Она фаќа и цица убаво ама брзо се заморува и заспива. И правам компресии за да и тече поубаво и кога цица 10мин активно ми е премија. Друга града не фаќа, цврсто заспива и колку и да ја будам нема шанса да продолжи. Одмолзувам после подој со пумпа, пие од Авент шишенце антиколик, ја имам и Меделата дома ќе пробам и со тоа ама малечка е нема да може мислам од него. Со ова расоблекување,разладување, настина бебе и цел ден ми кива и мрсули жолти вадам со пумпица а само една недела има..
Koga dobivte prva menstruacija posle porogaj dali vi bese bolna nego inace? Kaj mene dva dena na brisenje kako crvenko se javuva se si mislam ke probie no nisto a od vcera iam bolka levo od pupakot i vo predelot na slepo crevo pa uplav imam da ne mi se sluci nesto so slepo crevo ili tamu mi se jajnicite ako matkata ne e vratena vo prvobitna sostojba inaku utre tocno 2 meseci od poragaj
Може само се чисти, моето исто знам многу ми киваше, мрсолите може и од млекце што враќа. Инаку вака звучи дека сте на добар пат, ама еднаш неделно гледај да може да го мериш за да следиш напредок. Исто е битно и колку мокри пелени има треба да се над 6-7 дневно отприлика, мада тогаш често какаат па ова не е објективно. Гледај кога ќе заспие на градата а е поспано за да цица на друга - давај флашичка барем во старт ако ти успее така во полусон за да може повеќе да внесува и побрзо да помине жолтицата
Матката се враќа назад после месец дена, а таа болка може да ти е од јајник овулаторна со тн. spotting ако имаш траги крв
Другите две дечиња ми се исто настинати од кои едната со почеток на бронхит па затоа мислам и бебе има закачено.. Така планирам да, знам мало желудниче има и од една страна мислам да не ја прејадам, ама вишокот го бљуцка па си мислам ок и е,и одговара ваков режим. Ни закажаа за 5 дена мерење па стискам палци со позитивен исход да е овојпат. Какани пелени 4-5 дневно, мочкани исто има 7-8 можда, ама имаше и некни исто и се водев само по тоа, па излезе гладна е штом губи тежина,нормално. Уф зошто ли секој почеток е ваков тежок и безнадежен…
Јас ја одбрав втората опција. Само со ад, за да бидам сигурна дека бебе повеќе нема да губи на тежина пред се бидејќи прематурче. Правилно или не, не можам да кажам или судам, во тој момент ми изгледаше како најдобра опција. Добив после точно два месеци. Оскудно крварење, без болки. Е вториот пат односно овој месец, многу порано отколку очекувано, плус обилно како што сум немала досега. Повторно без болки. Јас и пред бременост немав некои изразени или јаки болки.
Абе и 10 да ги имам пак нешто ново ќе излезе и ќе прашувам и ќе делувам изгубено Фала ти на советите Со толку мало бебе богами и немам многу за мислење, само да ми е најадена. Давам почесто ад денес и почесто одмолзувам, почесто ја хранам. Билирубинот беше 189, се надевам ќе се исчисти за брзо сега кога зголемувам количина на млекце. Битно е да растат здрави
Мајки, јас сум очајна веќе.. Како се справувате со запек, кога бебе не кака редовно? Моето е на комбинирана исхрана, со поголема количина мајчино, а помала количина на дохрана. Од аптамил прематур, постепено му сменив на бејбилове пре. На мисла сум дали ова му прави проблем.. И претходно одеше поретко на 3-4 дена. Денес веќе 5ти ден нема абер. Кутрото се витка и црвенее, мака си има што од грчеви што од ова. Педијатар препорачува чај од анасон, но не ми се дава поради шеќер, а и дека е мало уште, 2 месеци има. Дали сте имале вакво искуство и како сте се справиле?
И на ад ќе ти заспива ако заспива. Моето кога е заспано нема сила што ќе му бутне цицка или шише во уста, ко со копче закопчана. Јас ти кажав, измолзи се после подој и давај на следниот, одма да не се успие, мораш така да зајакне. Буди ја со штипкање по нозе, со скокоткање... Не е настината, ја има префатено од големите, моето сирото 40мин голо седеше на ладно, та поладно не можеше, грч, додека не спремаа за пуштање дома, па не настина. Не им е ништо од ладно, од вируси да. Ако сакаш да цица нуди, ако не терај си со ад, не е лесно со 3 дечиња, никој не смее да ти рече ништо. На толку полни пелени не е гладна... ама имај на ум дека од вагата во болница до вагата кај матичен има разлика, прво, второ од болница до прво мерење може и да изгубило дополнително, трето од прво мерење кај матичен па натака се рачуна колку напредува, не од болница до прво мерење. Пројдов ова пред 3м и ми се плачеше и мене, ич не ми беше убаво доењето, на раб бев да се откажам, ама ете, не се откажав и 3ипол месеци имаме цица и прелесно ми е. Ако фаќа, форсирај цице, полека ќе намалуваш шишиња и ќе си цица после, а ако осетиш мака да ти е, ич не се мачи.
Баш гледав едно видео на инста една кажуваше дека се премногу мали да цицаат повеќе време, исто било како да влегуваш во рудник и да копаш и брзо се заморуваат и заспиваат. А од шише исто како да сме во некој ресторан таму ни е готово се, на тацна. Мојава кога беше толку мала или ја скубнував или ја чешкав на за стапалцата. Не знам колку ти помогнав со ова.
Не знам точно, но мислам дека пишуваше на кутијата која доза се дава. Во кесици е. А проба да вметнеш природни лаксативи во исхрана? Те прочитав дека цица, па пробај јади компот од суви сливи, јогурт со ленено семе, киви...
А кој пробиотик дававте и давате сега? Јас давам на бејбитол коли лактаза+пробиотик. Ама ќе мора да сменам изгледа.. Сливи денес купив, ми препорачаа тоа да конзумирам. Јогурт и ленено семе имам вклучено во исхрана. А киви не јадам никако Дајте предлог што е пожелно да внесувам и за млекото и за да му олеснам.
Исто и ние Поспаност таа ден и вечерта температура 37.5 која после бањање се симна А после втора доза? На четири месеци ли иде?
Овесни снегулки, со јогурт, исто протеруваат. Киви ама пиша не јадеш а тоа мене ми е најдобар лаксатив. Смели ленено и во јогурт пикни, ќе го протера. И супа со многу целер и пашканат.