Рано е. Мојот во вториот месец почна, негде после 40 дена беше. Претходно рефлексно само се смееше најчесто кога заспиваше
Мојата многу рано почна да се смее. Месец точно или месец и една недела. Ама мојава е исклучок изгледа многу насмеано бебе е. А внук ми пак до 5ти месец воопшто не се смееше многу озбилно бебе беше
Моето се смее од пред да наполни месец ама не возвраќа на насмевка него се смее несвесно. Во последно време кога ќе види цице се смешка. Инаку бебињата гледаат изрази и ги копираат али не го знаат нивното значење
Имаш и на градите кандида ти или само бебето? И моево има бело јазиче, ама не ми текнало дека е кандида. Градиве ми се чисти. И првото имаше бело јазиче, мачкав нистатин, ама после се испостави слој од млекцето. Сега истото си го мислев. Хм, не знам да не му е нешто болно ако има кандида или за цревцата да не е опасно? @Tess36 мајка, твоите порано се родени, така? Која недела точно? Јас мислам дека се порано родени, им треба повеќе држење, поголема топлина, повеќе онака стутканост. Бебињава и онака до кај 3 месец се осеќаат ко во матка, односно бараат такви услови. Затоа се рекло до кај 3 месеци бебе е како четврт триместар. Затоа се поплачливи, со поголеми барања. Да издржиш уште некој период, кога ќе осознаат, ќе бидат помали плачките, и плус кога ќе почнат свесно да се џарат, па на подлоги на под ќе си бидат, ќе се ослободите малку.
Бебе сепак со симптоми на настинка. Кивање и малку затнат нос. Матичната вика нема потреба од носење за преглед и загриженост кога нема други симптоми ама ќе следиме викендов и ќе реагираме ако треба. Освен спреј и чистење на носот немаме други препораки.
Да, ама тоа не е вистинска насмевка, туку повеќе рефлекс. Не возвраќа кога јас му се смеам или му зборувам, туку рандом знае едната страна од устето да ја искриви нагоре, најчесто при спиење. Мислам дека е рано за смеење, ќе си дочекаме и тоа, се во свое време без секирации
Има и друга мајка зомби ноќва? Цела ноќ без спиење сме. Не знам дали дишам или ми се чини, не знам која сум До кога вака? Вие што ви спијат бебиња, ви завидувам, какво будење какви бакрачи
Mojava i tvojava ko dogovoreni so simptomi. I nie vcera so kivanje a nosot dva dena ne bese zatnat eve nokeska cistev sekret zasto nemozese da dise od sto bese zatnata. Tuku so grcevi sme nie, Espumisan pomaga ne ja boli ama kako se stega i naprega za prdenje, kako rodilka na boks, do tolku stega i naprega za da prdne. Jas se nerviram zasto ne mi go pie celo sise mleko, zaradi gasovite. I ove dva dena sme samo na pobaruvacka za mleko, ponudata moja ja pluka. I spienjeto i e poremeteno. Ne spie mirno od grcevite i samo se stega a zamizana e. Ke dojde vreme za mleko i kako sto kazav ke ispie 50,60,70ml i pluka i place od nervozna sto e za spienje. Pa ke ja zaspijam so sudni maki so nisanje i ke spie 3 sati polugladna i se nerviram. Mi e strav da ne mi napreduva ubavo ako ne jade redovno pod sat. Trauma imam od prvata kontrola koga mi rekoja deka ne naprednala dovolno i sega bolna legnuvam koga ke ostavi mleko vo siseto.
Jas im zaviduvam na tie sto mozat denski da spijat koga spijat i bebinjata. Jas i apce da se napijam i nemozam da zaspijam. Snajka 3 nedeli pred mene se porodi i spie zaedno so bebe preku den bez problem, blazesi i..
36та се родија моите и ги пишаа како прематурчиња, а мислев нема, ама така ми ги водат. Ако може да замижам и кога ќе отворам очи да разбираат веќе, да се поминати грчевите и да знаат да спијаг по 3,4 саати, би било супер.
Не можам ниту јас да спијам денски. Ако пак е сончево, уште толку не можам. Ма да спијам ноќе 5 часа ми е доволно, ама нема сега. Секоја вечер е различно, ама последно време многу почесто се буди. Дали дека станува посвесно, развојно е фазава, не знам. Инаку кемка онака повремено, тивко е, ама е будно. Да го боли нешто, ќе плачеше многу, едино што се пристегнува и прднува, млеко пие, односно јас му пикам колку да призаспие, ќе му се собере количина многу, па му се привраќа, и тогаш грдо му доаѓа и заплакува. Ама тоа е. Затоа си велам дека е фаза развојна која ќе трае и ќе трае. А снајка ти спие ноќе или не? Па не биле рано родени. Јас мислев 33 34та се породи. Ги водат порано дека пред 37ма се, а и можда ради тежината. Тес, и јас таков филм сакам да измотам.
Мајчинствово е многу тешко, непроспиени ноќи... Многу се мислев за второ дете зашто без убав и квалитетен сон не можам. Малку си се испожалив, извини.
Да си се пожалиш Тешко е стварно, претешко. И со едно е тешко, со две е Јас веќе собрав 3 вреќи мали алишта и барам кај да ги дадам, маж ми ме слуша и вика ‘Зошто да ги даваш, не ни направивме муабет за трето’
Ох те разбирам скроз. Јас сега се "каам" за второво. Нека ми прости Господ, ама ете несонот такви чувства ми прави. Дури трае ноќта, само си велам што ми требаше што ми требаше, сега ќе спиев. Го гледам поголемото дете како спие, 3 години скоро има, и од бебе што се будеше често, сега детенце само си заспива цела ноќ. Го гледам и се самосожалувам. А потоа, калкулирам дека ако не се обидев за второ, секако ќе ме јадеше црвот, желбата ќе беше тука, па зошто да останеме на едно, покрај блиските кои имаат две, некои три и така секако ќе се фатев на замката. Ајде поарно сега дури се поблиску, отколку на 5 6 години разлика. Ќе издржиме некој месец. Ако не, ќе го тренирам, ама стварно. Има една на инстаграм, можеби ја следите, мама из магарече клупе. Има 5 деца, бремена со шесто на 42 година! Па добро си велам, покрај тие 5, на тие години што ја натерало на шесто, зарем толку е наспана? И со правам ментална хигиена, кога таа може со толкав чопор, можам и јас со двечки. Само да издржам, само тоа мантрам. И други примери имам на побројни семејства, и истото пак, значи сепак се заборава. А еве сега, сама сум со бебе, тоа спие, ќе видам до кога, другите се надвор, пак не можам да спијам. Мислам на парчето торта што ќе го каснам. Јас на мојов му велам дека за брзо, кога ќе биде готова детската, ќе го соберам фиокарчето за бебе. Ми вели чекај од кај знаеш, можда уште едно понатака... whatt? Во овој стан, набрзо не не.
И јас така си велам "што ми требаше". А за трето нема шанси, две не се многу, трето е луксуз според мене.
И мојов цела вечер зоолошка градина. Он спие али се грчи, за среќа не плаче ама испушта некои звуци.... луѓе не се спие како фаун како фока, хиена фата едно време веќе стварно неможам да инитификувам што животно е око немам склопено цела вечер, а убаво си тргнавме ама знаат да го фатат будалите. А и го пресоблакав 5 пати во нокта ми враќаше од млекото не многу али од адаптираното доволно за да смрди цела соба. Исто и се имаше искакано 2 пати и морав газот да го мијам во ниедно време.
Колкаво е твоето? Зоолошка Значи кај што рече фока, хиена, сфатив дека за истиот звук го имаме. Исто и моево како завивање, запискување ко животинче. Леле како ме живцира! Исто не плаче, ама звуциве се крш. Од што вака, имаш прашано?
Највероватно се грчеви, ја имав твојата ноќ пред некоја ноќ и јас. Око на око не ставив, а бебе пушташе такви звуци и во раце сакаше да спие.