Jas cistev nose so fixioloski corine de farm od raganje i non stop bese zatnato bebe i duri i sekret polno suvi mrsolxinja. Smeniv so fizioloski sinomarin poubavo dise, cisto nose, duri i ne stavam sekoj den
Боди на прерамки, блузичка со долги, јакна а долу тренерчиња и чорапчиња, капче тенко и тенко ќебенце ако излеземе кај 10:30, 11ч
Не плачеше од болка ама се гледаше дека и е непријатно. Се напрегаше и ги креваше ноџињата, некогаш ги стегаше рачињата кога пробуваше да прдне. И изгледаше како дека ќе ти тресне бокс у тој момент, накурчена скроз
Sinomarin za bebinja? Jas prskam akva maris ama pak na disenje ja primetuvam znae da se zatne. Ke go probam i nego, daj Boze i nas taka da ni se pogodi i da se iscisti noseto.
Прашањето може не е за тука ама како најактивна тема да прашам, што избегнувате во вашите skin care рутини при доење? Знам киселини не смеат... Ме интересира дали во смеам да користам серум кој во составот содржи 0,5% бха?
Sinomarin fizioloski rastvor, mondozi se. I za bebe moze, od eurofarm zemav. Eve nekolku dena bebka disi ubavo od nose, nema sekret. Inaku hrcese i ne mozese da cica ni sise nejkeese placese se nervirase..probaj mozebi ke bide dobro i kaj vas
Не го користев беше добро и педијатар ми рече пробај друг. Денес земав Ваја па ќе видиме. Ама денес многу мачно, таман ќе заспие после цицање и за 15 мин рикнува и се грчи. Во раце, на цице и прекинува, ја легнувам и пак во круг. Буквално на 14 ден ја фати ова, баш како што велат повеќето од 2 недела почнуваат маките со грчеви. Сега Ваја и Саб Симплекс користиме па ќе видам неколку дена. Ако и згусне пак или да не може ич, не и давам никаков. Знам на доење не се ни дава, ама неколку пати и додавам и ад, значи комбинирано е па затоа.
На странава имаш брендови и кога ќе си отвориш соодветен бренд имаш кои продукти се ок за бременост и доење, кои само за доење. Мене ми помогна многу странава. https://www.15minutebeauty.com/pregnancy-friendly-skincare-products.html/comment-page-7
Какви обувки им облекувате на новороденчиња и каде наоѓате? Стварно не можам да најдам ништо соодветно. Повеќето шпикозни им се со стапалчиња и ок, нема потреба, ама имам доста комплети и тренерчиња што се без и ми требаат некакви обувки да им ставам, ама се им е огромно. На моиве и најмалите чорапи им паѓаат, 3 недели се.
Термо чорапчиња купи им, тие се подебели и не паѓаат. Обувки не ти требаат, бесполезни се. Јас имав нарачани од Некст малецки ама џабе беа, тешко се облекуваат кај толку мало бебе, а и паѓаат. Сега сме 3 месеци и носиме Converse
Не ти требаат обувки, не посебно на 3 недели бебе. Обуј им само подебели термо чорапчиња и доволно е.
И ние го имавме истиот проблем од кога почна да спие на перница се реши само по себе. Педијатер ни кажа можно е да има оток во носето од раѓање па така прави али сега е се во ред веќе ке правиме 6 месеци
Имаш во Енци Менци ама 16ка е најмалото бројче. Ќе им бидат големки но со лепенки ќе ги стегнеш исто има и во Тила во Капитол
И јас им имав нарачано, ама испадна двете ноџиња во едно ќе ги собере, тие дури за на есен ќе им се таман. Обичните најмали чорапчиња ги губиме редовно, посебно девојкава, 2 мин по облекување успева да ги исклоца и да мафта боси нозе Значи чаре да барам термо.
Кај нас бабите имаа сплетено како чевлички плус со врвка за да и стојат стегнато. Тоа не спаси во почетокот. Сега веќе и чинат чорапките и само така тераме.