Јас со ранец колку мене шетам освен ако не сме излезени на 15-20 минути. Шишиња, храна во дозатор, термос, екстра алишта итн. Бидејќи повремено давам и чајче реално можам само со шишето со чај да излезам и кога е жедно да испие 2-3 голтки. Ама сеуште ни е ново, па некако со страв шетаме. @AngelOfArh , моево пред неколку дена ќе добиеше торта роденденска од стрината на мм, гревота било за нејзиниот роденден,само тоа да не јади од тортата.
Ме изнасмеа инаку и јас мислам дека сеуште е рано, планирам некаде накај 5-6 ама викам да не сум само јас што мисли дека е рано уште сега, ама добро е право сум мислела
Мајки да се надоврзам на муабетот за хранење. Не смее сме 3 ипол месеци. Педиатарката ми рече да почнам со вкусови од 4 полни. На цицање сме инаку и бебе напредува добро. Мене искрено уште ми е рано да му давам да јаде. Тоа сирото уште има грчеви ...и мислам дека ме е спремно. Така да и јас би почекала барем до 5м. и моево бебе ме гледа у уста дур јадам и џвака и оно. Отвара уста од далеку кога и давам со лажиче капки,пробиотик..
Таман си е. Жилаво дете како моиве. И двајцата не знаат да седат мирни. Поголемиот на месец како хелихоптерче беше. Се ротираше сам низ креветче од една на друга страна. И ден денес не седи мирен со нозете, мрда како да има црвчиња во газот . Ова па малово мислам и бетер ќе е од големиот. Турка, бутка, цел се стега и напрега. Незнам дали има период во денот кога е мирен. Дури и кога спие мрда со нозете. И за цицањето си е таман. Големи се веќе и знаат колку им треба. Малово знае и за 5минути да се нацица. А богами си напредува, како мал избацивач е , мислам го виде . Јас откако ме искара матичната најрано на два часа давам. Ако не можам да го додржам ептен на 1,5 час, ама ова ретко. Е ноќе уште малку да регулираме. Првото спиење го затерува до 4 часа, ама после пак на 2 се буди. Среќа заспива цицајќи па нема нишкање и презаспивање.
Ме смири со мрдањето и ортопедката, вика што сакаш од дете што има атрибути на колкови на атлетичар, веројатно тоа им е некаква споредба али ме смири ептен со прегледот, исто рече и она, жилаво... Ама мене првото ми беше многу мирно дури претерано, да не речам бубалче, кај го ставиш таму ќе го најдеш, немаше мрдање, до кај 7-8м јас не осетив мака од бебе со него, овој се превртува од 2м на страна а вчера се преврте и на стомак. Чудно ми е малку. Малку повеќе. Е ние ноќе мислам засега сме топ! Заспива кај 9-9ипол, спие до 4ипол-5, цица и после во 7ипол-8 сме будни, од сабајле дремкате ни се мини, попладне затерува по 2 саата а најубави ни се надвор, по 3 саата и кусур.
Јас почнав со пробување на вкусови на 4++ ( порано не би почнала). Бебчето добро ѓи прифати кашичките, сака да си ги јаде. Сокчиња не планирам да дадам до 1 година.
Jas planiram so vkusovi 5ti mesec da probuvam. Ama samo probuvanje namirnici, za od 6ti veke da ima eden obrok voveden. Taka e planot zasega, ke vidime kako ke bide. Inace zgebcevo sabajlevo go najdovme na stomak svrteno, kako se svrtela neznam ama tatko i koga ja vide mislam srcev udar ke dobiese, neznaese kako da ja krene. Baska se macese da si se vrati nazad na grb, samo pretase so nozete kako zelka. Mislam deka stravovite oficijalno pocnaa da nagolemuvaat.
Ќе си фатат полека ред. Како беше онаа - никој не се родил учен. Мене денските повеќе ме фрустрираат не дека е е проблем. Кога шетаме знае да ја затера и до 4 саати спиење (продолжува и дома во ходник да спие во количка), ама па после има прозорец на будност 3- 4 саати и на крај веќе од премор мислам хистерија го фаќа, не можам да го истуширам пред спиење понекогаш .
Zdravo majki Bebe e 5+,od vcera pocnavme so probuvanje jabolka. Bebe negoduva I ne prifakja nitu sokceto od hip,nitu doma podgotveno sokce. Probav I so kasa,neuspesno. Edvaj cekav da pocneme,a sega sum demotivirana. Kako reagiraa vasite bebinja koga prvpat probuvavte?
Исто како твоето Додуше мојава кога почнавме џвакаше, се мислеше, не плукаше ама не знаеше што ја снашло. Почнав со морков. После давав компир, брокула, батат, тиква и ок, по 2-3 лаж јадеше, после ќе почнеше да плука и да се мршти. Сега носето и тече, ми плука, одбива, не знам дали е до тоа или едноставно детето е такво, ќе видиме. Продолжувам да давам уште некој ден. 5++ сме. Сокчиња не давам, воопшто не гледам причина зошто би давала.
Леле јас вака вчера ја шетавме ќерка ми ама не беше дебело облечена. Имаше памучни тренерчиња, тенка јакна, чорапи ,и ќебе тенко само преку нозете. Кспа немаше. Ама кога почна да ми го клоца ќебето да вади нозе од количка,го фрли ќебето и што да видам и чорапите ги соблекла. Дали само мојава од сонцево бега како од ѓавол се превртува со главата во количка.
Добро е имало уште некое бебе без капа што се шета Ми се чини алергичен е на капи Чорапите не само што ги соблекува, туку дома два пати без една чорапа се вративме. Од сонце и се крие и плаче. Го шетам под сенка па кога ќе заспие го вадам сонце да го фати. Јас вампирче го викам
Исто, сонце да не види мојов. Со ќебето се бориме, нонстоп го турка Сега му ставам патичиња, затоа што соблекува чорапи ама од денес почна и патиките да успева да ги фрла
Значи само мојот обожава сонце, плаче за да му ја спуштам сенката да го пече сонце. Јужно дете на мајка.
Капа само ако дувка проладно ветре, иначе нема смисла. Не можам да облечам бебе како јас што сум облечена пошто јас жива гола шетам, многу ми е жешко уште не сум опраена од бременоста, ама не ни го преоблакам. Вчера добивме комплимент кај докторката дека супер е облечено, таман.
Има бејбилов 0, не се лоши, баш се мал калап, пробај со нив, во капитол ги има сигурно,а верувам и во другиве дм маркети. И слипи 1 се помалецки од памперс. За квалитет не зборам, индивидуално јас најзадоволна сум од памперс, ама додека е помало бебе подобро со овие, на моите памперсот им беше голем, сега над 3 кила кога стигнавме веќе си е како што треба.