Мајка сите сме од различни градови, различна висина, различно време од денот шетаме, така си проценила и готово. Само внимавај на прегревање, ти пишувам зашто ми се случило и ќе го памтам до крајот на животот тоа плачење. Новороденче да плаче неутешно, да плачеш со него зашто не знаеш што му е, а само требало да го соблечам. Во мај е роден поголемиот, па малку е проблем за во лето ама и ваква зима не е за потценување.
Кога се појави? Со што го третиравте? Дали се пропири брзо? За колку време се повлече? Ние имаме мала точка ама до окцето е. Во систина др. Алулоска ни кажа капки тимолол да ставаме, ама постоело и маст само што демек мрсно па да не биде тоа, и сируп којшто го давале ако почне да се шири и од него скроз одма се повлекувало. Па јас искрено сакам одма да реагирам бидејќи е до окце не сакам да се прошири и нарасне страв ми е
Ако не ти е тешко ке сакаш да ставиш слика од синомаринот? Моето е три месеци и овие денови не му ставам капа, многу е топло. Капа на ова сонце и време е премногу според мене.
Се роди со 1 хемангиом и 2 накнадно и се појавија. Не се ширеа воопшто кај ќерка ми. Само некогаш набабруваа и беа помеки на допир. Третиравме со тимолол гел. Го нема во мкд, го зимавме од Бугарија и Грција. Е на ќерка ми не и се на толку деликатни места па искрено јас го баталив гелот. Неможам да ја седнам да ја измачкам, па газа да и ставам да не се излепи насекаде како шо правев кога беше бебе, по препорака од педијатар. На ноџињата и се, како што расте и ѝ се шири кожата, ги снемува. Ќерка ми е сега скоро 15 месеци, едниот што и беше како големина на зрно ориз и го снема. Другите 2 и се доста поголеми ама драстично избледени и на допир измазнети со кожата. За сируп не сум слушнала.
Eve gi. Monodozi se od 5ml. Mozes duri i na parce da gi kupis kolku sakas. Vo eurofarm kupuvav, mi delea na parce, edno e okolu 30 den.
Po 1-2 kapki vo sekoja nozdra. Se otvora gorniot del na monodozata i direktno kapnuvam. Potoa so istiot goren del se zatvora, i cuvam vo frizider. Ja upoteebuvam po potteba nekolku pati vo 24h. Koga imase mrsolcinja ostavav 1-2 min da gi rastopi raatvorov i vlecev so aspirarorce po iskoristeni 2 monodozi, noseto e supeer.dete raat i cica i pie od sise i naspano mi e
Баш ке пробам. Бидејки рат веке немаме од носето, закукано и полно со секрет е веќе месец дена. Му ставам изомарин, влечам со аспиратот, ама џабе, не помага ништо. Баш ке пробам со синомарин.
Гелот помагаше ама мислам дека повеќе сами од себе се исчистија. Пола година не можам да ја седнам да ја намачкам а они избледуваат постепено
На комбинирана исхрана сме, бебе кака редовно ама со потешкотии мн напнува додека се искака Да не постои нешто да им давате за полесно какање?
Јас го користев физиолошкиот на Бекутан во спреј. Ептен лесно беше дека спрејче, прскаш, а тоа убаво навлегува во носето, па влечеш.
Мајќи помош тие што ка користите хипп ар формулата од каде ја набавивте последните 2 3 дена ја нема никаде а јас сум при крај и недакам пак да му ја менам ако имате некој број од аптека да ми кажете да се ја ван да прашам дали ја имаат уште, јас сум од кочани но не ми е битно од кој град ке е битно да ја најдам
И ние сличен проблем. Откако почна со формула и се смени боја на столица и конзистентноста исто, погуста е, и имаше периоди кога какаше преку два дена. Јас и го масирам стомачето со масло Бекутан и кревам ноџиња кон стомаче. Два пати се послуживме и со сапунче во газе за да се искака, ама не се препорачува често. Педијатар ми рече да појачам јас со течности, сливи, смокви во компот. Мислам дека треба време да се навикнат на формулата и ќе се регулира со тек на време.
Еспумисан се даваат 25 капки. Е сеа мене ми кажаа после секој подој, оброк, ама јас не давав така, 3 шати на ден само и после 1ипол шишенце веќе ни поминаа и сега нема грчеви. Иначе ни почнаа на 5тиот ден и траеа до месеципол.
Какањето преку два дена не е никаков проблем ако стомачето му е меко нема потреба да употребувате ништо посебно не сапунче моето 5 дена не беше искакно кога бевме на комбинирана исхрана и 5 ден ди се искака нај нормлано, кига почна само ад почна секој ден и тоа по 5 пати 6 сега пак намали со какањето но ништо не му ставам
Majka, stom ne se kaka, mozes da probas so bekutan kapki za grcevi, sodrzat simetikon i maslo, i pomagaat pri kakanje. Nema potreba da stavas sapunce vo gaze... Kaj moevo se pogodi kombinacija na biogaja so bekutan kapki
Јас со тие исто и правам инхалација наместо со обичен физолошки и одма и се развлажнат и со аспираторот одма излегуваат
Ппчнавме со пробување на вкусови 4+ сме. Еве втор ден сме со јаболко ама бебе не сака да отвори уста кога ја види лажиичката и со рачињата ја бутка не сака едвај успева да и ставам во уста 3-4 лажички не го исплука тоа го изеде онака убаво. Прашањето ми е да не и е рано или... Ке се навикне