Јас мислам дека на штотуку родено бебе не се става козметика. Доволно е на газето само. Пред два дена бевме во Плодност на прв преглед рече кожичката се лупи, нормално е, се менува. Не мора да се става засега ништо. Туку, кажете ми вие со двомесечни бебиња, кога им се смирува она грчкање, јачкање и општо дишењето кога се регулира? Со првото мислам до 2 месеци да не беше, ама не ми текнува многу
Jas stavam, taka mi kazaa vo plodnost. Denes konsultirav drug pedijatar, stara doktorka cie znaenje e ramno na profesor na fakultet, taa mi rece NE. Posle vtoriot mesec, otkako ke se napravi pregled i eho na kolkcinja ako ima potreba togas se stava sirok povoj. Ova mi bese kazano denes, a jas stavam sirok povoj otkako dojdovme doma ( 1 mesec pravime utre). Utre imam redovna kontrola, pa ako i se vo red kolkcinjata ke prestanam so sirokiot povoj.
Мајки знам дека има сигурно 100 пати напишано во темава ама барам побрзо решение . Како ги давате D3+K1, омега и биогаја? Кога, како? Можам сите нареднаш комплет или да ги распоредам во текот на денот? Биогаја пишува 5 капки, наеднаш или по потреба?
Не ставав воопшто, вчера бевме на контрола за колкчињата, развиени супер, јадра оформени. Значи ни ден не ставив повој.
Ne mi spomnuvaj hrcenje i krckanje. Sabajlevo ke se zadavevme so mm, edvaj disese kutroto od zatnato nose i da sme ja nosele odma na doktor. Se konsultirav so 3ca doktori i site mi kazaa deka e normalno i zatnato nose i krckanje. Kaj nekoi bebinja mozelo do 6ti mesec da se zadrzi takvoto krckanje. Ama jas poludev, epten se nerviram ko ke ja slusam..
Ама сѐ уште е мала и твојата. Чек уште некое време. Знам дека е нормално, бидејќи се навикнуваат на средината, дишењето им се стабилизира, се навикнува имуниот систем на прашинките, често икаат, киваат, им се враќа млекото, сѐ на сѐ месеци на прилагодување. Ниту јас не можам да поднесам некогаш. Кога се тегне, испушта такви звуци и кога се врти навечер. Баш за да се штрекам да не ми го разбуди поголемото Со првото, мислам дека втор месец и нешто плус му исчезна или се намали тоа јачкање. Баш се сеќавам на маж ми му коментирав. Со спиењето ноќе како е?
Сите маици ми беа со флеки едно 2 месеци хаха после си се регулира и немав проблем, јас дома не трпам прслук, ни тој за доење.
Не знам друго решение, мене и тие ми пропуштаат напати, месеципол како сум породена. По минимум 2 пати на ден мењам. Мене тетра ме нервира, си ставам во мек памучен градник без жици од влошките и така терам. Радувај се кога има млеко. Не знам за какво грчкање и јачкање збориш, јас такво нешто не сум приметила, кога му е затнато носето при плачење или цицање знае да му звучи носот ко затнат, му го чистам и толку. Исто кога се тегне знае да стенка, ама тоа не е страшно. Спиеме со бато заедно и вика урла ама бато не се буди ич.
Малото ми е два ипол месеци и преку ноќ одкако му направив инхалација има премногу секрет. По цел ден му го чистам носето, на момент и во грлото му се слеа и го поврати. Не сум паметна што да правам. Многу ми е мака.
Со инхалација се размекнал мила и побрзо ќе го исфрли не се секирај и убаво е што го повраќа. Чисти носе почесто и инхалирај
Мајки денес бевме на ортопед ни кажа дека нема јадренца сеуште. Му давам на бејбитол д3 со омега. Ни кажа + 3 капки д3 пливит да даваме. Како ги давате? Заедно или треба да има растојание? И дали имала некоја слично искуство, бебе е 5++ а сеуште нема јадренца. Ми рече дека оти е крупничок затоа сеуште нема, дека му треба поголема доза д3.
Ние сме 3+ од мирно бебе почна во спиење да вришти на цел глас и тоа по неколку пати.До сега ниту скок ништо немаме посебно приметено.Дали е можно да има вакво промени од скок.Ми фало претходното бебе Се соочувате ли и вие со ваков проблем?
Тоа е тој период кога бебињата скроз се реметат. Ко преживи причаче. Денес за прв пат од кога е родено во 9 заспа, а влезени бевме уште од почеток на декември во скок. Претходните денови исто порано заспиваше. Со среќа. Ќе ти треба Се надевам кај мене ќе потрае ова. Вака се живее. Ти се спие, ти се спие, за 5 минути да заспие. Не претходно, од 9 до 2 се успивавме, плачење, вриштење, колење, па мајката плачи, вришти, моли. Секој ден. Трауми имав сонцето кога ќе зајдеше. Се плашев од моето мало вампирче. Е сега си е срце. Уште од раце да ми се откачи малку и ќе биде совршено бебе. Изгледа многу сакам.