Majki dali budite bebe za mleko denski? Piese posledno vo 10h eve 14h dojde uste spie a ne mi go ispi ubavo mlekoto prethodno.
Ние преминавме на 6 оброци со тоа што сеуште давам дење/ноќе на 4 часа отприлика. Некогаш и во спиење го пие млекото. Некогаш сама се буди за јадење.
Зар и за тоа има правила? Пеглав за големиот до кај година дена, после не зошто ме мрзеше, а и поголеми алишта полесно ми беше да ги здиплам, маливе ако не ги испеглам ко топка ми се.
За првото пола година. За ова ич. Сушам во сушара па таа си ја завршува функцијата на дезинфекција. Вадам топли, диплам убаво и директ во неговото плакарче.
Само првите алишта пред да се роди, затоа што имав време. Не знам како со бебе можете да пеглате, ви се восхитувам. Јас ништо не можам да направам. За среќа нема ништо на кожата. Ама само негови перам со Персил за бебе.
И мене ме мрзи да пеглам, поточно немам време. Кога ќе се запеглам по 3 сати, како што се буди малава, па додека се успие па пак продолжувам. Си викам само бодињата да ги пеглам веќе.
Нема како поинаку на толку мали да им зема крв мила, инаку да мене со првото ме затекна такво искуство, кога си го видов детето со игла во глава се распаметив, не е воопшто пријатна глетка знам, ама барем мирна ќе бидеш дека не му е ништо
Да мила ако е мало да пркне, моето денски не се будеше ако беше претоплено облечено и покриено, види да не е нешто слично
Pa mesec ipol e, ne e mala ubavo si napreduva, bucka mi e ama vo nekoj skok e valjda nekogas spie po 4 sati i treba da ja budam, ili ke si zaspie preubavo cinis detevo e koma ke spie cel den i za pola sat okokorena
Исто, алиштата од сите нас ги перам со бебешки детергент (ECOS, Frosch baby, Persil sensitive) и ги сушам во сушара. Не можам да замислам на сите обврски со бебе (посебно си е моево, бара постојано да е анимирано на еден или на друг начин) и обврски по дома, да треба и да пеглам. Пери - носи сме сите тројца дома Алал да ви е стварно на тие што наоѓате време и да пеглате.
Ја ентузијастична купив профи даска за пеглање. Уште стои неотпакувана до врата. Добро е што не лупнав 400 евра за оние филипс на пареа а два месеци ги гледав
И во болница и патронажната ми кажа да го местам секогаш надоле за да не пропушта пелената. Тоа за нагоре е застарено сфаќање
До николку испеглав само пред да се породам , кога се вративме од болница не знаев главата кај ми е , кај ми е газот , перење на 60⁰ и во сушара само , фала богу до ден денес ниту се има исипано ниту ништо