Можеш одма да ставиш. Нас во диспанзер ни рекоа за следните вакцини да си носиме лепенче за одма таму да му го стават.
Se soocuva li nekoja majka so nizok hemoglobin kaj bebe 3,5 meseci? Na prvata vakcina bese 102, ni prepisaa sideral kapki sega posle mesec samo 104 dostignal hemoglobiinot. I treba da se prodolxi so suderal. Ne gledam nekoj rezultat a i na stranata na sistina mislam vidov za bebe hemoglobin se tolerira do 115. Ne znam ni dali da prodolzam da davam sideral? Sto davate vie sto se soocuvate so istovo
Nas ni bese 95, i maticnata mi rece trebalo da e barem 100 ama da pocekam do 3 meseci (sega sme 2++) i da proverime pak. Ako i togas e tolku, ke ni prepise preparat za zelezoto. Mene mi rece deka nizok bil zasto sme na adaptirano mleko. Vie se doite ili i vie ste na adaptirano?
Кај нас на 3++ беше 108 матичната ни кажа супер е во овој период има физиолошки пат на хемоглобинот ние бевме тогаш на комбинирано сега сме на АД 4++ сме пред два дена му правев крвна слика има некој вирус на одд ми кашаа дека му е супер хемоглобинот а не прашав колку е
I doktorkata vcera vo vakcinalen punkt i maticnata prethodno mi rekoja deka od adaptiranoto mleko zasto poslabo se vrzuvalo zelezoto i zatoa i hemoglobinot e pomal, deka im bilo ovekuvano takov rezultat.
Јас со уште едно прашање за вакцината, кога бевме за првата плачеше многу кога ја боцнаа но после не качи ни тт ниту пак беше раскенкана, а денес малце заплака таму и сега ми е сета омалаксена не реагира на ништо ни на омилените играчки ни на омилените песни, само се гушка во мене и си трепка жално а мене срцето ми се корне кога ја гледам така а тт фала Богу не е качила ама не знам дали е нормално до толку да е омалаксана и само да сака да спие, со првата не беше таква воопшто
Pampers 1 se od 2-5 , nie izlegovme so 2400 od bolnica i super mu bea,ako e nad 2kg nemas potreba od pampers 0,mislam deka veke i gi nema kaj nas
И кај нас беше исто. Со првата плачеше многу ама после беше супер. А со втората плачеше помалку ама по некој саат омалакса ептен, спиеше само во раце и тоа со често будење и немаше сила воопшто. Доцна вечерта качи температура, го држеше исто расположение и наредниот ден. Прати почесто вечерва ми личи дека ќе ти качи темп. Расоблечи го во потенка облека и биди спремна на неспиење. Се надевам дека нема да сум во право. Со лесно, ќе мине мајка за еден ден
И кај моето беше низок. Инаку ми кажаа дека еден месец е малку терапија за хемоглобин. После првиот месец со крвна слика матичниот одлучува дали ќе се продолжи со сидерал или ќе се замени со друг, но терапијата треба да е два или 3 месеци, затоа што нема од каде да примаат железо преку исхрана, па така да се регулира
Maticniot ke go konsultiram utre. No doktorkata pedijatar sto bevme xa vakcina i minatiot pat i sega napravi krvna slika i taka odluci. Prviot pat posle rota pocnavme so sideral, togas i maticnata go delese istoto.mislenje, no bidejki ne gledam razlika od kapkive prasav i tuka. Blagodaram i dali kaj vas se dovede vo normala hemoglobinot?
Мојот е 10 месеци. На 3 месеци хемоглобинот му беше 87 и после терапијата крена на 110, ама по 3 месеци пак падна на 90 и еве сега пак прима терапија. Сега јаде и зеленчук и месо, па се надевам дека ќе успееме да се накренеме и нема да има потреба понатаму. Вака по него не се гледа дека е анемичен, јаде, активен е весел...
Isto e i kaj mene. Bebe aktivno, veselo, pie mleko normalno duri i lakomo bebe e Jas vo bremenost ne sum imaala pr so zelezo, a bas me prasaa. Ke probam da tera so sideral iako se odvratni na vkus. Ako nema podobrivanje ponatamu ke zemam maltofer gi falat
Незнам што ни се случува, бебето денес прави 5 месеци. Веќе има 4 дена како откако ќе заспие вечерта накај 9:30-10:30 после се буди со плачки накај 1-2 и после таква е цела ноќ со будење на секои 30-40 мин. Стварно незнам што се случува. Што може да и е?