Моето за една недела имаше качено 20 грама, исто на вештачко млеко редовно хрането, втората недела качи 300 грама.
Мајки ми треба помош за бебето, има 4 месеца и два дена нема какано, правев масажи но без ефект. Да напоменам дека претходно редовно какаше и сега се грчи, плаче, немирен е. Што да правам, што да дадам? На ад сме.
Значи смрт ми е тоа качување килажа, смрт. Ама ми олесна ептен, да 20 дена качил 700гр точно. Не се оптеретувам веќе. Иначе после вчерашниот ден кога не спиеше баш, денес од 9 како заспа, спиеше без престан до 2, и после ручек на време, епа на време. Раат сум 2 дена сега. Инаку мене ме фати кичма од спиналната, миев коса наведната и сега иди да те видам, катастрофа сум. Породени со царски со спинална, кога ве пушти кичмата?
Керка ми не какаше по 4 дена. Педијатарот ми викаше ништо страшно. И се регулираше со тек на време. Само масажи прави, ако може компот од суви сливи за таа возраст мада јас не давав не памтам зашто искрено Битно ке помине нормално е.
Некако како малце млеко да пие. Моето тогаш пиеше на секој 2 часа, некаде околу 10 пати пиеше во 24 часа. Колку мл пие и дали станува навечер за млеко? На колку саати пие?
Па ад не даваат педијатрите под 3 саата да се пие бидејки не може да се свари како мајчиното млеко. Зголемив по 10 мл на пиење сега за сега. Го будам навечер да.
Какво млеко даваш? Кај новороденчињата се препорачува 8-12 пати да се хранат, така да можеш да даваш и помалку од 3 часа. Подобро почесто и помалку отколку поголема количина од еднаш.
Кај новороденче може и почесто. Моето првиот месец некогаш и на саат ипол пиеше. Навечер не го оставај повеќе од 3 часа без млеко, преку ден на 2 часа негде давај.
Мајки ние уште некој ден правиме 1 месец. Беше мирна на почетокот цицаше, спиеше, по малку плачеше. Ама од пред 3-4 дена почна многу да плаче, сака да се држе, не сака да спие а и кога заспие спие по 1час. Само после бањане спие по 3 4 часа. Кога и дадам да цица само тогај е мирна и не плаче. А престане да цица пак плаче и денес и дадов 30 мл млеко. Испи го и пак плачеше. Веке не знам што и е. Некој со ваков проблем или што може да и е.
Не, продолживме со истото млеко истата грамажа, таа недела стагнирал зошто се адаптирал, следната недела си надополни. Мојот е предвремено роден од болница ми рекоа дека првите денови може и воопшто да не јаде дека било нормално, овој си јадеше ама не качи на килажа
Точно не се препорачува но мојов се будеше на 2 саати и беше гладен. Требаше да пие 60 он имаше сила само за 30, па педиатарот ми препорача да му давам на 2 саати ама само два дена беше тоа после си почна да си ги пие сите 60 на еднаш. Ова не се првите недели кога не качи на тежина.