Нормално ли е бебе да ја врти главата на лева/десна страна кога спие на грб? Да да нму направам проблем што му дозволувам така да спие?
Majki bebeto uste od raganje poveke go vrtese glavceto na edna strana. I ottogas dosega eve 2 meseci e i ne se smeni. Sega bevme na ortoped na regulare pregled,megudrugo prasav i za glavceto, me preprati na fixikaalna, tamu ni kazaa da pocneme so vezbi kaj niv sekoj den 10 dena. No kolku sto razbrav mozelo da trae ova i go godina... Pa me interesira se ima li nekoja majka soocena so ovoj pr ? Kako bil ishodot? I preporaka za fizikalni vezbi kadw ste pravele a ste bile zadovolni?
4 месеци е. Мислам цело зимо вака го поминавме аман веќе. Зедов сега една маст за на гради белки ќе помогне. Душекот на креветот е веќе затровен на кромид, мислам со децении нема да се изгуби мирисот
Мртва уморна сум. Безнадежна дека некогаш за скоро ќе спијам. Секој ден истото, преку ден пази дремки, заспивај бебе, со другово дете дома. Сега е кај баба му, маж ми со бебе, јас во спална да одморам а сон не доаѓа. Нешти за смирување осврн б6? Кога ќе спие бебе навечер? Го мразам периодов.
Моево е 10 месеци, не спие уште. Без помош бев, ти имаш и користи прилика. Не му ја мисли. За час растат. Веќе и на работа тргнав. Порасна и тоа.
@elenaklasik , на доење е твоето бебе така? Немам искуство и искрено преку ноќ по максимум 2 часа сврзувам сон измеѓу секое спремање млеко, хранење и слично. Како што пишав и претходно успевам преку ден по пола час/час, барем еднаш, двапати да имам дремка кога бебе спие. Во целост ми се собира 8-9 часа преку деноноќие ама со еден куп прекини. Друг проблем. Даваме биогаја пробиотик, плус 3*25 капки Еспумисан против грчеви. И претходно бебе имаше погуста столица меѓутоа имаше 3-4 пати на ден. Вчера еднаш околу 16:00 часот. Денес повторно еднаш во исто време со потешкотии. Цело време е вознемирено, изгледа како да се мачи. На дохрана е од почеток, немаме промени во млекото направено. Е сега дали до капките е нешто, да редуцирам сум во план. Се изначитав на интернет, од нетолеранција на млеко, од гладно, до милион други причини. Не знам дали би се квалификувало како констипација и дали да посетуваме педијатар итно, бидејќи следен преглед е тек за 2-3 недели. Столицата си е таман по боја, само малку погуста и еднаш на ден. Масажи правиме, ставаме топло,лежи на стомаче повремено.
Здраво мамички. Моето бебе е 2 месеци. Вчера после бањање забележав како мал оток под едната пазува со мало црвенило. Го намачкав со крема црвенилото денес го немаше но оток има. Дали некој знае од што може да е ?
Еве и моево е цело време настинато со затнат нос.. Другата недела е 11 недела, ќе треба да прими прва доза, но што ако не му ја стават поради тоа што е настинат и не ја прими?
Дали има скок во 3 недела?. Скапана опрана сум живци искинав пропаднав в кревет никако да заспие претешко Со циц заспиваше , сега ич едвај поза да погодам. Ќе се претворам во зајак
Можеби си прочитала а ако не јас пак да пишам, извиканата Биогаја од педијатрите кај огромен број бебиња дава запек, така да смени ја и ќе висиш дали е до неа
Не, првиот скок е во 5та недела. Ти ја препорачувам книгата Secrets of the Baby whisperer. Моментално ја читам и е феноменална засега. Мислам дека многу ќе ти помогне да го сфатиш однесувањето на бебето.