Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.230
    Допаѓања:
    111.489
    Ама јас те разбирам, само што на сајтот пишува дека е цело време во втор скок, проверувам на 2 до 3 дена и стално вика 2 скок.
    Нема врска тоа што јаде раце со заби, никаква. На тој начин го осознаваат светот, почнува оралната фаза. Моето на 2ипол се сврте, не прашувај, душа немам у мене од што е темпераментно, лаганица се врти и крева газе у вис да лази, од 2ипол месеци. Ама јас тами тајм форсирам откако падна папочето цело време. Минимум 1 го ставам на меше, плус на нозе и на нас што седи на стомак и што го носиме како желче врз раката наша. Држи врат и се врти на звуци. 3м ќе полни за некој ден веќе се крева да седне. Ќе ме стрефи срце од него од што е каскадер од мали нозе. Ортопетката рече дека има атлетски колкови.
    Исфрли се од млечно, мене на тоа ми личи.
    Во сите аптеки ги има, јас конкретно ги земав од Зегин. Моите менуваат боја кога има тт. Ја ставив пола лепенка кога си дојдовме од болница и ставив се на се 4 пати и толку, немаше потреба после.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Ne se stavaat pred da se stavi vakcinata, tuku posle na mestoto kade sto e bocnato bebeto?

3. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    За оралната фаза знам многу добро, пишав така во конотација дека ништо друго не ја интересира да прави освен да жвака тупаница :D и цицка плука у сред доење и бута прсти (facepalm)

Некоја друга мајка да сподели искуство кога почнаа да се превртуваат од грб на стомак... Бебево може е за на ортопед поскоро, секако планирам накај 5 месеци да ја носам...

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.230
    Допаѓања:
    111.489
    Како пред да се стави вакцината, не се става пред тоа, од кај знаеш кај точно ќе го боцнат. После боцкање, врз боцнатото. Ако има оток и црвенило ставаш Ациди борици, не лепенка.
    А досега не си ја носела на ортопед? Мислам немаш простор за грижи, секое посебно е во однос на тоа кога се свртело или не. Големото па ми беше многу мрзеливо, на 4ипол м се сврте едвај.

5. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    2.249
    Да,кај Антоние Хаџи Антевски на полн еден месец,се си беше во ред....
    Мрзлива е баш,ама и карактер, нема шанса нешто да ја натерам ако не сака :D

6. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.030
    Допаѓања:
    13.259
    Не се секирај, го прашував за ова зашто и моето е малку мрзливо. Го прегледа рече се е во ред едноставно такво си е детето исто како што и ние возрасните не сме сите исти. Инаку, поактивно почна да се врти после четвртиот скок, сега е 5 ипол месеци и цело време лежи на стомак, се тркала, на еден крај од собата го оставам на другиот го наоѓам. Почна да ја чука главата од комода, маса :D Само ставај ја на меше и ќе почне.
    А да, ми рече да го игнорирам кога лежи на грб за да бара ‘забава’ лево десно, да истражува. Кога ќе се сврти тогаш да го играм со играчки за подолго да лежи на стомак и стварно откако почнав ова да го применувам видов промена.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Не сум пробала, од понеделник ќе почнам ќе купам. И јас имам интолеранција на млеко само па може и поврзано е, мада чисто млеко не конзумирам зошто ми смета, ама јоурт и павлака секојдневно.

Денес бевме на клиника, од кога на месец ипол бебиња им зимаат од прст крв? Душата ме боли 10 мин вриштеше.
    За тоа што и се појавува на окото немаат одговор, не пратија за испитување на крв, леукоцити покачени но не било ништо тоа. Рекоа не е алергија, не препратија на кожно од понеделник да одиме. Слузот во каките било од нејзин секрет од носот(а на нет читам од алергија се појавува и тоа).

8. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    2.157
    На 8 дена му земаа крв од прсте за проверка на билирубин.

9. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Кога ќе имате потреба за земање крв од прст, од срце ви ги препорачувам Авицена, малиот глас не пушти таму кога го боцкаа од прсте.

10. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.601
    Намачкај го со судокрем. На моето веднаш му помина осипот од кремата, за еден ден.

На Lavica2602 и DaftyCrafty им се допаѓа ова.
  11. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Мојата прв пат се заврте на почеток на 3 месец, тоа беше еднаш само и тоа случајно и она беше изненадена :D
    Од 4 почна да се врти, имаше омилена страна и само на таа се вртеше, после почна и лево и десно, од кај има простор од таму.
    Сега сме 5ипол месеци и не можам да ја спуштам на под одма се врти.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    На моето бебе до сега крв се од прст и зимале.
    Од вена исто се зема ама зависи за што.
    За крвна слика и сл од прсте, исто и јас сум задоволна од Авицена.
    Ако било алергија има параметри кои се покачени на крвна слика, така да сиг би покажало.
    Можете брис да направите од окото, да видите дали е во ред па после ако е негативен брисот да идете на очно.

13. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Ох леле значи не избрзала таа од клиника, во право си била. Мм не успеа ни да и каже колку е стара она веќе ја боцна:worried:. Драматично го доживеав хаха.
    Ќе испитаме и на кожен и на очен, на крај ќе испадне од напон давање дека и е:rofl:,внатрешно и е скрос бело и нормално окцето, само на капакот и горе накај чело и се вцрвенува жар. Ќе ставев слика ама не знам од телефон како(facepalm)

14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Има друго бебе што спие само ноќе а дење ептен ретки и кратки дремки или само моево е ?
    2 месец сме, ноќе станува само за цицање, ако нема грчеви секако. Цела ноќ ја спие до 8,9, 9ипол наутро зависи.
    Ама дење скоро цел ден е будна, ако ја држам во раце да врзе час час и нешто.
    Ми е страв дека е не наспана.

На Doktor F и oblace1 им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    33.108
    И ќерка беше иста. Преку ден 20-25 минути спиеше, ноќе како да немав бебе. Додуша уште е таква, сега спие по саат максимум преку ден.

На oblace1 и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    И мојов е таков. Само надвор во количка знае да врзе 2часа, а некогаш и откако ќе се прибереме да продолжи. Инаку се останато како зајак најчесто се буди за 15 минути :drunk:
    Вади дете надвор во количка да поспие.

На Cutiegirl*7, oblace1 и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  17. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    390
    Не помогна Судокрем, од кога мачкам дури и се влоши. Сега и Канестен ставам со уште една друга, по препорака на педијатар. Мислам дека е од пелените и влажните. Почнав на секоја промена на пелена да го мијам газето и сменив други пелени, ми изгледа посмирено.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Има. Уште од рагање е така еве 5ипол месец уште мн малку спие дење

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.601
    И моево дење не спие многу, а ноќе си спие. Најмногу сведува во количка кога се шетаме, инаку дома пола сат максимум спие во два три наврата.

Туку знаете ли дали смее да се пие биотин при доење?

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Моето. Дремките му се 20-30 најмногу.