Не е спремно. Не ставај со сила јадење. Направи пауза некој ден и пак пробај. Или дади и ја лажичката или омилената глодалка да ја брцне во кашата и стави во уста.
Јас користам аптамил прематур немаше во еуро фарм жената ми направи нарачка од магацин, прашај така дали може во поголемиве аптеки да ти проверат во систем. Незнам која ја користиш еве на онлин страната на зегин, дека не вршат достава по градови може они да достават во аптека во твојот град
Не ја форсирај. Пробувај секој ден кога сака давај колку сака, кога нејќе остави. И моето првиот ден отвараше убаво уста, ама вториот не сакаше. Вториот ден дадов една лажичка и пробував нејкеше, го оставив. Сега некогаш сака некогаш не. Кога сака давам колку сака, кога не оставам за утредента. Пример денес изеде пола банана, а вчера едвај две лажички банана. Не е до вкусот дека не го сака, туку чудно и е не знаат што да прават, мали се
Рано е, јас прво пробав на 4+++ не сакаше, плачеше. Направив пауза до 5++ и супер прифати. Мојот се плашеше од лажичката. Во паузата, му давав празна лажичка да си игра, да ја става во уста.
Многу е рано. Не ја знам причината за вака рано ама почексјте барем 5 и пол месеци да е. Голема разлика прави месец дена.
Ме интересира колку пати неделно уклучувате машина/сушара за бебе? Кај нас тоа постојано вртење ептен се познава на сметките за струја последните пет месеци како сме со бебе, а гледам да не е повеќе од 2 машини неделно само за бебе, некоја недела максимум 3. Има доста облеки за менување, ама пак испаѓа доста перење.
Ако го преживеа 4ти, 5ти скок е гола вода. Само што преку ден ич не спие, а сака во раце и испопаѓавме. Нов 'рбет да ми пресадат. Башка станува почовечуљ. Се смешка, си игра. Она претходно тиква зелена, ем плаче, вришти, ем ништо не го занима. Не дека и сега е нешто големо, ама барем не ти иде да го оставиш пред нечии порти со писменце и привезок со име и да бегаш додека снага те држи.
Ако е со шпикозни не ако е со пижамки без стапалца да и во вреќичка а Јас не би ти советувала гел во близина на окото ама ти си знаеш, штом ти викаат дека има сируп кој е ефикасен тој земи го и реши го проблемот. Јас така би постапила
Од кога почна да јаде повеќе се флека и перам, минимум 3 машини неделно ама не се скроз полни, ги сортирам светло темно и бело
Jas prvpat dadov vcera ili zavcera iskreno, kako so pisav 10 kapki vo mlekceto i sega navecer si davam caj od kim nekolku lazicki. Nie utre ke pravime molitva 40 dena i dosega samo d3+omega i diastop sum dala. Bev protiv i Espumisan, se plasev da ne i napravat zapek i so strav dadov 10 kapki, ama se rasplaka nekolku pati bez prestan a generalno mi e mirno bebe i ne place osven za jadenje i toa e retko, samo slapa so usteto koga e gladna. Mnogu mi e milo sto izlegov denovive, mislam deka noseto i se smiri, sega dva pati denot prskam akva maris, se nadevam ke i pomine skros. Tuku znae da se nakasla suvo, da ne ispadne sme go sredile noseto a se raskaslavme od setanjevo..
И давам Еспумисан, тоа исто е симетикон. Фала за советот, да го дотрошиме моменталниот пробиотик и ќе купам БиоГаиа.
Спиење крш посебно вечерното спиење, само у мене набутана за заспивање и плачки да а земам, цикање на цел глас( не плачење), и поголемо внимание бара.
Со бебе од месец дена отприлика еднаш на 5-6 дена и тоа ставам и ќебенца и се да се дополни. Имаме многу алишта. Е сега бидејќи се грееме на струја сметката и онака е висока, а сушара немам и не користиме. Сите ни кажуваат од 4-6 месеци траат грчеви. Вака надеж ми дава кога ќе прочитам дека може и помалку. Друг муабет од баби ( во комшилук) кога и да го шетам бебево и тоа се расплаче прв муабет -" Штом јас овие 6 недели немам болки во стомак ќе има бебето". Е сега какви болки се очекува да имам тоа не знам. Не е проблем мене да ме боли, само бебе да не се мачи ама не оди тоа така изгледа.
Да се пожалам, па може некој ќе даде брилијантна идеја како да се справам со едново бебе. Значи не знам што и е што воопшто не сака да спие во креветче во детска, цела ноќ вриштење ако не е кај мене или татко и на гради. Три недели се, едново кај стави го спие, плаче само ако е мокар, за да му сменам пелена (иако му менувам на 3 саати, ама педантерија е), кога е гладен или не може да ждригне. Другово плаче цело време, умревме од неспиење со неа. Пробав се, и со брат и заедно, и во посебни креветчиња, и во гнездо во креветче, секакви рутини, она ништо не прифаќа. Хоророт почнува од 9 навечер до 6 сабајле. Даваме капки за грчеви, пробав со термофорче, масажи, вежби, ништо, само се повеќе и повеќе плаче. Очигледно не е нешто лошо што правиме, затоа што другово бебе си е ставено во ред како по книга. Плус и јас плачам константно што машково ми е запоставено, а неа морам в раце, затоа што инаку комшииве ќе не пријават, којзнае што си мислат дека и правиме за така да вришти. Некоја утеха до кога трае ова или идеја што може да и е? Докторката вика оставајте ја да плаче со лажливка, ама срце не ми дава тоа да го направам,а кај и да е ќе паднам од неспиење и умор.