Здраво, ќерка ми има три и пол месеци, приметив дека главата ја држи повеќе на лева страна кога ја држиме исправена во раце,дали има некоја со слично искуство,дали се средило со тек на време ?
Само мене не ми успева да призаспие! Кај грешам, добро кај грешам?? Не можам, кожа ќе извадам. Сакам по цицање да продолжи, а не да се размрда.
Веледа за студ ама сега и сонце почнува, може ќе е подобро со фактор некоја. Мене ми ја препорачаа следнава. Оваа што ја споделив ја немам користено, ја има во белина. Веледата ја користиме цело време и сум задоволна.
Рупурут, алгорал… Ако е неиздржлива болката гинекологот во бременост ми дозволи и нолпаза/фамосан, ама дали еднаш се напив само.
Јас за да не го расонувам спие до мене, штом ќе се размрдаше знаев дека сака да цица и одма вадам цице и давам без да го мрдам. Е сега, не е за секој опција да спие заедно со бебе ама за нас еве функционира. Сега ми излезе ова, може ќе си заинтересирана.
Ние сме 4++,до пред недела дена имав бебе како по книга,спие, јаде кај го оставам таму го најдам..постојано испушташе гласови ауу,еуу, еоо оуу..ќе седнев над него го играв,пеев му зборев со внимание слушаше...е сега што стана незнам се смени бебе како преку ноќ, кенкав, почна да се лути писка, не сака да лежи и само во раце и да шетам и само ја врти главата лево десно, внимание не можам да му скренам,се сака во уста да става и кога нема да успее ја фрла играчката и се лути..инаку жлебинките и горе и доле се како побелени,па дали е од нив стварно незнам
Не ме сфаќај погрешно, но мислам дека премногу бараш од толку мало бебе. Тоа уште не знае да разликува ден и ноќ, плус грчеви го мачат. Смири се малку, ќе фатите ред. Еве мојот е седум месеци,па има ноќи кога по млекото го презаспивам. Немам асално спиено седум месеци, а сум главно спанка. Секоја ноќ сум на штрек, те мрда, прета,па цуцла бара. Се искривува, само на една страна "спијам". Не се лути, само сакам да ти укажам дека додека да пркнат е тешко
Да и мене ми рекоа нолпаза или фсмосан ама не зедов. Зедов од гастрогард у бременост што ги користев.
З Знам ама ајде не можам нс моменти пукам. Бар бар д спојува некои ноќи. Ама ајде ќе почекам уш некоја недела. Белким ќе се подобри во тој дел од ноќта. . Битно ми е сега да презаспива одма штом тргнам цицка. Да не се размрдува и да не мора да ждригне. Инаку нема некои изразени грчеви. Можда онака нелагодност ама си кака прди, ќе ждригне и се смирува. Ќе пробам и поинаку да видам дали ќе му годи. Инаку, веќе се пријавив на предавањето.
Мало е за да врзува ноќи... На почеток спиев со цице кај него во уста, цела искривена само за да поспијам... Тоа е, само тоа функционираше
Велиш ќе може од два два и пол месеци? Ај бар да се тешам дека е така ради што е мало, а не дека е такво бебето
Па накај 2 и пол ќе почне да менува. Ќе потпорасне, ќе се стабилизира и поинаку ќе биде. И ти пробај да се смириш затоа што многу те чувствува. И оставај го почесто на мајка ти или на сопруг за да одмараш и да си дојдеш на себе. Многу е тежок почетокот, се осеќав како во безизлез, како во некој барабан кој не престанува да врти ама ќе помине.
Имам едно прашање, дали некоја дава Sab simplex и Nurse Harvey's за грчеви? Дали можат да одат во комбинација?
Исто исто, како прецедена се осеќам. Грдо е чувството, што од умор, што од мисли. Го оставам на мајка ми, јас излегувам со поголемото, сама или со другарка. Подобро се осеќам, само што имам напади на нервоза и бес од умор и кога ќе ми текне дека цел ден треба да го преживеам а вечерта нема пак да се одморам и пукам. Ама ајде со Господ напред, сила да дава, да се помине периодов. И она чувство како со синџирче да сум врзана за бебето се олабавува. Инаку има некои нови звуци, како предгугања, ме гледа во лице, ама сѐ уште не се насмевнува. И тоа го чекам ајде кога кога. ..
Јас давав Саб, сега сменив на Нурс и има подобрување. Грчевите се тука ама олеснета е ситуацијата за разлика Саб кога давав и вриштеше со саати. Даваат пробиотик и капки, а вака две различни за грчеви не знам, подобро прашај педијатар