@espana @sanjetoo од градите не секогаш можете да одмолзите иста количина во секое време. Но тоа не значи дека бебето останува гладно. Во моментот кога бебето почнува да цица, со самиот стимул се праќа сигнал до мозокот, се лачи хормон и веднаш се создава млеко. Сигурно сте приметиле додека цица од едната града, млеко тече и од другата.
Немам искуство, но советот мој би ти бил да се консултираш и со друг педијатар за секој случај. Штом не е континуирано, може да ти е од градата, ама побарај плус мислење, не ти е на одмет.
zeni mozno li e od probivanje na zabi sin mi da kaci T NAD 38?? nema sintomi za nastinka,dobar e vesel se igra,jade ama vecerva imase 38 ipol T
Pocekaj do utre ima sansi da projavi drugi simptomi, pa ke vidis dali e nastinka. Sin mi pred pred dve nedeli imase tem nad 38 celi 24 casa, a potoa pocna da podkasluva pa nos mu se rastece I vo isto vreme pocna da se pritiska na obrazite sto znaci mozno e I katnicite da mu izleguvaat. Nastinka I vadenje zabi mozat da odat zaedno.
Majki na taa grada sto imav mastis (a taa grada povekje ja nudev, bidejki so drugata imav problem so bradavicata i ja davav preku eden podoj), mislam deka imam pomalku mleko... Dali e toa mozno? Bidejki bebus kje cica od taa, kje se trgne i po pola saat, eden saat pak bara da cica... A koga cica od drugava si spie po 2,3,4 saati...
Мене на почеток не, ама сега кога и да цица од една града од друга течат капки... Сега друго прашање,колку често и дали киваат, штуцкаат вашите бебиња?Дали имаат мрсулчиња и како ги чистите. Др.ме интересира како се облекувате по дома,се покривате?се плашам да не му е ладно или претопло...
И јас ја нудев повеќе едната града и сега таа е поголема,односно пополна со млеко...тоа ми го кажаа и во болница...
do tri meseci e normalno,kivanje,stuckanje,citav na net zosto ama sega da ne tropam gluposti oti i ne se sekavam bas dobro.ama normalno e . jas mu go cistam noseto samo so fizioloski rastvor oti nemame potreba od pumpici i takvi stvari. jas doma ne go pokrivam nikako,bodi po kimoni i bluza i pantaloncinja,spie bez corapcinja li ako e toplo spie po podi dolu e gore pizama. ne go oblekuvaj mnogu,mene vo bolnica mi vikaa oblekuvajte go bebeto kako se oblekuvate vie. na pocetokot spiese vo vrekicka oti bese noemvri7dekemvi studeno i e po prakticna za spienje na bebinja a sega go pokrivam so kebence pamucno iako posle 5 min ke se otkrie hehe
Espana znaci mojava si kiva i toa po nekolku pati na den. Ika kolku ti dusa saka mislam mm ko ke ja zeme mora da ika mrsuli vadime so toa cevce so vlecinje sto i koga se suvi stavam fizioloski rastvor. A za oblekuvanje o ja sum vo dilema - kaj mene vo spalna e toplo ama vi dnevna sei se cini deka e ladni pa pustam klima iako termometarot pokazuva 22. Inaku e oblecena so bodi i spikozni i vo dnevna pokriena so taa pamucna pelena.
Ama kaj mene taa sto ja nudev povekje, vo taa imam pomalku.. a i na taa mastit fativ. Malku mi nema logika zatoa sum zbuneta
Jas edno bodi, spihozni ili komplet nekoi pantoloncinja i bluzicka i corapi i rakavicki obavezno, a kapa posle banjanje eden, dva saati samo... Doma mi e 22, a za banjanje malku zatopluvame... patem imas tema Kako go oblekuvate vaseto bebe, tamu povekje iskustva ima
Normalno e.i moevo stuca i kiva a za mrsulcinja do sega dvabpati sum i vadela so pumpicka i bese uspesno.
Јас незнам што сте запнале со таа пумпа !!? Неколку пати Ви пишав дека се може да се среди со благ раствор кој се купува во Зегин и е 8 денари ампула.И за очиња и за носе се користи. Ставете си ја пумапата во вашиот нос и пробајте еднаш како изгледа тоа... Траума е за бебенцето Ај да речеш да е многу болно па да е затнато па да влечеш мрсули со тоа, ама за обична дневна хигиена немојте да го раздразнувате пиленцето со пумпа. Од мене толку.
Hahahah e babite vaka pravat: Daj da te oblece babicka ladno mi e, daj da te soblece babicka toplo mi e
@menelele јас сум во дилема дали да уклучам клима во просторија каде пррстојува бебето? Кога ја купувавме климата ни напоменаа дека не треба бебето да биде во просторија со клима, сега ќе ја уклучувам на топло нормално. Дали имаш прашано за тоа и дајте совет мамички или искуства плс.