И јас сакав да прашам, почнав по малку пред 1 месец но не гледам напредок, незнам како треба да биде и колку треба да е отворено, скоро 4ти месец е. И од кога се седнуваат машките? Некако моево ми бара да седи но сеуште не го ставам
Мајки дали се потат вашите малечки? Ние за два дена правиме 6 месеци ама многу ми се поти на главчето и косата жива вода а дома температурата ни е 21/22 степени, плус не е многу облечена тренерки боди по прерамки и боди по долги. Почна да ме загрижува ова премногу потење
Тоа треба ортопед да кажи. На нас од 4+ ни рекоа дека може седечка положба по 1 мин неколку пати на ден и 45 степени на подолго да го ставаме. Ама он веќе почна сам да се крева и да вежба и стабилен е кога е во седечка не се замајува. Ќе го оставам да седи скроз од кога ќе се увежба да се дигне сам во седечка положба, т.с сам да си седнува
И мојот ко мал нејќеше. После годината почна со ќеф да седи. Се радуваше кога ќе ја видеше количката, а ние цветавме од радост. Ќе мени после годината.
Majki, ve molam da mi kazite oti se zagrizuvam. Maloto mi e 3 meseci i nekoj den i na momenti koga e svetloto ukluceno se zagledva vonego. Dali i vasite bebinja taka pravat na momenti?
Моето се поти премногу. Јас само по шпихозни го облакам. Премногу мрда и прета, а и кога цица целото мокро е. Да. Моето баш тој период беше фасцинирано од светла. Мислам дека ортопед треба да ти каже. Јас кога бев на 2 ипол ми рече не е проблем да го седнеш, проблем е да не не го држиш ако го седнеш. Веќе од 4ти моето почнував да го седнувам. Педијатарот ми рече да вежбам вежби и колку сакам да го седнувам. На 5 месеци на ортопед се си е како што треба, веќе во џампер го ставам, дубак не препорачуваат за да не се повреди, и го седнувам. Ортопедот ми рече да не го блокирам со перници, само со раце да придржувам, за да вежба мускули. И количката да не е веќе во легната положба, со тоа што да се врзува само во интимната зона, рацете да бидат слободни за само да се исправа. Само се исправа како и да е, иначе нервозно, љуто е како пиперче кога лежи.
Многу нормално е да се загледува. Тоа е добро, така се фокусира. Не го прекинувај, нека се концентрира, така забележува, откако самото ќе се заврти и ќе го прекине фокусот, тогаш зборувај му.
Како што ќе учи нови нешта, ќе се загледува во тоа што му е интересно. Да, знам за други бебиња дека така прават, не можам да се сетам за моево како правеше, мислам дека поретко така правеше. Нормално е, така се успива. Почна да гуга по малку?
Guga uste koga bese mesec ipol 2 sega izpusta i drugi zvuci kakko ee ej ang g se smej kontakt so oci praj koga mu zboras se smej
Mamicki bebeto mi e 3 nedeli i potkasluva , ne mnogu cesto no kasla. Na plan sum utre da zvonam na pedijatarot da otideme na pregled. Inaku e dobar cica normalno. Strav mi e da ne e nekoj virus grip. Vo slucaj da e virus grip opasno li e za tolku malo bebe? Milo ke mi bide da spodelite nekoe iskustvo , zagrizena sum , se e novo za mene.
Zavisi kolku kasla ima sega virus takov a i moeto koga bese 3 nedeli isto bese so kaslanje go nosev non stop na dezuren taka mi bese kazano i kaj maticen da go preslusuvaat bidejki e mnogu malo i mnogu brzo se meni situacijata, kaj tebe mozebi ne e nekoe kaslanje jako no kaj nas za 2 casa se smeni se i zavrsivme na decko ama se dobro se zavrsi taka utre obavezno si go odnesi kaj maticen a ako i sega ti e nesto nedobro poslusaj go majcinskiot instikt i odnesi go na dezuren mnogu e malo cisto da ti e mirna dusata
Треба мила, мене на втората вакцина во Сандански ме прашаа дали го отварам и реков не, епа ми вика треба да почнеш и ми покажа како и колку.....на бањање само нежно многу малку да не се направи раничка
М На 5,5м под агол прво од 45°, па на 6,5 под 65°, за да.на 7,5 веќе се исправаме на 90°....ваква препорака е од Талески ортопедот
Мила моето на таа температура има само едно нешто на долги ракавчиња и боди на прерамки или кратки а ако е со шпикозни босо со боди на прерамки, види соблечи едно па дали ќе има промена
Да и на двете им го отварам. Нема врска машко или женско, после четвртиот месец ако се постабилни може да се ставаат под агол од 45 степени во количка, релаксатор, хранилка, а за јадење на 60 степени. Исправени под 90 степени не треба да се ставаат додека сами не се исправат. Каишите преку рамења не се ставаат за да можат самостојно да вежбаат стомачни и да не се искриват ребрата. Значи сами да извежбаат стомачни и да си седнат. Испитајте д витамин.
Blagodaram na odgovorot sekako utre nautro ke go odnesam, a ako ima potreba i na dezuren. Imavme dosta poseti ,primetiv dosta imase so rasteceni nosovi , kaslaat no kako da kazam koga sekoj treba da ima oset koga odi kaj malo bebe. Svekrva mi ja gledam i taa so rastecen nos go drzi mu se doblizuva skros blizu. Ok e razbiram site se raduvaat no vreme na virusi i gripovi e i sekoj treba sa bide svesen