Za kakvi lepenki se rqboti? Za sto sluzat? Jas ke nosam bebe na vakcina za edna nedela, pa moze ke mi e od korist da znam nesto plus ete
Антипиретик лепенки. Како со гел се обложени и го ладат местото. Ќе си пресечеш колку што ти треба и ќе му залепиш.
Hipp AR sega mu zemav pa ke vidam kako ke go prifati malku mu tesko za vlecenje od siseto ama celoto si go ispie
@Alexandrite ако добро се сеќавам, ти имаше ставено референтни вредности за крвна слика за бебе? Може да ги пуштиш пак? Фала <3
Лепенките што се ставаат после вакцинирање, да ја ставам веднаш таму кога ке го боцнат или кога ке си дојдеме дома? Лепенките се за бол, температура и оток. Се лепат на местото каде што ке го боцнат.
Mami od koga pocnavte da setate nadvor? Nie denes sme 4 nedeli polni, sakav da izlezam ama mm me napravi budala. Ladno bilo, malo bilo bebeto.. Deka e mala da, ama sigurno so otvorena korpa ne ke setam. Ke ja oblecam, ke ja zastitam.. Samo vozduh da zemese deteto..
Можеш да шеташ, само гледај да не се минусни температури и да не е загадено. Не знам од каде си ама денес во Скопје беше ептен сончево ама шибаше камен ладен ветар. Јас излегов со моето ама само на пола саат бидејќи навистина не беше пријатно за шетање.
Зовираш или само затоплуваш? На таа Бебелан пишува 24 часа по отварање да се искористи, ама јас не користам толку и повеќе дена стои отворена. Не би требало да е проблем.
Мајки на бебе давам биогаја, инфкол капки и од вчера по препорака на педијатар почнав и дополнително colief. Некако приметувам од денес има проблеми со стомачето изгледа почнаа грчеви, иначе 11 дена имаме. Дали е можно coliefда ни прават контраефект?
Не е можно. Тие помагаат да се разложи лактозата т.е полесно да се свари млекцето. И ние примавме слична комбинација (пробиотик прво биогаја па бејбитол неонат, саб симплекс и орво колиеф па после сменавме на колипрев).
Освен за на педијатар, не сме излегле на прошетка. И тоа е до кола и назад. Значи само двор минуваме. Е неколку пати кога е баш топло по 10тина минути сме излезени на тараса. Друго прашање какво шише користите? Моево бебе прифаќа секакво. Во болница и дома на почеток Baby Nova, и покрај тоа што се евтина варијанта без проблем ги прифати. Сега сменив на Chicco anti colic, само тоа имаше во аптеката која ми е најблиску, па ќе видиме дали со грчевите ќе има подобрување.