Ako epten i se vcrveni gazeto poslusaj me stavi melem... Ne bekutan so cink, ne krema Sudokrem 600 den ja plativme ja ispofallija, od GAK ginekolog ni dade krema abe dzabe nisto ne pomogna... Na cela maka jas so nego na klinika mi se najde melem vo tasna i go namackav... Za den mu pomina
Zasega ne e mn.vcrveneto, eve dva pati staviv bekutan so cink i malku se smiri mestoto, ama ako se vcrvi,ke stavam melem,znaes jas slusam soveti od forumov,fala ti
Majki, za kolku vreme im padnaa papocinjata na vasite najmili? I sto se stava na mestoto posle pagjanjeto negovo? Moze e povtoreno prasanjevo, no nemozam da listam nanazad niz temava. Od razbirlivi pricini. Blagodaram.
На моите им паѓаа од 7-10 дена, на малава најдолго и требаше да падне папочето, кај дечките кај едниот на 7 ден, на другиот на 8 ден. Само со чиста вода им го чистев местото и ги прскав со спреј нешто како кај вас бивацинот. После паѓањето уште неколку дена го прскав местото со спреј и толку.
Kaj nas vcera padna znaci na 17 den od raganjeto...denes bev na pedijatar, rece saamo so prasak Bivacin da go posipuvam...
Првите 3 месеци еднаш месечно,после тоа само на вакцина ја мереа.Специјално за мерење не одевме. @makedonkamak кај нас на 5 тиот ден падна.
Dobro utro mamicki...ajde nekoja sto imala slicno iskustvo nekabpomaga.Ovie dva dena me bolat gradive em vaka koga sedam ,em koga cica bebush kako prviot pat me bolat, taka osekam nekoja tezina vo celi gradi...
Da ne ti nadoagja mlekce mnogu? Molzi vidi dali ima povekje... Ubavo razraboteni kanali so mnogu mlekce bi spricale ko ludi samo sto kje stisnes od 6, 7 strani...
Nas vo bolnica ni kazaa so hidrogen, znaci sekoe sabajle i navecer kapnuvam i so sterilna gaza brisam... Prvo penese mnogu od hidrogenot, a kako sto pominuvase ranickata se pomalku peni... Sega skoro ic ne peni
обична дигитална вага , таа ми беше спасот кога почнав да мислам дека не му е доволно млекото и дека не напредува
Ako imas doma obicna digitalna mozes da go meris I sama, najlesno prvo ti izmeri se, pa zemi go vo race bebus - razlikata e negovata tezina
Zasto da gi merite bebinjata sekoj den doma? Kako i da e na mesec kje vi gi merat i najubavo kje si ja vidite razlikata togas. Namesto da se zamarate so kilazata na bebeto, drugi obvrski po doma moze da si brkate... Vaka zamaranje ej denes kaci 20g, ej denes 50g... Denes 10g cekaj kje mu dadam ad -.- Bozeeee... Pa i nie ne kacuvame sekoj den isto... Gledajte go i vaseto zdravje, bolje da zememe nie da se merime, ubavo da se hranime i povekje mlekce kje imame
Mamicki, nadvor e od temava, ama daj predlozete nekoj pedijatar za maticen od koj ste zadovolni...jas sega odam vo Sistina ,ama sakam da si najdam maticen i me interesira za zdravstveno.osiguruvanje na bebeto koi dokumenti,kako odi toa? Izvinete sto ve maltretiram so vakvi prasanja inaku ne sme spieni cela nok, grcevi, kenkanja, vitkanje..eve prodolzivme sega isabajle.so kenkanje...taa se grci ,jas ,,umiram,,
Како што веќе имам пишано, доени деца не напредуваат секој ден исто, затоа мерење на помали интервали од недела па и две недели се неверодостојни. Јас најубаво си знам, ја мерев на три дена на доктор првиот месец и кревав паники за џабе. Инаку сега еднаш месечно ја мериме на месечен преглед. Еспана, не знам како благо да ти соопштам, ама таа болка не е ништо во споредба со се што е пред тебе. Дај боже доењето да ти е песна, но ретко на кој на почетокот му е... Јас сум сеуште со мачкање на градите, ме подболнуваат уште брадавиците, па ме пецкаат од внатре градите, ехеее... таман ќе се средат и ништо нема да ме боли, кога ќе престанам да се мачкам, пак јово на ново. А силата на детето да влече ќе е поголема, и тоа не ти оди во прилог, оти уште толку знае да ги истегне брадавиците... За папочето нејзе и падна на 13 ден од раѓање, на преглед на доктор. Инаку кога си дојдовме дома, папочето и беше оставено така, на голо, имаше само плаво топче што требаше да падне, немаше никаква преврска, никакво пластично, ништо... Тоа плавото беше закоравено, требаше да го подотварам и околу него со стерилна газа или стапче да го дезинфицирам и да ставам прашок бивацин. Откако и падна, смеевме веќе во кадичка да ја капиме и наводно не требаше ништо, ама јас си продолжив со бивацин за секој случај уште еден месец (после капење).