Здраво мајки, Што им давате на вашите бебенца? Ние за 1 недела ќе направиме 4 месеци и пиеме само д3 + омега на babytol.
И ние за една недела 4 месеци му давам на бејбитол д3+ омега, капки за грчеви бејбитол коли,пробиотик ваја и дија стоп сега му вклучив пред 1 недела и чајче и водичка
Овде да прашам зашто сте поактивни, кој влажни марамчиња ги користите за газе,јас земав на hipp за кожа склона на дерматит ама не се многу влажни па сменив на виолета некако нај влажни се,пробав и на памперс не ми се добри.
Vlazni violeta i baby love sto se so voda. Tie na nadvor koga odime nekade. Doma isklucivo tuferi i voda na sekoe mwnuvanje pelena. Do sega nemalo ni crvenilo ni potreba da mackam nesto. Ti preloracuvam tuferi. 100% pamuk se
Мајки ставате капа на бебе за шетање надвор на 14 степени? Излеговме без капа и коментари еден тон, па да си проверам дали грешам
Колкави сте? Ние 2 недели стари и ставаме, во двор ја вадам и на лекар кога бевме. Ама за постаро мислам дека не е крај на свет и без да е.
Да. Од тенките капи. Мојот немирко ги влече чорапите и се е бос. Кога има шпикозни исто ги влече и се нервира што неможе да се слече. Јос мало и 6 месеци колку брзо ми порасна
Јас не, денес бевме излезени по дукс и елек исто поминав со коментари А покриен со ќебе до половината и плус тоа заштитното на количката стоеше.. Како што носам јас и него го облекувам само плус тој има ќебе. И без хулахопки.
4 месеци е. Прв пат го извадив без капа ама немаше ветер а и топло беше. И се вратив дома со грижа на совест Го имаш гледано видеото со рагање на бебе од иднината? Веднаш си седнува зема ножици и сам си сече папочна врвца Исто и јас гледам по мене, некако претопло ми беше. Беше облечен во боди на долги и тенка блузичка. Одозгоре тренерка малку подебела и кебенце тенко. Јас бев во тенка блуза и дукс и таман ми беше. Ама ете капатааа, каков грев аман
Јас и боди по долги имам ставано кога беа минус температурите и тоа за спиење.. сега си тера по боди на куси Капа не ставам кога нема ветар и кога не е преладно. А искрено не ме ни допираат коментарите, мое дете и јас одлучувам. Нека стекнува имунитет, не му се плашам и да настине. Моментално сме и со тон мрсули па пак не се потресувам да го пренаоблекувам. Постресно ми е да се испоти така наоблечен и да седи испотен.
Е де, тоа потењето и мене ме плаши. Вечна дискусија ни е со мм тоа. Тој - не е доволно облечен, јас - преоблечен е. И кога слушнам и од друг ваков коментар, а мм одма како сите ми кажувале. Аман. На секое мрсулче јас сум крива
Д3 со К1, од задутре се префрлам на Вигантол. Омега 3 веќе не давам може недела дена. Од пробиотик Бејбитол Неонејт, ама се мислам да преминеме на Био Гаиа штом го заврши ова шишенце.
Мм го смени мислењето исто како мене. Малиот роден во јули на најголема жештина и замисли го облекував по долги бидеќи киваше кога и да го соблечев. 3 пати педијатрите не предупредија дека детето е претоплено и тоа исфрлан беше по цело тело со вруќници Од тогаш па навака сме лабави за облекувањето а и општо за се. Е само за исхраната сум строга, не сакам кога на бебиња со прстот му мацнуваат од се
Plivit davas plus? Jas davam Babytol D3+omega Dia stop probiotik Espumisan dadov vcera prvpat 10 kapki vo mlekoto, denes ne zasto si pie nekolku lazicki caj od kim, i ni pomogna za grcevite.
Isto i jas Nie sme skoro 6 nedeli, po doma oblekuvam bodi na dolgi rakavi, bluza i pantoloni +2 para corapi (taka mi rece patronaznata zasto imale najmala cirkulacija vo nodzinjata) A za nadvor, vaka obleceno stavam vo skafander i taka ja vozev ovie dva tri pati nadvor. Iako bese toplo si duvkase nekoe veterce severno i mi bese strav.
Мајки, падна папочето. Внатре има уште засирена крв и каде што се држело последно не е скроз суво има малку течност. Нормално е ? Како беше кај вас?