Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.104
    Допаѓања:
    110.997
    Го оставив 2 часа за да однесам големо дете на роденден, часипол викал од тие 2 часа. Некни на баба го оставивме исто 2 часа, со неа па 1 час викал, има напредок! Не седи во никој освен во мене, а и да сум тука во близина он пак мене ме бара. Спиење кај друг е научна фантазија.

На Rtulka и Alexandrite им се допаѓа ова.
  2. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    На вас спијат на гради?

3. najjacha

najjacha Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    586
    Има ли анти колик стаклено шише? Сите што ги видов на авент на др браун се пластични, а сакам да купам едно подолго да ми трае…
    И дали можам да купам avent natural и да ставам анти колик цуцла дали ке ја собере

4. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Има антиколик стаклени на Нук, од ДМ ги купив.

5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.845
    Не се фаќа. Едната е поголема

На Rtulka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    7.590
    Ние имаме вакво
    https://www.zegin.com.mk/mk/chicco-sino-stakleno-shishe-so-silikonska-cucla-0-meseci-150-ml

Има на него анти колик назнака. Е сега колку помага, не знам. Нема многу јаки и чести грчеви моево бебе

7. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.918
    :rofl::rofl::rofl::hug::l:
    Значи закон си бе!

,,ко да сум пцовисала, а не одалечила цело 1 метро."

На Anturium, Alexandrite и Doktor F им се допаѓа ова.
  8. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    742
    Јас земав анти колик стаклено во зегин,мало 680 денари.

9. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.163
    Допаѓања:
    70.337
    Твист шејк има стаклено анти колик, околу 900 денари е во еурофарм. Сепак мислам дека пластично шише е подобра варијанта за помалку воздух.

Сум приметила дека веќе на сите шишиња скоро стои назнака анти колик ама мислам дека не е баш така, барем за бебиња што имаат изразени грчеви.

10. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Ние сме 4+++ и се врти од грб на стомак.
    Прави и вежби има тука низ групава прочепкај.
    Мада индивидуално е, некои порано некои покасно.
    Ако ти е за утеха сега не можам да ја оставам сама и легната, одма се врти и само на подлога сме :D

Последна измена: 28 февруари 2023
    На Rtulka и Anturium им се допаѓа ова.
  11. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Колку често менувате пелена ноќе? Моиве немаат ни месец уште, на ад сме, јадат на 3 саати и пред секој оброк им менувам пелена, ама откако сменивме млеко, едново кака одма после оброк и испаѓа 6 пати ноќе да му сменам. Проблем е што вришти кога менуваме пелена ко да го колам и после со ништо не се смирува, мисли дека пак треба да јаде, а не смеам да му дадам ад порано од 3 часа, мајчиното ми секна џабе само виси на града и така само се вртиме во круг пелена, млеко, пелена, вриштење 2 саати и одново. Спиење ни под разно. Жал ми е да го оставам какан до пред следен оброк, да не направиме некоја беља, мислам дека се многу 2 и нешто саати да седи така или не се? Не сум паметна, не знам. Наместо да фатиме некој ред, секој ден се полошо е.

12. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    1.561
    Уште се мали за тоа какат по секој оброк за кратко ке се смени и моето беше исто до неполни 2 месеци сега само преку ден кака ноќе не и затоа ноќе не менувам пелена во 22 ставам пред спиење до 6 7 сабајле е со таа, инаку ти можеш откако ке се искака не мора и пред јадење да менуваш нема да пропушти

На oblace1, Rtulka и Tess36 им се допаѓа ова.
  13. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    32.591
    Оти им менуваш пелена пред оброк? Не ти е полесно само отпосле?
    Ако стриктно кака после јадење, додека пие млекце пробај да го соблечеш полека, да не осети шо се дешава.
    Инаку какаат ноќе само на почеток, ќе си се среди и тоа.
    И ред ќе си фатите. Малечки се уште мама :hug:

14. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Тоа со пелените плус проблем, досега ми пропуштија и памперс премиум и актив и бејбилов 0 и 1. Едни нема асални.

15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Така не советуваа од болница, менување пелена/пресоблекување па храна. И така се навикнаа, знаеја дека штом ги дигнам од повивалник стига млекце, ама откако сменивме аптамил прематур со аптамил 1, им се смени и столицата и сега менуваме пелени по 15 пати, не додржуваат, а и некако гладни ко да се цело време, не знам дали од што им се изгуби редот или ова млеко стварно не ги држи. Стварно се надевам дека ќе се регулира, не се издржува инаку.

16. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    1.561
    Да не им се мали на мене премиум пропуштаа сега актив сум задоволна, а за тоа што какаат толку многу по промена на млеко да се консултираш со педијатар јас сменив од хип комбиотик во хип ар и исто беше почна многу да кака ама му вклучив уште еден пробиотик и сега се среди

На Rtulka и Tess36 им се допаѓа ова.
  17. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    6.716
    Јас имам др браунс стаклено, само тешко е стакленото да знаеш

18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.845
    Нема зошто да менуваш не какана пелена. Остави кога ќе се искакаат тогаш мени и гледај да е во темно со мн слабо пригушено светло. Моето како мало какаше само еднаш навечер околу 4 часот па тогаш менував. Сега веќе кака само преку ден и цела вечер не менувам, ставам околу 8 пред спиење и менувам сабајле во 6 кога ќе стане. Мене премиум почнуват да пропуштат кога е за менење бројката, ако е поголема бројка не ми пропуштаат. Види дали ја ставаш добро и дали тие ластичињата околу нозе се на надвор извадени и пилето треба да е надоле ставено. И бројка земи една поголема. Пример мојот е сега 7 кг а веќе преминавме на 4ка, 3ка почна да пропушта навечер

На Alexandrite, Rtulka, Tess36 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас ноќе не менував пелена, освен ако се искакаше многу. Се расонуваат ако им се менува пелена ноќе... Јас таква препорака добив, да не менувам ноќе затоа што после и понатаму ќе бара да им се менува ноќе пелена. Инаку, за пелените велиш ти пропуштаат, провери дали им е добро бројчето, дали добро ги стегнуваш и дали внимаваш на рабовите кај бутчињата да се нанадвор, тие штитат од протекување. Мене Памперс премиум ми беа перфектни, сега зедовме актив чисто за да ги пробам ама некако покрути ми изгледаат па да ги дотрошиме ќе се вратиме на Премиум.

На Marii12., Alexandrite, Rtulka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Jasmin@

Jasmin@ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    92
    Мами
    Ние сме 4 месеци и денес треба да примиме вакцина (петовалентна), може да ми кажете што да очекуваме?