Нас на болница ни кажаа со газа и алкохол да го пребришуваме. И мислам неколку дена немаше воопшто промена, се додека не дојде патронажната и таа вика не се бриши туку баш се потура со алкохол. На тој начин за 2-3 дена се исуши и падна. Не знам дали е правилен тој начин ама кај нас беше успешен.
Јас бришам со газа со алкохол и кога имаше пуштено крвца и банеоцин прашак ставав. Ми е страв да турам алкохол да не го оштетам околното кожиче.
Мамички што мачкате или ставате на бенињата при пресоблекување, крема или пудра? И која? За да не се вцрвенува
Ние имаме од Логин системи. Дебели чорапчиња и едни како патичиња, боди на долги и подебели тренерчиња над тоа. Покриен со кебенце зависи од варијацијата на температурата подебело/потенко имам неколку и ги менувам. На глава памучно капче, ама денес ни тоа, само капуљачката од тренерката поткрената. Има креми за пеленска регија. Која сакаш таа. Од поефтините таа на бејбилов е солидна. Инаку имаш на веледа, мустела, фрезидерм.... Пудра мислам дека се исфрла секаде од употреба зошто не е безбедна за бебиња.
Се грчи од болка и раце и нозе, во принцип треба да плаче многу мојов глас не пушта само испушта звуци на болка и поцрвенува во лицето.
Мене во систина ми ја предложија витаминската на бекутан и сум задоволна но тајната била да ставиш подебел слој за изметот да не дојде до контакт со кожата
Не плаче ама се грчи? Па не знам шо да речам. Мојов ги собира брзо ноџињата, ама не е стегнат во рачињата, а сепак плаче. Или пак ако има заглавен гас. Кое време во денот ви се случува?
Од доле боди, тренерки или шпикозни или хеланки и блуза и од горе скафандер, не шушкав таков за снег туку оние како мече што се.
Вришти, плаче, не се смирува, ги витка нозете. Таа тортура тешко кој не може да ја примети и одреди И најбитно трае по неколку саати (во нашиот случај).
Малку нејасно пишав. На ова од дома, плус скафандерот за надвор и капачето. Ќебенце по потреба, некогаш како денес и без него.
Јас користам веледа, и кога сум стАвала подебел слој и за кратко ке се покака па пак ја пресоблекувам, кремата е впиена скроз.
Kaj moevo bebe isto bese od espumisan vo kombinacija so waya. Smeniv po preporaka na pedijatar so bekutan kapki i biogaja i se sredi se... Nesto od kombijacijata ne mu odgovara na tvoeto bebe