Ако е малку нормално е. Ставај хидроген 3% да изврие и после беноцин. Треба за ден два да се среди. Ако не се средува носи на лекар да ја видат. Само ако се шпикозни без стапалца да, ако се со стапалца не. Од пред некој ден како што затопли надвор и дома е потопло, забележав дека го фаќа склет и веќе не го ставам ни во вреќичка и многу поубаво спие.
Како спремате чај од ким? Уште тоа немам пробано, а баш јаки грчеви има деновиве. Инаку педијатарот ни даде дополнителна доза Д3 бидејќи е предвремено родено. Макар што друг педијатар рече нема потреба засега до посета на ортопед и следен преглед кај педијатарот кој ја следи ќе тераме вака. Нормално. Првично јас ставав само банеоцин демек да се суши раната. Тоа ми кажаа при преглед на педијатар со газа и алкохол да го чистам како нежно триење, па банеоцин да ставам.
Мислам баш дека немаат циркулација не треба да се ставаат два пара чорапи. Треба да се ослободат ноџињата за да циркулира крвта.
Мајки, јас пак тука наместо во темата Доење. Кога мачкате ланолин на брадавиците или мрсно нешто, како се измивате? Јас до сега со врела вода ама пак останува мрсно и ми е шубе така што ми цица. А не сакам со сапун, шампон или таква хемикалија. Го користам оној од дм, ќе купам утре и друг ама ваљда сите се со ист/ сличен состав, мрсно останува и со пешкир тријам пак има.
Јас користев ланолин на Медела што не се измива. Искрено, ризично ми беше да користам некој што треба да се мие баш од стравот дали убаво ќе се измие.
Ние имаме и како мечест ама тенок и еден како подебели шпихозни. Со таков го шетаме бебево периодов. Не баш полнет, дебел, зимски.
Jas ovie denovi biddjki e toplo ne mu oblakam corapcinja. Sekako e skletcija i prethodno sam gi vadese, pa sega mu dozvoluvam da uziva bos
И јас имам еден таков како подебели шпикозни и кога беше ладно беше во тој, оној дебелиот уште му го немам ставено. Еднаш му го облеков, многу плачеше на 200м од дома и се вратив. Сега деновиве со јакничка само, под сенка го покривам со ќебе, на сонце го тргам.
Јас ланолинот не го измивав зашто е безбеден за бебето. Ама при менување блузи, го бришев со влажна марамица и не оставаше мрсни траги. И исто така ставав влошки за гради.
Јас на снег или минусни температури ги облекував толку. Времето деновиве не е за скафандер. Претопло е.
@Tiny Love si duvase vetarce severno i bas secese, mozda jas izleguvav porano neznam ama mislam deka ne preterav, taman si bese. Pomalku od mene bese obleceno. P. S. Neznaev spojler kako da stavam za slikata da ja postiram zatoa izbrisav.