jas ne gledam tuka nikakov problem,normalna rabota e toa za novorodencinjata,stom si cica i se uspiva i ne place,nema zosto da se grizis i da si ja polnis glavata so nepotrebni misli,cicajte i uzivajte. sin mi prvite nedeli po 2-3 saati bese na grada duri ne zaspie i posle toa sleduvase cucla pa jas ni eden pat ne pomisliv deka moeto mleko ne go zasituva
Mamicki,dobro utro,vi posakuvam ubava nedela!Sega sakam da gi prasam majkite koi se na adaptirano mleko ili na kombinacija od majcino i ad.mleko,kolku davaat.Jas do sega bev na majcino,ama si ja osekam malava po nekoe cicanje e voznemirena,nervozna i znam deka e gladna,pocnav da i davam po 30 ml,no ne po sekoj podoj.Vcer po podoj i dadov 60ml.i si ispi.Me interesira kolku se dava ad.mleko na bebe od tri nedeli?
Колку месеци ти е малата? До три месеци син ми неконтролирано јадеше и де прејадуваше , а првиот месец кога беше на дохрана после подој колку и да му давав пиеше. Многу подобро подолго држи го на града и секогаш кога мислиш декс е гладен вракај го на града.
@espana па ние сме генерација и јас мислев дека му е малку ама постепено сам се трга кога ке се најаде. Трпение само и твоето млекце ке му биде доволно на малото . Бакнеж до вас.
Jas sakam da mu e dovolno moeto mleko ama koga ja vrakam,djabe vlece nema mleko i place nervozn e...nezz sto d pravam
Pijam,iskreno na pocetok poveke,sega edna solja dnevno.Imas pozitivno iskustvo so cajot,jas nekako sum skeptik...po kolku da pijam dnevno?
Јас пиев по 2-3 чаши на ден.Пробај и ти.Немора да биде од хип можеш и во билна аптека да побараш чај за доилки. Немој чај од нане и магданос да пиеш тој го намалува мн млекото.
Лично мене ми помага. Пиев и по два литри на ден на почетокот, сега сум со едно литро. Го пијам лакта микс на алкалоид. Еднаш земав од билна аптека и се зафркнав... Кој чај и да го пиете, гледајте да има грчко семе во него. Тоа е за лактација. Другите состојки се против грчеви.
И мене исто ми помогна, исто така јас пие и по еден литар чај од ким и фала богу поминавме без страшни грчеви.
Daj boze da ti se opravi tebe rabotata so mleloto,a za adaptiranoto mila zavisi od koe mlekce davas,na site ima upatstvo. Jas od aptamilot davam dve ipol lazicki i potoa do 90 dodavam voda.Tamiu pisuva 90 voda plus tri lazicki,ama koga davam taka povraka.Vaka sama mu najdov deka ne povraka ama retko izdrzuva tri saati,pretezno na dva i pol bara. Denes bevme kaj maticna.Sme naprednale 600 grama,osven kaj gazeto sto ima dve kako tockicki crveni,za koi ni dade sprej so cink,drug problem nemame.Sega namesto so vlazni na sekoe menenje pelena ke se izmivame,pa sprejot. Prv pat mu staviv,i ne staviv na pavlovicava a mislam deka treba. Pocesto placeme i kenkame radi grcevite.Termoforceto ne vrsi rabota,posle ke probame so vrekicki trici.
Мами кога почнавте да давате водичка на бебињата? Моето е 5 месеци, до сега освен доење ништо друго, деновиве почнав да му давам да пробува вкусови по совет на педијатар но не јаде количински. За вода заборавив да прашам. И дали да давам од шише или? Пластично или подобро е стаклено?
Мамичκи да ве пρашамκолκу можам да ја κоρистам κашичκата од κога κе ја отвоρам ,денес бебушот пρоба κашичκа од јаболκце две тρи лажичκи и се мρштеше κаκо да не му се свиѓаше баш ,пρавеше κисели фаци
Во пρаво си Jоу1 , само саκав да знам κолκу дена можам ,оно и тρи дена е добρо κаκо што пишува,се мρшти бебκо можно ли е да не саκа а јас па му давам
Наводно тие купечките 3 дена стојат ако се во фрижидер, ама јас одма ги фрлам од кога ќе ги отворам. Претпоставувам сега почнуваш со кашички, не мора да значи дека не му се свиѓа, ново искуство е за малечкото, му треба време да се навикне Само полека и со трпение, се ќе биде. И прави му што е можно повеќе домашни свежи кашички
I jas i davam Aptamil i denes se konsultirav so pedijatar deka navistina mibe zal da insistiram na grada a nema dovolno mleko,i po sekoj podoj ke ja dohranuvam,ke pravam 60ml.pa kolku ispie tolku,barem nema da mi e gladno deteto I nie imavme problem.so crvenki kaj gazeto,mi dadoa Bekutan so cink o sega e dobra,isto i jas tie denovi so pelena so voda ja brisev,ne so vlazni.A so grcevite,za greotka e,nemozam da ja gledam , ama.ke pomine.A inaku kako gi davas coliefot?
@espana TE=ana, post: 2396677, member: 63412"]I jas i davam Aptamil i denes se konsultirav so pedijatar deka navistina mibe zal da insistiram na grada a nema dovolno mleko,i po sekoj podoj ke ja dohranuvam,ke pravam 60ml.pa kolku ispie tolku,barem nema da mi e gladno deteto I nie imavme problem.so crvenki kaj gazeto,mi dadoa Bekutan so cink o sega e dobra,isto i jas tie denovi so pelena so voda ja brisev,ne so vlazni.A so grcevite,za greotka e,nemozam da ja gledam , ama.ke pomine.A inaku kako gi davas coliefot?[/QUOTE] Nie Sme samo na aptamil :/ nemam skoro ic mlekce i nikako da se sozdade :/ moeto si jade po 90 ml.na 3 casa i konecno od ova mleko e sito, prethodno morav za zal da smenam mleka od koi bese postojano gladno nabrzo po jadenjeto i baagi bljuckase i povrakashe....colief stavam po 4 kapki samo ednas preskocuvam za da ne ja nadminam dozata i plus davame infacalm....daj boze da mu se namalat inaku sum cula za shurup nurse harvey za grcevi ili taka nesto, bil mnogu efikasen mozebi treba da se proba.... Mnogu mi e zal a neznam bas sto mu e, predpostavuvam deka e sto nemoze da zdrigne, place sekigash posle jadenje i toase crveni se grci, samo sto ke podignam posle jadenje....a neveruvam deka mu e malku 90ml. Poso sme 3nedeli...neznam.... A imaat li redovna stolica vashite bebufcinja? Moeto na pocetok si imashe normalno zolta meka....redovna i sekoj den po nekolku pati, pa stana malku potvrda i poretka, a sega se maci po nekoj den... sigirno od mlekata adaptirani e?!