички, капа исто. Боди, чорапчиња евентуално ако се тенки шпихозните и шпихозни или сетче некое.
    Ништо не му е, ќе падне, ама читам подоле ти советуваат павловичеви и креми, тие креми ако биле за на уста немало да пишува на нив да не се проголта, значи никако крема за газе и тело на уста.
    Пројдоа 40 дена пред 1 недела тој уште залет зима, поише ика.
    Може другите не икаат, моето ика од ладно, и јас икам од ладно, си знам по себе. Јас отидам ли во вц икам, вцто ни е преладно, исто ко надвор да си, мразарник, и така јас 4 пати денес да одам 4 пати икам. А бебе а го оставам на подлогата со играчки на земја или во релаксатор во кујна дур нешто сработам, ќе му се оладат рачињата и носето и одма почнува да ика. Не ми се причинува ваљда, не знам, баш кога ќе му се оладат рацете да ика.
    Пак ќе ти речам, ќе му се прави пак, немој нешто да ставаш. Нас постојано ни се прави, на бањање со пешкирот ќе го поминам и се лушти тоа. Ништо страшно.

2. Doktor F

Doktor F Популарен член

Давам Д3 + Омега на бејбитол.

Discovery likes this.
  3. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

На бејбитол Д3+ омега му давам сега нисте 3+, а до кога треба незнам на нив пишува до 3 години

Discovery likes this.
  4. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Ги чуваат вака и вашите бебуши ноџињата?
    Сега откако ја искапав десното го чуваше подолго време свиткано во коленцето, не сакаше да ја исправи ногата.
    А сега спие вака.

Attached Files:

5. Mart3

Mart3 Истакнат член

Majki, mozno e ednoto race pokje da saka da go koristi? Da fakja kebe da trga sonego 3meseci? (I dr go otvora ama nekji mn da fakja sonego) dali e normalno?

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па нормално е, до вчера била стуткана. Месец ипол е уште е со свиткани нозе и уште ќе биде, мислам кога ќе проодат им се исправаат.

Lina-Detelina likes this.
  7. Bebce ❤️❤️❤️

Majki mi treba sovet bebeceto mi e 3+ od pocetokot do sega non stop blucka znaci od kako go nahranam do slednoto ranenje non stopi selo vreme sme taka sekoj den po edna peralna alista peram bese na doenje sega e na ad bidejki snemav mleko mu savam hipp combiotik so kilazata super si napreduva no jas sakam da najdam nacin kako da go namal blickanjeto maticnata ni vika nisto ne e stom napreduva, pa sakav da mu zemam hipp ar dali smeam na svoja taka da zemam barem da probam da ne e nesto stetno dali nekoj e menival mleko sam na svoja odgivornost neznam kako da postapam

8. jance

jance Истакнат член

Мајќи на есенско зимски бебиња, на која возраст бебе почнавте да го шетате надвор и во мол?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Одма, штом се опраи времето.

10. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

При првата прилика на чист воздух. Во мол не ги носев.

11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Првите 40 дена, па и повеќе не го изнесував само заради ужасно загадениот воздух. Во мол сега почнав да го носам ама ретко, избегнувам.

12. Anika55

Anika55 Популарен член

Ако педијатар рекол не за АР, јас не би дала.
    Ждригнува ли после секое јадење? Држи го исправено после јадење или нека лежи на малку поткрената подлога. Ако се ова е пробано и не помага, разговарај уште еднаш со матичната дали да воведеш АР.

13. Anika55

Anika55 Популарен член

После два или три дена го изнесов, многу беше убаво времето во октомври. Инаку, прашував педијатар за ова, советот беше само да биде постепено. Прво на балкон кратко да го изнесувам, па после надвор на кратко и постепено да зголемувам времетраење на прошетките.

14. Bebce ❤️❤️❤️

Ништо не помага се имам испробано го држам исправено ждригне и веднаш веднаш повраќа го ставам на подигната перница исто буквално од јадење до јадење цело време повраќа ке се слушнам пак сп докторката ако не ке барам второ мислење

Anika55 likes this.
  15. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Ние сме 6 м и уште бљуцка , што да ти кажам , супер е се супер напредува , и тоа е тоа , може се прејадува .... матичниот педијатар ве прати секако , ако она мисли дека нема простор за грижа тоа е , најдобро со неа да се консултираш :)

16. Mandela

Mandela Истакнат член

Уште од првата недела се шетаме надвор. Практикувам секој ден да го изнесувам освен кога врне. Најчесто на кеј се шетаме.
    Кога е загадено идеме на Водно или Кучково.
    Во молови не го носам.

17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

@Lina-Detelina @gothchick како сте?
    Се опоравувате полека?
    Бебенцата како ви се, сакам да ве прашам дали им кркорат цревцата како да се празни, а сепак цицале/пиеле млекце?

18. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Јас сум добра, веќе можам да седам нормално, без да ме боли раната. Зарастува, ми падна кончето.
    Бебенка е добра, јас како неискусна мајка само истражувам над неа и искрено стрес си стварам па си земам по едно б6. Си викам дали ќе се развива правилно, како ќе биде.. ви се случува и вас?
    Да цревцата и кркорат, кога ја држам во раце ги чувствувам секогаш, а само што цицала или сеуште цица.

H.VAGA, elenaklasik and Rtulka like this.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Моето е скоро 3 месеци па уште си се прашувам да ќе биде сè во ред, дали правилно ќе расте и ќе се развива... Мислам дека тоа е нормално и е страв и грижа на секоја мајка.

H.VAGA, Skyler, Lina-Detelina and 2 others like this.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Мене и патронажната од Систина и двајца педијатри од таму ми инсистираа дека дете треба да се шета и тоа заради загаден воздух дури спомнуваа Водно и слично. Ниту еден не спомна постепено изнесување.

eli25 likes this.