Не се многу добро гледа на сликите но ми личи на а.дермтит.Моето имаше вака на еден месец, ни помина од афлодерм, знае и сега да се исфрли од време на време и пак ставам афлодерм, купка користиме на biotrade atopity, ова по препорака на кожен лекар
Лепенките за температура ги ставате ако качи детето температура или превентивно? И каде ги ставате, каде што е аплицирана вакцината или на друго место?
На боцнатото место. Една лентичка ја сечам на 3-4 делчиња и лепам на боцнатото. Можеш и облоги од ациди борици да ставаш наместо лепенки.
Така ми рече педијатарот, облоги од ациди борици. Во аптека ми рекоа лента само ако има температура, затоа ми беше чудно. Фала ви. А лепенката има гајле нешто ако се комбинира со терапија за температура или само за ладење е?
Не сум опуштена воопшто. Јас оставам кога морам и нема друг излез. Тек дега после два месеци ја оставам со татко и, колку да влезам да се искапам( да е не на рати капењето). Или да текнам до продавница. Сега треба да ја оставам на неколку часа бидејќи имам од многу порано закажана дружба. Ама во овој случај ќе ја викнам кај нас мајка ми, затоа што во неа имам повеќе доверба. За нервоза, лицата кои ме нервираа претходно, сега ме нервираат двојно повеќе и така. Работите кои ме нервираа исто сега двојно повеќе и така.
Исто и јас се чуствувам, како да му оставам товар на некого да го чува па макар и за таткото да се работи
За три дена само си почна да заспива во 8. Сега го бањам во 9 ипол, се успиваме и сабајле до 8 спие, со будења за цицање. Ама.... Два месеци се пореметив претходно. Од почеток на декември до средина на февруари. Секој ден плачки, вриштење и неспиење.
А зошто да не ги оставате со татковците? Маж ми од старт си го чува сам поголемото дете. Не си ги земај сите обврски само ти ,детето си има двајца родители. И за вас полесно, не мора да организираш други да доаѓаат кога сакаш да искочиш. Мајка ми и свекрва ми доаѓаа кога сакавме заедно да искочиме.
Ова од како ви заврши 4тиот скок така? Пред скокот и моето си спиеше од девет до сабајле без будење како возрасен човек. Од како влезе во скок почна да се буди навечер и многу ми е криво, се надевам брзо ке помине и ке си се врати на старо.
Кај нас и скок и регресија се беше во едно. Кога излезе некаде средина февруари, ново бебе имав. Пак не спие врзано цела вечер, ама не го успивам цело работно време.
А што е тоа регресија и кога се јавува? Ич не сум модерна мајка, не пратам вакви работи ниту сум упатена .
Од 13та до 22ра недела се случува и трае од 2 до 4 недели. Се случува промена во спиењето. Тешкотии при заспивање, често будење и кратење на дневни дремки. Има на 4, на 6, на 8 и 18 месеци и 2 години.
Кај мене е таква ситуацијата... 4ти скок и регресија Прво одбива да цица и страшно ме нервира, второ се буди ноќе на секој саат а претходно се будеше еднаш до два пати максимум само за цицање и продолжуваше до сабајле, пред да заспие се дере и кога ќе стане продолжува кај што застанал Дневните дремки му се по максимум 30минути. Се надевам ќе ми се врати старото мирно бебенце што си спиеше до сабајле
Не е дека јас не сакав туку мојот сопруг немал никаков контакт со бебиња досега и воопшто не знаеше ништо од тоа. Така да поминавме време во "обука" како се храни бебе со адаптирано млеко, како се менува памперс, како се држи бебе итн.