Ја слушав Dr. Goodnight кажуваше дека генерално бебињата до 9 месеци не можеле да стекнат навики и да се размазат. Особено до 4 месеци кога плачат, се осеќале дека се во опасност и затоа барале држење во раце, а не затоа што се размазени или затоа што манипулираат ко што велат старите кај нас.
Bebevo mi e 10 nedeli. Kombinarano davam, majcino (koga nejke da cica molzeno) + Ad... Si cicase normalno, isto i ad davav po 60, nekogas 90ml barase. Vo princip e i lakomo bebe... No od cetvrtokot maka macam, nejke cicka, retko da fati i ako fati zaspiva na cice ( znaci nenajadeno) , isto e i so AD ke napravam ke ispie primer 30ml i zaspiva. Se budi za 1 saat ili saat ipol gladno, odbiva cicka, ne mozam da mu dadam ad na tolki malo rastojanie... Ne znam dali vi se slucilo vaka? Period e? Skok e ili nesto treto.. a pwlenki si polni normalno i si kaka
Јас имам млеко, ама изгледа не го исцицува целосно, а и уште во бременоста истата града ми се воспали, па пиев антибиотик по препорака од матичниот гинеколог. Сега не знам дали да консултирам пак Др, па и кого да барам во недела. Ти се консултира со Др?
Моето е на комбинирана, ама и од болница ни е дадено и педијатар рече да и даваме. Од денот кога почнавме, вечерта почна да се мачи на секоја и и е погуста. Денес, сабајлево решив да не и давам на своја рака (утре сме на преглед па ќе прашам) и си излезе со помала мака и потечна дури до врат и отиде. Моево е 11 дена, може уште се адаптира ама баш ми е чудно, золвата се колне во овие капки нејзините воопшто не фатија грчеви а само на ова биле, а на интернет читам дека некои ги прекинувале од исти причини. Не и давам капки, само пробиотик, д3+к1 и омега.
Ние даваме д3+омега, д3 пливит 2 капки. Плус Биогаја, ќе пробам да ја прекинам на некој ден. И еспумисан последните денови. Бебе е 1 месец.
Да си го држиш во раце, тоа е мало и ми треба твојата топлина и сигурност нема да свикне од сега....моето постојано го држев додека беше малечко, дури и спиеше на мене, сите ми викаа дека ќе го научам во раце па после тешко мене. Викав: ако нека се научи сега ако не го држам кога, па еве сега сме 7м не е навикнат во раце, спие навечер во креветче од одма, преку ден спална, дневна било каде, така да не слушај никој и уживкај си со бебушка.
Исто и мене ми викаа секој ден ке си го научиш во раце после што ке правиш, ја не слушав никого и си ја држев цел ден и на мене си спиеше, нема поубаво чувство од тоа па и да се научи во раце големо чудо ке почне да лази, да оди па иди фати го
Скок е. Биди упорна, ставај на гради и имај трпение. Молзи се давај од шише кога ептен не сака града, не форсирај адаптирано. Ќе помине
Моето е 5.5 месеци, до 3 месеци спиеше во креветче после тоа како влезе во 4ти скок скроз се смени, во креветче нема шанси да го ставиш, спие само во раце преку ден или ако го качам во спална до мене залепен на кревет спие со тоа што ако пробам да станам како да има сензор одма се буди, и ноќе спие до мене на спална цело време со цицка во уста, цела се искривив, лепенка е 24 ч за мене, како да го научам во креветче да спие?Денски ако сум до него ке спие по 1.5ч ако мрднам се буди одма.Уште е болен дали од тоа е кенкав па сака се до мене, имаше ларингит бевме во болница не пуштија демек подобри, од Петок почна да кашла спуштил на гради, пак сме на инфузија овој пат во дневна болница,ми се смачи веќе едвај функционирам од болки веќе, се надевам дека е фаза која ке пројде наскоро, некако ептен долго трае.
Мајки го поставив прашањето и во тема доење, ама ај и овде како поактивна да е темава,само на доење сме, се чуствувам напната не поради доење заради други причини. Сакам да прашам што смеам при доење да пијам, да не влијае на млекото и на спиењето? Благодарам.
В6 и маточина. Не дека нешто премногу помагаат, но се навикнуваш да си нервозна и напната, па не ти е тешко
Сега смениле. Јас испаничив за ќерка ми дека промашивме 3-та доза докторката ни рече дека по ново трета ставаат до полно 8 месеца. Што значи дека и другиве ги поместиле Инаку 11+6 беше крајно за 1 доза. Баш звонев во диспанзер за ќерка ми и ми рекоа со полна 12 неможе.
Јас пред една недела бев и ми кажаа дека со полна 12 не може. И во Идадија и во Железничар истото ми го кажаа. Го вакцинирав на 11+6, затоа и ми рекоа дека последен воз фатив. Дојдоа после нас други со детенце 12+0 и ги вратија, им кажаа дека задоцниле. Знам дека третата доза се прима околу 22 недела, но може и подоцна, до 32 недела најдоцна ама тоа само за третата доза важело.